Как ще се отразят на пенсионерите увеличените цени на парното и тока?

От СОС ще търсят помощ от държавата
1 окт 2021 23:00,
96

За една година цената на природния газ се е увеличила с 282%, а само за месец скокът е 36,22%.

Новите цени ще затруднят допълнително пенсионерите като Цветанка Михайлова. Информацията за повишението им я заварва на касата в „Топлофикация“.

"Бих искала да кажа на тези, които правят тези сметки, да помислят, защото колелото на историята се върти. В един момент парите са като вестници – сега ги има, утре ги няма", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

От Столичния общински съвет (СОС) ще търсят помощ от държавата.

"Искаме компенсации, защото няма поскъпването на природния газ да го плащат софиянци. Не е справедливо, не е честно", категоричен бе председателят на СОС Георги Георгиев.

От "Булгаргаз" успокояват, че цената на газа ще по-скъпа от преди, но по-евтина от тази в Европа.

Още по темата
"Българският потребител на природен газ ще заплаща значително по-евтино природния газ", увери председателят на "Булгаргаз" Николай Павлов.

Въпреки това експертите са категорични – очаква се домакинствата да плащат с 20% повече сметки за парно и ток.

"Най-вероятно от 1 януари ще имаме нови цени на топло- и електроенергията. Засега признаците са, че това увеличение няма да е никак малко", посочи Пламен Младеновски от КЕВР.

Оказва се, че е имало как цената на природния газ у нас сега да бъде по-ниска.

"Ако беше изграден интерконекторът, "Булгаргаз" щеше да получава пълните количества. Към настоящия момент вероятно щеше да бъде на по-ниска цена", обясни Николай Павлов.

Тенденциите в световен мащаб са цената на синьото гориво да продължава да се покачва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
9
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Набези има в по-отдалечените места. В кварталите около градовете е по-добре, но и там няма кандидати да си поддържат имотите, а пищят постоянно за високи пенсии. ПОДДЪРЖАМ МНЕНИЕТО, ЧЕ ТРЯБВА ДА СА ПО-СКРОМНИ.
50
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Освен това, дето един казва доста от тях имаха имоти и по селата, но не искат да пипнат нищо и да си изкарат продукция. Тук вина има и държавата, дето не ги защитава от набезите на крадците. Все пак аз също мисля, че децата са по-важните.
49
12
 
12
 
! Отговори
един преди 2 години
Наистина повечето пенсионери са със сбъркано мислене, трябвало било да помагат на децата си, които вече са на петдесет - шейсет, защото по-рано са се женели млади. Масово реват, а се стискат и тъпчат пари по банките, нищо, че в малки размери, и я карат буквално на една супа с дни. Дори собствените ми родители го правят, и нищо не може да ги вразуми, наистина пломбирани мозъци.........
48
3
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Нали всеки ден пазарувам - кисело мляко, което допреди 2 месеца беше 79 ст., сега 89. Всички супери и търговски вериги надуват цените. Ако пуснат нещо на промоция, свършва за часове. А за парното - от години се мъча да се откача от него. Веднага мога да мина на бойлер и климатик. Не може - сградни инсталации, такси, глупости и т.н.
47
3
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До Ужасена Къде видя ти средна заплата 3400 лева, бе?? Ако си програмист е правиш Интернет реклами - да. Масово хората бачкат за около 1 000 на месец. При това вдигане на цените тия пари вече са крайно недостатъчни, особено в София. Пенсионерка била... Няма лошо, и аз ще се пенсионирам, ама живееш от моите данъци. В момента в България всеки работещ изхранва 1 пенсионер.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България, говоря за големите градове, нема да те оставят гладен, все ще има некой който да се смили над даден челяк :))) Верно, че хората се отчуждиха, но вервам все още в доброто у хората, така че не се отчайвайте :)))
45
7
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не ги съжалявайте, заото в огромната си част са лицемери, криещи преди реалните си доходи, с мислене от типа - нека големият да си открадне, а аз по-малко, защото светът е такъв и пр. Всички, които аз познавам, имат и ренти, и немалки жилища, а някои и наеми. Има и гладни, но малко. По-важни са работещите с деца, а не някакви към залеза на жиота си, съвсем не казвам да си отиват, а да са по-скромни.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕвроатлантикТова социална или минимална пенсия е ? Питам, щото и аз ще остарея некой ден :))
43
6
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
С 300 лв минимална пенсия се живее прекрасно в икономическа стабилна България!
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До УжасенаНали ви вдигнаха пенсиите с 120 кинта, или това е само блъф :)) Като се замисля, дори да ви увеличат пенсиите, инфлацията ще ги изяде.
41
13
 
7
 
! Отговори
Ужасена преди 2 години
Пенсионерка съм. Трябва минималната пенсия да стане 1200 лева. Средства има и може да се увеличават данъците и осигуровките на работещите поне 2 пъти. При средна заплата от 3400 лева спокойно може данъка и осигуровките да станат примерно 50 процента.
40
15
 
1
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 години
Сбе какво ни интересуват дъртофелниците . Ако не ги убие студа ,ковида ще ги довърши. Нищо не става от тях и полза никва от такива.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тока поскъпна, неуспорим факт, требва некой шериф да се намеси, щото ще продължи нагоре :)) Засяга всички хора, не само възрастните :)
38
1
 
5
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
Не ми остана достатъчно храчки, за да се изплюя на тая скапана "демократична" система и на тия некадърни и продажни министри
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 36. Има тънкост с осигуровките. На колко са се осигурявали? Отдавна тези с пълни осигуровки през соца пенсионирани преди 90те ги няма. Сегашните са внасяли, но масово на МРЗ, през 90те и след 2000. Колко да получаваш, ако си бил на МРЗ и сега тя чисто е 500лв? Може би 2000лв? Същия въпрос ще го задаваме и след 30г, защото криенето на данъци никой не иска да го спре.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо толкова време виждат, че се краде яко, но пак гласуват за крадците. Второ каква е разликата между пенсионер и работещ, та само за ефект върху пенсионерите се говори?
35
2
 
1
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 години
Искат ли има начини. Там къде ги дават по Бруклин как се греят на кошовете за ***. Да събират парцали и картони и да ги палят в контейнерите или да спят и да се греят с бездомни кучета
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста добре, щом търпят всички издевателства!
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде в енергетиката са рси старите герберски кадри и старите зависимостите. Питайте Борисов защо 12 години не направи връзката за азерския газ, я само обещаваше. Защо за няколко месеца направи Турски/ Балкански поток на Путин и то с наши 3 милиарда лв. ? Защо крият пътната карта? Защо спря Южен Поток, защо спря Белене???
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже пенсионерите са русофили , вдигането на цената на газа от братската им Русия (защото тя го вдига, не марсианците) ще им се отрази благоприятно и патриотично!!!