Състоянието на "Тракия" - критично, за затваряне според изискванията

Липсата на поддръжка я превръща в смъртоносна, казва Богдан Милчев
30 сеп 2021 09:20, Елка Василева
57
Състоянието на "Тракия" - критично, за затваряне според изискванията
Снимка: архив, БГНЕС

Магистрала „Тракия“ е в критично състояние и по всички изисквания за сигурност трябва да бъде затворена за движение. Това заяви Богдан Милчев от Института за пътна безопасност пред БНР. Той даде пример с отсечката Ихтиман - Пловдив, където на повече от 50 места мантинелата е счупена и невъзстановена.

„Липсата на поддръжка я превръща в смъртоносна“, коментира експертът.

На АМ „Тракия“ за 4 месеца са станали повече от 1000 пътно-транспортни произшествия, голяма част от тях са спрели в мантинелите, но те не са възстановени, изтъкна Богдан Милчев.

Още по темата

По думите му някои мантинели „стоят като копие срещу автомобилите“, това е документирано и предстои да бъде представено от Института по пътна безопасност.

В държавните институции в момента не управляват експерти, а управляват интереси, каза още Богдан Милчев.

Институтът за пътна безопасност ще направи проверка в Айтос след сигнали на граждани, че тежкотоварният трафик в града не се отклонява адекватно след предприетите от държавата мерки.

След намесата на правителството в Айтос е настанал транспортен хаос, градът е парализиран, твърди Богдан Милчев.

„Начинът, при който в паниката решиха да решават проблема – на принципа няма камион – няма проблем, създаде много настроения и противопоставяне в самия град,“ каза експертът.

Почти всички малки населени места с транзитно преминаване на товарен превоз имат подобен проблем, припомни Милчев.

АПИ в момента е абсолютно обезглавена структура, смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я си спомнете как прокуратурата си купи нови коли ФВ май бяха а викат че няма кораб за авариини ситуации да издърпа закъсалия в Черно Море турски кораб и изсипаха торовете в морето което е край за риболова и медицински хеликоптери няма а за нови Аудита има пари а?
26
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистикНикой не е спирал парите за Хемус и ремонта на Тракия. Това че ревът и протестират че не са вземали пари от 5 месеца - не е проблем на държавата. Парите са преведени авансово на фирмите и те нямат да получават повече пари от държавата. Те парите са си ги получили и хората го доказаха. Тия дет веят разни знаменца и свирят в София - да ходят при шефовете си и от тях да си искат парите. Парите са дадени на шефовете им а това че шефовете не им дават заплати - техен проблем.
25
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето на БмБ и Каракачанов купиха и немски фрегати при положение че италианската Финкантиери даде много по-добра оферта.Тва също помните ли го?
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сФинетки сакат ли още за да пътуваш ле?Как за 30 години не се намери един джихадист да го взриви въшлясалия парламент кога ония с дебелите квадратни главички са там!!
23
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик Да, но това е наследството от тоя дет ни управлява 12 години. Прави уж АМ. След 2 години почва ремонт на въпросната АМ. След още 2 години почва ремонт на ремонта на АМ. И след още 2 години - АМ не става за нищо. И парите ги няма и АМ няма. Иначе Жипката вървеше и питаше багеристите "Как е, работиме ли?". Хайде да си кажем истината а не само да фъфлим и повтаряме кат папагали "Фигурант че фигурант." То и ти си фигурант, ама не го изтъкваш, налЕ?
22
6
 
11
 
! Отговори
Ло преди 2 години
Този е Гербаджия затова така говори. Марш и теб да уволнят!!!!!!!!!
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми аконбяхте далинмагистралите на някоя чужда фирма да гинправи Винчи примерно досега всичко да е направено ама БмБ иска наши фирминте го резултата
20
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бяхме нармална държава,оня с кюлчетата и пачките отдавна да е получил доживотна присъда,ама не сме.
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе колко пари даде БмБ за "лекарството" Ремдесивирнсрвщу Ковид милиони после от самото СЗО казаха че то няма никакъв ефект я си спомнете
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зуека ви показа как се действа с теритоеията наречена България кой разбрал разбрал
17
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стотици жертви заради некачествените магистрали на Боко,доктора на всички науки.Колко години трябва да минат ,за да изчегъртаме престъпното му управление и гнилото наследство?
16
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости принципа по време на БмБ беше стеоеж ремонт ремонт на ремонта ремонт на ремонт на ремонта и тн. все негови фирми все на нефови хора всичко некачествено и огромни загуби за държавата
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нещо за 12-те кила злато, изнесено към Дубай няма ли да напишете? Уж било реплика на Панагюрското съкровище, а истинското съкровище тежи само 6 кила и нещо... Вчера имаше по други медии съобщения.
14
5
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Я по-добре *** на психиатър и ако те излекува,попитай кой строеше магистралите цели 12 години.
13
1
 
15
 
! Отговори
Koko преди 2 години
Това не е вярно Хемус е по- непотддържана. Тракия има по- лоша статистика защото е по- дълга и по- натоварена. Проверете 12 км. на Хемус, имах аквапланинг там през юни при каране със съобразена скорост от 120 км. Образува се локва обаче в една кръпка на завой с обратен наклон. Радвам се, че съм жив, спаси ме новата голяма кола. Докато излизах от храстите на 35 метра от магистралата по пътя сис срещнах останки от още поне 2 автомобила. Миналата седмица при дъжд на същото място ПТП с друга кола..
12
17
 
17
 
! Отговори
тцтцтц преди 2 години
И тва доживяхме, при управление на комунисти да се затварят магистрали!Се бях виждал по време на тяхно управление да се спре тока,да фалират 17 банки, долара да стане 3000лв., да няма хляб по магазините щот изнесоха зърното,да се спрат всякакви европейски субсидии и подпомагания, ама да почнат да затварят и пътища тва не го бях виждал!Кво ли още ни чака.....
11
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***, прочетете първо статията преди да коментирате! Всичко е заради невъзстановени мантинели и практически обезглавена и неработеща АПИ! Да благодарим на фигуранта за мъдрото управление и баба Комитова за източването.
10
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как бе,наши оня,дето се снимаше до всеки багер,каза,че е направил милиарди километри магистрали на световно ниво.А сега какво излиза,че е направил милиарди,ама пачки.
9
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наследството на Бокича, всичко е пред разруха но парите ги няма.
8
3
 
18
 
! Отговори
София преди 2 години
Това е АМ Тракия, а АМ Хемус където настилката е като лунен пейзаж и се води магистрала? А междуградските и междуселски пътища, където на моменти караш по чакъл заради изронен асфалт? Там не се ли движат хора? Или викаш, АМ Тракия винаги с приоритет пред останалите.