Радев: Шипка е и символ на битката, която водим в сърцето си

Президентът с реч на връх Шипка по повод 144 години от Шипченската епопея
Обновена: 21 авг 2021 14:40 | 21 авг 2021 12:50, Петя Славова
390
Радев: Шипка е и символ на битката, която водим в сърцето си
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев участва в честванията на паметника Шипка. Държавният глава прие почетният строй, с който започва и официалната церемония по отбелязването на 144 години от Шипченската епопея. Днес няма да има възстановка на боевете.

"Пета поредна година съм тук, заедно с вас, на това свято място, което обединява народа ни. Тук сме заедно в жегите на август, и при виелиците през март. Вие ми давате силата да вървим напред", заяви президентът Румен Радев на връх Шипка по случай 144 години от Шипченската епопея.

Още по темата

"Шипка е чутовен подвиг на българските опълченци и българските войни, които заедно отстояха прохода. Но Шипка е и символ на онази битка, която всеки българин води дълбоко в сърцето си. Битката между страха и смелостта, между малодушието и доблестта, между егоизма и родолюбието, в която се решава личното и националното ни бъдеще", заяви държавният глава.

"Всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ. Вечна памет на героите и нашите освободители. Да живее България", обяви още Румен Радев.

"Преди 144 години на този връх се решава изходът от Руско-турската освободителна война и съдбата на България. От тогава всяка година, поколения наред, хиляди българи от всички краища на Родината изкачват Шипка, за да отдадат почит пред паметта на онези, на които дължим свободата си.

Нямам грам съмнение, че всички ние заедно, с общи усилия и солидарност, ще победим страха, колебанието, унинието, за да може да просперира България. Защото никой не може и няма сила, която да спре осъзнатите хора по пътя към свободата.

Благодаря на всички участници в похода към върха за извървените километри, защото всяка крачка към Шипка укрепва връзката на историята ни с българския народ. Вечна памет на героите и на нашите освободители! Да живее България!", каза още в словото си президентът, цитиран от БГНЕС.

Какво още каза президентът вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR


 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4-та,5-та вълна,ходи за пиар,вируса Радев да не казвам Шипка,името е свято,но миналата година падишаха го обезцени.Не трябва да се злоупотребява с патриотичните чувства на хората за полит.цели.5 год. разединява и противопоставя нацията грозно и арогантно, избрания да олицетворява единството,разединен народ слаба държава.Негови подчинени щом злоупотрябят вдига юмрук,виновни са тези които ги обвиняват,дс службите най харните,най пригодни за областни,а Рашко баровеца няма проблем да плаши бабите.
286
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе румЕнчо, абе разединителю, защо си присвояваш Шипка - тя е на всички българи, независимо за коя партия са гласували! Същото правиш и с Ботев, Левски и всички СвЕти празници! Не се спря пред нищо за ЕДНАТА ВЛАСТ!!! По-лош и от турците си! Ама има Господ и те гледааа
285
6
 
24
 
! Отговори
ПозоренЛявЗеленЧорап преди 2 години
На Разединителят на българския народ трябва да му се забрани да се качва на Шипка, защото я позори!
284
4
 
14
 
! Отговори
Миро преди 2 години
До 310 Ало,държавата,народа не са изтребители.Държавата,хората са жив организъм,правиш ли разлика?Да управляваш изтребител е много по- лесно от това да управляваш 7 милиона живи хора.А тоя дето го харесваш показа какво може-пълен провал.Модела Борисов дето мразите е-отговорност и работа;Модела Радев е-безотговорност,насаждане на омраза,само лъжи, недоказани обвинения за прости и наивни хора
283
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АПИ и Автомагистрали отиват към предизвикани фалити от Комитова. Българската Банка за Развитие ще бъде закрита, Държавната Петролна Компания след като я закрият ще освободи цените на горивата до небесата. Пък вие козирувате на Радев
282
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е заплашена от морета от имигранти, но следвайте Радев е борбата му в сърцата.
281
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялото министерство на икономиката е в състояние на хаос и свободно падане, заради скорошната отмяна на актовете на българския канадец. Но иначе махайте със знаменца и носете карамфил.
280
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безработицата расте от юни насам. Броят на новите безработни е двойно по-голям от броя на новоназначените. Пък вие си се борете в сърцата.
279
1
 
9
 
! Отговори
Григор преди 2 години
313 до Григор Първо не съм Глигорчо и не ми говори снизходително.Второ аз на очите и нормалната си глава (Благодаря на Бога ,че ме създал такъв)няма да вярвам или на такъв лъжец като тебе .Твоя любимец изобщо не ме впечатлява с зазубреното си ораторство.Единствената истина която казваш е,че разгражда държавата -пълен хаос.5месеца- чистки и празни приказки,кьорфишеци за прости хора.Омразата им към Борисов е толкова голяма,че ако имаше нарушения,до сега чудо да е станало.Но няма за голямо тяхно р
278
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този *** не е българин.Да го качим на някой Грипен,като бягащ козар от Кабул!
277
2
 
7
 
! Отговори
Сюдейман паша преди 2 години
Мнозина от вас се отьрсиха от заблудата,льжата на ком.пропаганда,че руснаците не са били никакви рсвободители а окупатори,не е ли тьй?!По тая логика турските войници са умрели да предпазят гражданите си от нашествието на окупаторите-и това е вярно,нали? Тогава покажете,че сте европейци и сте преодолели стереотипите и гласувайте за паметник на Османския воин някьде около Плевен!Французите изградиха паметник на загиналите немски войници през ВСВ!Ха сега да ви видим ганчовци!
276
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде сбогом на оръжията! Кали юга си отиде, дойде Ерата на Водолея! Мир и любов, братя и сестри! Военолюбивите старчоци да идат да се гръмнат!
275
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай ги Бойко
274
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смисълът на живота е в постигането на хармония. Хора, които си позволяват да "изчегъртват" други хора, са социопати. "Има човек-има проблем, няма човек-няма проблем"-нали! Голи идеали в голи глави, които не проумяват, че животът е тук, сега и с всичко около нас. Идеален свят могат да си строят в неформална среда у дома с жените си, които в случая определено изглеждат нещастни.
273
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много лишени от душа хора харесват Радев, вероятно бездушните зомбита си се надушват един друг-празни тела, с празни души и празни глави.
272
8
 
3
 
! Отговори
До до григор преди 2 години
Пий си хапчетата
271
20
 
3
 
! Отговори
До Григор преди 2 години
Глигорчо, ние хората ще покажем отношението си към г-н Радев, като го изберем втори мандат! Един достоен мъж, с ум и характер, блестящ оратор, показа, че може да поведе народа на борба срещу мафията, разграждането на държавата, корупцията, наглата кражба!
270
5
 
24
 
! Отговори
Григор преди 2 години
Не се перчи на връх Шипка, а слез долу при нас -хората, да ти покажем ,коя битка водим ние в сърцата си.Да разбереш истината, че не струваш , ама нищо не струваш, защото си срам за България
269
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 299.....Става, става за много неща! Пилотира свръхзвуков изтребител като ас, на срещи на високо ниво говори смислено и сдържано на перфектен английски, а не като шопара да знае едно "конграчулейшнс"! Банкялията три папи са го галиле, а в панделата колко ласки ще отнесе!
268
4
 
6
 
! Отговори
do 214 преди 2 години
До До До 195 "Чекмеджегейт" си беше класическа ДС постановка.Ами докажете го. Имате номерата на кюлчетата - проверете кой ги е купил? Ами ако е Пилето - чекмеджан влиза ли при бай Ставри?