Ресторантьори: Преназначаването на Кацаров и Балтова е арогантност

БАЗ и СЗБ отново скочиха на двамата служебни министри
Обновена: 16 сеп 2021 19:21 | 16 сеп 2021 16:30, Красимир Ангелов
172
Ресторантьори: Преназначаването на Кацаров и Балтова е арогантност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) реагираха остро на оставането на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и служебния министър на туризма Стела Балтова и в новия служебен кабинет.

"Продължаването на работата на тези двама служебни министри и ясно заявената от президента Румен Радев позиция, че „няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство“, говори само едно – десетките писма, стотиците изявления в медиите и хилядите скандиращи под прозорците на властта на хора от нашия бранш остават пренебрегнати. Властимащите отказват да чуят и разберат исканията ни за справедливост и равнопоставеност в защита на основното ни право на труд", се чете в позиция на двете организации, изпратена до медиите.

Още по темата
Според БАЗ и СЗБ направеното от двамата служебни министри за бранша до този момент е "геноцид" и "ние ще продължим да търсим и отстояваме правата си с всички позволени от закона средства".

"Липсата на адекватна комуникация с бизнеса и на действия от ваша страна за решаване на настоящите проблеми, показа вашият огромен управленски дефицит, чиито резултати се налага да "изплащаме" ние", отчитат ресторантьорите.

Според тях здравният министър Стойчо Кацаров е човек, „който целенасочено съсипва нашия сектор, прикривайки така персоналната си вина за провалената ваксинационна кампания“. В позицията на двете организации действията на Кацаров се определят като „грозна и безмилостна заигравка със страховете на българските граждани.

"Вчера служебния премиер Стефан Янев каза, че задължителната ваксинация е неприемлива, защото е дискриминация. Но не забелязва дискриминацията към младите хора в България и затворените бизнеси в туризма.

Секторът ни не разпознава като добър и надежден партньор и министър Стела Балтова. За месеците, през които заемаше поста в предишното служебно правителство, тя по никакъв начин не защити българския туризъм, не потърси път и начини да спомогне процеса по възстановяване на сектора след тежката една година от началото на пандемията. Неглижира сочените от нас проблеми и по никакъв начин не поде инициатива за справянето с последиците от кризата. В тези няколко кратки, но важни за туризма месеца, с бездействието и пасивното си отношение, министър Балтова по-скоро работеше срещу интересите на сектора, отколкото в негова полза", се чете още в позицията на БАЗ и СЗБ.

"Остро осъждаме тези резултати и заявената липса на намерения за „промяна в политиката на новото служебно правителство". Този подход ще доведе до крах българския туризъм“, завършва позицията на двете организации.

А този следобед десетки представители на ресторантьорския бизнес протестираха пред сградата на Областната администрация в Бургас.

"Искаме да работим!". Протестът премина под надслов "Бизнесът отвръща на удара". Въпреки силният летен сезон, собственици на заведения по морето са категорични, че няма да оцелеят при новите Ковид ограничения.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не може да бачкаш на 500% печалба ,да ти смъкнат ддс то на 9% и да ми ревеш че си онеправдан. Да не говорим че не се спазва нищо
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 56 защото им резнаха капацитета само със сертификати персонал и клиенти и тогава могат на 100% заетост иначе 30. Ама където да съм влязъл няма разлика от преди така че и аз не знам защо плачат. Ни масите раздалечени ни хоратапо малко
86
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айдее кръчмарите, като ви станат човешки цените и услугите тогава ще застанем зад вас. за 4 попчета рибки на посредствена кръчма в китен ще ми взима 12 кинта.....
85
6
 
17
 
! Отговори
Boiko-pi ar Sevi преди 2 години
*** , защо тези псевдо ресторантьори не реваха когато бойко тотално затвори !!! Защо ?
84
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокоен е алиБЕГОВ,защото знае,че няма да го ритат зад колоните,както правеха неговите касиери с децата от предишните протести.
83
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво проучване на Алфа Рисърч няма. Тези проценти са от отговори на отворен телефон по време на предаването "Референдум" по БНТ във вторник. Някои дори нямат представа какво е социологическо проучване и как се прави!
82
2
 
14
 
! Отговори
hhhhh преди 2 години
тоя е много нагъл бе
81
3
 
4
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
До Анонимен 100: Протестираха, но не помниш. По-удобничко е някак си, нали? Даже раздаваха сандвичи и минерална вода на метежниците. Стой си така обаче, много по-здравословно е да се забравя...
80
2
 
3
 
! Отговори
пълен --идиот преди 2 години
До ***.. Братино , и в другите държави е иМАло комунисти не само ФЪФ Бг ,... обаче къде са ТЕ сега , и къде НЕ сме ние ?Тия трикове , че комунистите са ни все виновни , не вървьой веКе !Айде бегай на катерушките че задръстваш движението !
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Статистика Не ти трябва статистика 2 млн мигранти 1 млн измрели 5 млн бедни неграмотни, мизерници, кръчмари и фитнесджии и 2 000 милионери туй донесе демокрацията. Имат по два крака и 2 ръце, приличат на хора, ама дали са хора, но пък е демократично и имат права. То и кокошките имат права и трябва да са щастливи..
78
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненаситни, ей!Хем работят, хем им даваме пари от нашите (много малко и от някои от техните) данъци, хем стачкуват, хем недоволни!
77
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арогантност е вашето! Да бяхте протестирали когато тиквата ви затвори тотално. Що не протестирахте тогава, бе мишоци?
76
7
 
4
 
! Отговори
Нека се знае преди 2 години
Според проучване на "Алфа Рисърч" представено по БНТ, само 56% биха повторили вота си за ИТН и ИБГНИ! В същото време 88% биха повторили вота си за ГЕРБ , ДПС и БСП.При ДБ също има спад и само 75% биха гласували отново за тях.Това означава че подкрепата за Радев намалява драстично. Всички протести са безмисленни
75
1
 
4
 
! Отговори
МАН го преди 2 години
До БАНкоВ Банки е безопасно да се протестира,защото ни вожд,ни деца живеят там.Единия е в резиденция Паламара,другите-на Сан Стефано.
74
0
 
4
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До Статистика.. аве ,... има едни пари , които трябва да се ''при-своят''!
73
3
 
5
 
! Отговори
Идиоти преди 2 години
Стига циркове, след два месеца всики комунисти отиват в затвора
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинацията трябва да се подкрепя точно от такива сектори, на ден умират по 60+ човека, а те си искат чалготеките. Алибегов ще основе партия на протеста 2.0. И е възможно подкрепата му да бъде доста по-силна от тази на Слави
71
1
 
8
 
! Отговори
Статистика преди 2 години
Не вярвам на стъкмистики.В сегашните избирателни списъци са 7 милиона,но това важеше преди 30г.Сега цялото население е 6 млн,но списъците са същите.Що така бе,мимета,нали ужким ни преброявате?!!
70
0
 
2
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До музикант - САПКО-С.Е.ЕООД корабна агенция осигурява работни места в следните департаменти на пасажерски кораби на най-луксозните круизни линии в света:, Хотел, Рецепция, Ресторант, Бар кухня,казино, магазини,музиканти балети атракциони за развлекателни програми, фотографски, фризиорки и спа персонал и мениджърски състав. Обявата е от днес, успех.
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе и мишмашаджийте ли почнаха да разбират от политика? Тоя лакей на джипкатора ли ще се изказва?!? Аман от нищоправци в тая държава.