Какви са новите изисквания за влизане в България от 1 септември?

Кои са новите държави в "червената зона"?
5
Какви са новите изисквания за влизане в България от 1 септември?
Снимка: БГНЕС

От 1 септември Република Северна Македония, Черна гора, Република Косово, Република Казахстан, Съединени Американски щати, Света Лусия, Федерация Сейнт Китс и Нейвис и Ирландия попадат в червената зона. Това става с промяна в списъка на държавите по цветови зони, съгласно който е определен редът за влизане в България.

От същата дата от червена в оранжева зона преминава Италия, а от зелена в оранжева – Германия, Естония, Хърватия, Италия и Сан Марино. Румъния вече преминава в зелената зона.

От 1 септември от държави, попадащи в червена зона, на територията на България се допускат и чуждестранни студенти, притежаващи виза тип „Д“ за дългосрочно пребиваване с цел обучение, гласи заповед на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Ученици, студенти и докторанти, които живеят в Гърция, Турция, Сърбия, Република Северна Македония и Румъния и пътуват всекидневно или най-малко веднъж седмично до България с цел обучение, както и ученици, студенти и докторанти, които живеят в България и пътуват всекидневно или най-малко веднъж седмично до Гърция, Турция, Сърбия, Република Северна Македония и Румъния с цел обучение, се допускат на територията на страната, без да е необходимо да представят документи за COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължава се с пълна НЕадекватност по в-са за студентите, например! Значи, ако някой НЕ пътува всяка седмица до РСМ, например, с цел обучение - той бива проверява не носи ли вирус. Обаче, ко той пътува всяка седмица по веднъж-дваж - вече НЕ се проверява, га че ли вероятността да разнася вируси е стана нула! Административна трагедия! Кога ще се затвори този канал за пренасяне на вируси???????
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 АнонименТо цялата ситуация в света е комична а при нас даже е трагична. Лъжа и измама царува по света.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комично е, когато сме най-зле от всички да въвеждаме мерки против тях. Те трябва да се пазят от нас, не ние от тях.