Янев: Не е необходим трансфер към общините заради цените на тока

Какви промени ще има при финансирането на местната власт от догодина?
6
Янев: Не е необходим трансфер към общините заради цените на тока
Снимка: БГНЕС

До края на годината няма да е необходимо да се прави паричен трансфер към общините заради високите цени на тока. Това обяви служебният премиер Стефан Янев след срещата с НСОРБ.

Днес служебният министър-председател и представители на Националното сдружение на общините обсъдиха работата на централната и местна власт. В срещата участваха и министри от кабинета.

Според Янев комплексът от мерки за овладяване на ситуацията, върху който се работи в момента, ще има ефект и за местните власти.

47 милиона лева са предвидени за зимно поддържане на пътищата в общините, съобщи от своя страна служебният министър на финансите Валери Белчев.

"Имаме пълна готовност да осигурим 25% от парите още в рамките на настоящия месец, останалите 75% планово ще ги дадем в рамките на месец януари", каза той.

Други 100 милиона лева са осигурени в актуализирания вариант на бюджета, за които общините ще могат да кандидатстват за справяне с пандемията, съобщи Белчев.

От следващата седмица започват периодични срещи между представители на финансовото министерство и на сдружението на общините за това какво да е финансирането на общините от хазната догодина, предаде БНР.

В бюджета за догодина ще има много промени при финансирането на общините, съобщи председателят на сдружението на общините (НСОРБ) Тодор Попов след среща с премиера Стефан Янев и членове на служебния кабинет.

Зимното поддържане на общинските пътища ще бъде финансово обезпечено, потвърди Попов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: НСОРБСтефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трансфери от държавата не трябва има към никой,и тия частните фирмички на нашите хора също ,който има фирма да си гледат работата ,имаче държавата ще се оголи заради тия печелбари милионери ,и аз имам фирма произвеждам чушки к картофи и никой не ми е дал ей така и лев
1
0
 
1
 
! Отговори
gosho преди 2 години
yanev ,da transferirash chavetata si ot nezaslujenite im mestostoyanki.