Комитова: Цяла България е разкопана, трябват още пари

Регионалният министър иска актуализация на бюджета на АПИ с 1.5 млрд.
49
Комитова: Цяла България е разкопана, трябват още пари
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова настоя за актуализация на бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" с 1,5 млрд. лева, за да бъдат завършени пътните ремонти.

Комитова поиска законодателни промени, за да може министерствата да преустановят вече сключени обществени поръчки, които в нарушение, чрез допълнителни възлагания, са нараснали в пъти.

"Цяла България е разкопана. Започнати са безброй много обекти без финансово обезпечение. Всички тези ремонти се възлагат от Агенция "Пътна инфраструктура" на N на брой фирми. Бюджет на АПИ за 2021 г. - 382 милиона, а АПИ, по тези договори, поема ангажименти за 2,9 милиарда лева за текущ ремонт и поддръжка, от които 1,5 млрд. трябва да се усвоят тази година", каза тя.

В отговор на критики на депутати от ГЕРБ за спрени ремонти в различни области на страната, министър Комитова разкри, че фирмите са сключвали допълнителни договори с уверението, че парите ще им бъдат осигурени в края на годината с министерски постановления, предаде БНР.

"Аз не съм в позиция да спирам. Фирмите, ако преценят, могат да спрат, защото са работили досега без пари и очакват в края на годината пари. Задачи, които са необезпечени с пари в строителството, е желателно да се избягват, защото ще стигнем до незавършено строителство", обясни Комитова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: МРРБВиолета Комитова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на тази ли трябва да подпрем бюрото, че се клати! Единият крак е подрязан, сещайте се!
42
2
 
7
 
! Отговори
червена отрепко преди 2 години
ще чуем ли друга дума освен ПАРИ
41
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие не можете да заровите това, което Борисов е разкопал (камо ли да го довършите). :)))))
40
4
 
5
 
! Отговори
Пратете 2-лупа със преди 2 години
-- една лопата да си довърши работата .Естествено без заплащане той е спестил достатъчно ....
39
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде са парите раздадени от Джпко Бибитков?Парите раздадени от Тиквата на приближените си фирми да бъдат върнати .Не може народа да се заробва с нови такси и данъци а *** и мафията на Тиквун да живеят в охолство за сметка на Нас.
38
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Или заравяй гьола щом е разкопан
37
0
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Пари нема действайте
36
6
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Не на таралежа
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Койчо В нейното чекмедже, нали? :)))))
34
9
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Комитова парите са в чекмеджето.Действаите
33
1
 
21
 
! Отговори
Ахахахаха преди 2 години
Нали ТИ каза, че на фирмите е платено предварително и сега само ще ги караш да си изпълняват задълженията?? Сега нямало пари за продължаването на строителството, защото не било обезпечено финансово!!! Май крадлата с къщите за гости открадна парите, и сега тръси още за крадене. И явно доста пари е откраднала!
32
1
 
18
 
! Отговори
Нов преди 2 години
Бабе, гледай си внучетата и не се напиняй за работи дето не са за твоята глава
31
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Трябва да се избере правителство, че всички гадости от служебното на Радев да се прехвърлят на него. ДБ и Мая разбраха далаверата и дръпнаха назад (не че има някаква полза от тях). В крайна сметка топката се връща в ГЕРБ и ДПС :)
30
16
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Повече от ясно беше, че тия безумни еднодневки, които построи Тулупа, ще ни разорят.
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай марш, ***! Баце праише всичко без пари, без една стинка, хората сами работеха за него, вие само ревете пари ми дай, пари ми дай! Нали всички е предплатено, просто ги накарай да си свършат работата! Това се казва лидер, като Баце, хората сами се бутаха работа да вършат! Сега нема хора, нема техника, дайте пари! Ай бегай!
28
1
 
16
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Комитова, с пари всеки може. Ако вие не можете да постигате цели в недостиг на ресурси сменяйте. Сменяйте попрището, Комитова. Иначе нанасяте щети.
27
7
 
22
 
! Отговори
много кофти преди 2 години
Това е моделът Радев. Защо парите трябва да бъдат дадени на куп? Като се свърши определена работа, докажат се разходите, може да се отрусне финансиране за следващ етап. Явно тази женица не разбира от финансиране на проекти. Ако и ИТН правителството са такива експерти, жална ни майка. Те затова много приказваха, защото не му разбират. Сега като оплетат конците ще се видят какви експерти са.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бюджета 382 млн.лв,обещали им 2 млрд.лв,искат още 1,5 млрд.лв. да се изравнят до 2 млрд.лв,което значи,че са раздали 118 млн.лв. до 500 млн.лв,като от обещаните за усвояване,а въобще какви оферти са предлагани за извършване на основни строителни работи и ремонти според бюджета отпуснат 382 млн.лв. по тези участъци разбити отделни понеже на ново строителство още същата година да се прави ремонт или ремонт на ремонта е неприемливо само заради усвояването на финансови средства изразени в обща сума.
25
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До наблюдателТо ГЕРБ поне построи нищо, тази леклка на снимката тя какво построи?
24
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комитова, защо открадна парите за пътищата?