Ученици задържали шофьора-беглец в Стара Загора

Когато го заловили, изчакали идването на полицията
7 окт 2021 16:52, Анисия Иванова
20

Ученици са задържали 28-годишния мъж, който предизвика тежка катастрофа между кола и мотор в Стара Загора. Шофьорът избяга от местопроизшествието, след като блъсна моторист, а той помете пешеходци на тротоара.

В този момент Григор бил в района на инцидента.

"Когато минавах видях познати, които ми казаха какво се е случило. Отидохме до колата и видях, че ми е много позната и звъннах на Радослав да го питам и на него дали му е позната", разказа Григор пред Bulgaria ON AIR.

Така се оказва, че Радослав познава първия собственик на автомобила и по тази начин момчетата успели да проследят на кого е продадена колата сега.

Още по темата

"Така се свързах с втория собственик и оттам разбрах номера на последния собственик на колата. Казаха ми, че преди 3 седмици е била прехвърлена колата", допълва Радослав.

Момчетата предали на полицията номера на шофьора-беглец и после решили да се свържат с него. Той им казал къде се намира веднага тръгнали към мястото, което им посочил.

"Имаше малко разигравка с него, но не беше трудно да го открием. Когато имаме мотивация, че ще хванем някой извършител, който е направил нещо лошо, няма какво друго да направим, освен да действаме", добави Григор.

Когато го заловили, изчакали идването на полицията. За героичната си постъпка учениците ще бъдат наградени.

"Постъпката на млади хора е достойна за уважение дори за награда. МВР ще се постарае да им осигури такава. Радвам се, че в нашия град растат такива млади достойни хора", заяви старши комисар Николай Колев.

Момчетата обаче не се чувстват герои и смятат, че всеки би трябвало да реагира така.

Съдът остави шофьора в ареста. След тежката катастрофа 42-годишният моторист загина, а 16-годишна пешеходка е с опасност за живота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Мотористи,поне в населено място карайте бавно,не се знае какво и откъде може да изскочи!Моторът НЯМА никаква защита,няма и как да има,освен ако не измислят някакво кълбо да го обвива за части от секундата...
12
2
 
9
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Шофьорът може да е бил доста неадекватен,обаче тоя мотор се е движил с бая повече от 50км/ч ако се съди от видеото.Удрял съм се с моторче в кола със скорост към 50 и последствията далеч не бяха фатални въпреки че бях само с една строителна каска.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На записа се вижда как автомобил намиращ се в средата на кръстовище, движещ се с ниска скорост и извършващ завой наляво бива удрарен от мотор движещ се с изключително висока скорост.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моториста е виновен че е преминал на червено с над 100км/ч.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако моториста беше карал с 50км.в час ,а не със 150 сега щеше да е жив.
8
1
 
26
 
! Отговори
МОТИВАЦИЯ ?! преди 2 години
Това което са направили обикновенни ученици за броени часове, МВР щеше да свърши за около 1 месец.. В МВР 80-90% от служещите нямат мотивация да изпълняват служебните си задължения. Това те правят само по заповед на политиците, а това става в 2 ситуации: когато трябва да се разтървават и когато трябва да пазят същите тези политици. През останалото време се чака пенсията на 50г и заветните 20 заплати....
7
11
 
14
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Така ще бъде, като търтеите милиционери не им пука, а тези ученици трябва да бъдат осъдени за саморазправа, кви медали кво чудо, малки бандити
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук трябва да се поясни, че кръстовището с катастрофата се намира на 30-40 метра от сградата на полицията. Може даже да са чули звука от сблъсъка... И защо тогава се налага ученици да гонят заподозрения? Представете си че този наркоман беше въоръжен.. Нашата полиция какво прави през това време?
5
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, някой си продава колата на един, той на друг и той на трети. И някакво момче се сеща, че това била колата на първия, от него взели номера на втория и от него на третия. Този третия дето блъснал моторист и избягал се чул с момчетата, пък дори и си уредил среща с тях. *** не отишъл, та те го открили, че и го задържали....Това и в Холивуд не могат да го измислят.
4
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков не е Супермен да хваща всеки бандит в страната на секундата , това го може само бате Б
3
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на момчетата. През това време Рашков е зает да работи за избирането на Радев
2
2
 
32
 
! Отговори
123 преди 2 години
Прекрасно, но защо се налага ученици да вършат работата на полицията ?!?!?
1
4
 
40
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Тези съвестни граждани да отметнали месеци полюцейска работа за няколко часа...Закривай шапкариите...