Тревожно: Все повече млади хора търсят помощ от психолог

Не се потапяйте и не живейте с новините, съветват психолози
17 окт 2021 10:30, Красимир Ангелов
64
Тревожно: Все повече млади хора търсят помощ от психолог
Снимка: БГНЕС

Увеличава се броят на младите хора, които търсят подкрепа от психолог заради продължаващата ситуация с разпространението на коронавируса, заяви за БНР психологът Биляна Караджова от Контактния център на БЧК.

По думите й експертите отчитат задълбочаване на тревожността заради разнопосочна информация.

"Препоръките, които даваме към хората, е да ограничават информационните потоци и да се доверяват наистина на тези, които идват от институциите, в смисъл, ако четат от интернет, то да бъдат от официалните сайтове на институциите. Когато са неспокойни, изпитват тревожност или ги обхваща страх повече от нормалното за човек. Достатъчно е веднъж на ден, ако толкова много държи, да бъде информиран да чуе новини и толкова, не и да се потапя и заживява в тях", коментира Караджова.

Всеки делничен ден на  безплатния национален телефонен номер 0800 11 466 от 10 до 17 часа, който има нужда и се чувства депресиран от ситуацията около пандемията  може да поговори с психолог. В Контактния център работят 13 експерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
24
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Новините на БНТ ОТ 16.10.2021.1/3 САМО ЗА КОРОНА И СМЪРТ.ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ КОРОНАТА НЕ Е ОСОБЕННО ОПАСНА ИНФЕКЦИЯ.ИМА ПО СТРАШНИ БОЛЕСТИ КОЙТО СА ЗАРАЗНИ АМА ЗА ТЯХ НИЩО.САМО ПРОВЕРЕТЕ ОТ ТУБЕРКУЛОЗА КОЛКО ХОРА СА ПРИКЛЮЧИЛИ.ПОЧТИ КОЛКОТО ОТ КОРОНАТА ЗА 1г. АМА НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ТУБЕРКОЛОЗА ХИВ ХЕПАТИТ В-С-А.БАКТЕРИОЛОГИЧНА ИНФЕКЦИЯ.РАК.ПРЕВЕНЦИЯ ОТ ИНСУЛТ ИНФАРКТ.НЕВРОГИЧНИ.САМО ТАЯ КОРОНА МИ ТЯ Е НА 9 МЯСТО ПО СМЪРТНОСТТ СПОРЕД CDC.ПРЕСТАНЕТЕ ВЕЧЕ ДА ПЛАШИТЕ ХОРАТА.
8
0
 
5
 
! Отговори
решение преди 2 години
Ставаш кандидат-депутат!
7
5
 
12
 
! Отговори
Бay преди 2 години
аз отидох един път и се скарахме ... :D
6
16
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
Тия, които пак търсят такава помощ са добре, те поне са озъзнали, че имат проблем, което е половината от решението. Виж, антиваксърчетата твърдят, че са "нормални". Е ТЕ ТОВА е страшно.
5
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търсещите психолог са предимно ваксинирани понеже БилГейтската ваксина е фалшива и има за цел да разбърка мозъка на приемащия.
4
0
 
19
 
! Отговори
Нане преди 2 години
И тия са едни психолози... Ми то точно институциите ги побъркаха...)))
3
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Иван Костова България младите са ненормални.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога сакаш красива жена или красив мъж,но ти връзват само караконджули,и си сексуално незадоволен или незадоволена,започват психичните проблеми!!
1
0
 
17
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
И какво се оплакват нали имат повече работа психолозите повече пари или и тия си стоят на държавната хранилка и само гребат с черпака?