Туристически агенти готови на протест, искат план за справяне с COVID кризата

Те настояват да има икономически щаб
25 авг 2021 14:58,
32
Туристически агенти готови на протест, искат план за справяне с COVID кризата
Снимка: Ерол Емилов, Dnes.bg

Туристическите агенти са готови да протестират. Те искат план за справяне с кризата с коронавируса, съобщи Димитър Балтов от сдружението на туристическите агенти „Бъдеще за туризма“.

Той поясни, че браншът настоява за координация между институциите и предвидимост.

„Година и половина след началото на кризата не знаем кога ще бъдем затворени, не се знае какво се случва. Трябва да има икономически щаб, в който да участват наши членове”, посочи той пред Нова тв.

“Голяма част от туристите от чужбина не са дошли в България, а летният сезон у нас е бил добър само на някои места”, допълни той.

Още по темата
„Част от големите комплекси по Българското Черноморие, където хотелите са с голяма леглова база и наемат най-много заети, останаха полупразни, други - затворени”, допълни Балтов.

Представителят на Сдружението на туристическите агенти „Бъдеще за туризма” каза, че са били на среща в Министерството на икономиката, на която са били обсъдени мерките.

„Мерките в момента не са разработени, а докато влязат в сила - минават 3-4 месеца. В момента нашето финансиране е ключово за оцеляването ни”, заключи Балтов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
4
 
! Отговори
Mars преди 2 години
Гръцките пак започнаха да надигат глава.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички в тая държава само искат нещо. Не искат само да дават.
5
0
 
27
 
! Отговори
Корона преди 2 години
Ами мутрите по Бетономорието да не са строили чудовищните си комплекси,с огромна леглова база и мижав паркинг.Хората искат да ходят на почивка-в спокойствие и уют, а не в морско столично предградие.Малките семейни хотелчета захлебиха този сезон,мутрите да бутат небостъргачите си.Времето им отмина.
4
9
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Интересното е че когато Ботокса, Годжи и Баце ги затваряха когато им скимне немаше проблеми - да одят се жалват на ония в Банкя.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОЧНА СЕ ПРОТЕСТИ ОТ ЛЯВО И ОТ ДЯСНО, НЯКОЙ ЩЕ ВИСИ НА ВЪЖЕТО
2
2
 
13
 
! Отговори
Ричи Алибегов преди 2 години
Какво ти предвидимост? Икономиката на цялата държава за пореден път е заложник на неуредиците в здравеопазването и на мераците на разни сенчести фигури в бели престилки да си напълнят бездънните джобове за пореден път.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги спасява онова диктаторче Кунчев с мерките.