Митов: Кирил Петков незабавно да бъде отстранен като министър

От ГЕРБ-СДС внесоха в КС искане за установяване на противоконституционност
Обновена: 16 авг 2021 17:55 | 16 авг 2021 10:35, Веселина Йорданова
129

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният министър Кирил Петков незабавно трябва да бъде отстранен от поста си, защото неговите актове могат да бъдат обявени за нищожни. Това заяви Даниел Митов, след като от ГЕРБ-СДС внесоха в Конституционния съд искане за установяване на частична противоконституционност при назначаване на служебното правителство.
Още по темата
Тя е свързана с указа на президента Румен Радев за назначаването на Кирил Петков за министър, който се оказал с двойно гражданство - българско и канадско.

Не става въпрос за някаква наша вендета, а за спазване на законите и Конституцията, което искат всички, подчерта Митов.

По думите му Кирил Петков дължи отговори каква е била ситуацията при него в момента на назначаването му, а президентът Румен Радев - дали е знаел за това.

С една простичка молба не можеш да се откажеш от гражданство, а то се елиминира в момента, в който има акт на съответното правителство. Най-верояно министър Петков все още е канадски гажданин, коментира казуса Митов.

От ГЕРБ-СДС са категорични, че логиката на Конституцията е такава, че щом искаш да работиш за държавата в такова качество, трябва да си лоялен само към нея. Освен това вече имало правни казуси, решени точно по този начин и ако България е последователна правова страна, би трябвало да се приложи "същият аршин".

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симеон-премиер с испанско гражданство. Дянков и Плевналиев и с американско.....ДПС всичките до един и с турско.....Не е това причината, а истинската причина е страх от нови разкрития за злоупотреби и в държавата ни цели 12 години са управлявали Лукашенковци...........
104
0
 
3
 
! Отговори
яяя преди 2 години
яяяя колко тролчета се появиха на герб :) заработвате ли поне 20лв на ден от постове или сеете тъпота безплатно. Петков ще остане, ама pumpkin и тези около него, не
103
5
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен 93: Да вреден е защото не спазва закона. Простичко е :)Откъде да знам дали не работи в полза на Канада ?
102
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
106 психопат ли си? Никой не го е страх от Петков. Но Петков е нарушил Конституцията. Там изрично е казано, че не може да е министър с двойно гражданство. Това поставя интереса на държавата в опасност. А и има решение на КС по подобен казус. Решенията на Петков са нищожни и всичко, което е подписал е атакуемо в съда. Всеки уволнен от него е незаконно уволнен. Всичко подписано, всеки лев прехвърлен от едно място в друго е незаконно. Имате ли идея какви сте ги надробили?
101
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле Боже, кой пробута Кирето? Човек с двойно гражданство е недопустимо да бъде министър. Конституцията и КС са категорични. Разбирате ли, че всеки документ подписан от този човек е нищожен по силата на Конституцията. Хора, осъзнайте се. При юристи в ДБ и Хаджигенов дето се пъне за голям разбирач, да се назначи министър, който няма право да е такъв. КС да бъде сезира веднага! Знаете ли какви поразии и юридически миш маш сте направили? Мая, мнение имаш ли? Христо, а ти юристе величествен?
100
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мушмурок ,Толупа е в тоалетната ,отивай да си вършиш работата......!?
99
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митов сигурно е по - глупав и от вожда.
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къдравата Сю в сравнение с Петков е в детската градина - пълен ***!
97
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека дойдат икономисти и финансисти, завършили заедно с фолк певици и борчета!
96
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ли ви хвана страх от един образован и кадърен човек? В гроб нямате и един с 10% от интелекта на Петканов!
95
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко сте жалки Гробарите, след вас само разруха и хаос. Мразят ви хората, в момента вегетирате само защото имате милионите от субсидиите за 12 години.
94
0
 
7
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Всичките ни псевдополитици заети с вътрешни сплетни и интриги отдавна са изпуснали от полезрение общата картина. За БГ тя става все по-лоша, но тези щрауси са си заровили главите в пясъка.
93
10
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахааа, афганските талибани ще направят правителство преди нашите червени, руски талибани, начело с главния талибан Рундю :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
92
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червените лъжат и докато спят
91
7
 
18
 
! Отговори
Кирил Петков преди 2 години
е българин, и всичките му действия са в полза на България. А Конституционния съд взима решения, чиито влизат в сила занапред, а не със задна дата. Това е отклоняване на гражданското внимание от фашисткото насилие над българските протестиращи,според Гешев това било държавен преврат.А нахлуването му в Президенството е детска игричка.
90
2
 
14
 
! Отговори
Сталинката преди 2 години
и тя е с двойно гражданство, но я издигнаха за еврокомисар, а после я предложиха за ООН, да провали една добра кандидатура. Сталинката е Кристалина Георгиева.
89
11
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 94 От кого е "одобрява", от Червен Кольо и Андрей Райчев ли, или от Централния Софийски? ГЕРБ все още е най-голямата партия в България,ако още не си разбрал, и на голямата опозиция на Чалгата и Зелените чорапи!
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави и Бойко са добри волейболисти.Слави му вдига топката и Бойко забива.
87
11
 
21
 
! Отговори
Психодиспансер преди 2 години
Явно министър Петков е невъзможно да бъде ''хванат'' нито с компромати, нито с пари. А и навярно наистина е затворил кранчетата на опегето от Банкя и Росенец. Май е време за политически проект г-н Петков. Уверявам Ви, че стотици хиляди хора ще застанат зад вас.
86
7
 
9
 
! Отговори
ЗЛАТНИЯТ ТЕЛЕЦ.. преди 2 години
НАШ КИРО В КАНАДА ИЗРАСТВА, КАНАДА ГО ОБРАЗОВА...... НО КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА.... И НАШ КИРО СИ ОСТАНА БЪЛГАРЧЕ-СЪЩИЙ ОСТАП БЕНДЕР........