Румъния и България с най-висок риск от бедност при децата в ЕС

Най-малък е делът на социално изключените в Словения и Чехия
29
Румъния и България с най-висок риск от бедност при децата в ЕС
Снимка: БГНЕС

24,2% от децата под 18-годишна възраст в ЕС са били изложени на риск от бедност или социално изключване през 2020 г. в сравнение с 21,7% от възрастните (18-64 г.) и 20,4 на сто от над 65-годишните. Данните са на статистическата служба Евростат.

На риск от бедност и социално изключване най-сериозно са изложени децата в Румъния – 41,5% през 2020 г. Следва България с дял 36,2%, Испания - 31,8% и Гърция - 31,5%.

Най-малък е този дял в Словения (12,1%) и Чехия (12,9%). След тях се нареждат Дания и Финландия съответно с нива 13,5 и 14,5 на сто.

Сред факторите, които влияят върху риска от бедност или социално изключване в ЕС през 2020 г., са интензивност на работата, нива на образование, вид домакинство и наличие на мигрантски произход.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
0
 
! Отговори
България ПЛаче преди 2 години
Warnings about NATI HUMAN VIDEO TERROR Anti Bulgarian children!!НАгли престъпници на власт в София увредиха тежко нелечимо стотици хиляди деца родени в БЪлгария.Не остана здраво дете заради тежко терористични дигитално холограмни видео пресканиращи оръжия монтирани в Ясли,градини,училища въпреки изричната ЗАБРАНА ОТ КОНСТиТУЦИЯТА вкл чл.32;чл28 и чл.29..
18
2
 
1
 
! Отговори
До Икономист второ н преди 2 години
Какво и е подвеждащо то на статията, та ромите не са ли част от населението на България.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Създаде се един порочен кръг от бедност, ниско образование и престъпност, като едното подхранва другите две. Такъв голям процент е катастрофа.
16
3
 
4
 
! Отговори
Волф преди 2 години
Ех как искам да напишат един анализ как бедността идва от ниската ваксинация. Ако сме се ваксинирали, щели да сме по-богати. Наглеци пълни, някога се кефех, че сме в Европейския съюз, но в днешно време е повече задължение отколкото някаква полза.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 - В Православният свят е така! Не е случайност )))
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да! В БГ и Румъния не се купуват играчки за децата за Коледа по 2500 евро. Не развиваме потребителското общество усърдно!
13
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Благодарим на Радев и компания за беднотията. ОТ КЪДЕТО МИНЕ КОМУНИСТ,ТРЕВА НЕ НИКНЕ.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния е двойно по големи пенсии и заплати ,и хранителните продукти са много по евтини от нас
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братя, България до 15 години ще е пущинак пълен с ромеи. Бягайте към белите държави през глава, докато все още сте млади !!!!
10
4
 
9
 
! Отговори
Логично преди 2 години
Бедността създава бедност и мизерията се предава като зараза. Не случайно има гета низши прослойки, които възпроизвеждат себеподобни. Бедността обрича и променя мозъка трайно и начина на живот. Дори пари да се дадат ей така на беден човек той вече е увреден за цял живот ще си остане такъв колкото и пари да му се подхвърлят.
9
3
 
4
 
! Отговори
БЕДНИТЕ НЕ ПРАВЕТЕ преди 2 години
Бедните СЪЗДАВАТ бедни деца обречени роби. До всички БЕДНИ хора НЕ ПРАВЕТЕ повече ДЕЦА правете само безопасен секс или просто мастурбирайте когато сте много на зор.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде ся, да напишете и етноса и веднага ще се разбере за какво иде реч. Има само един такъв, който си ползва децата за касички безнаказано.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сорос пак е разтворил яко кесията заради ниската ни ваксинация,но още не съм чул мнението му за инглезка къде и гориво нямат че нема кой да зарежда..
6
3
 
5
 
! Отговори
Duchess of Cringe преди 2 години
Чичкото с мустачките беше прав. Сега да си ближем близалката, за дето не му позволихме да ни спаси - поне малко- от черната напаст.
5
4
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ами като не ходят ромските деца в градина или училище спираш детските помощипо цял ден с каруците по кофите с ***
4
4
 
10
 
! Отговори
Икономист второ ниво преди 2 години
Подвеждаща статия-снощи четох доклада. Той казва България и Румъния заради голямото ромско население, Испания, Гърция и Германия (въпреки, че тук умишлено не е спомената) става въпрос за деца мигранти-било от Африка, Афганистан и прочие! Хора не приемайте за чиста монета какво пишат тук всичко е с цел сензация и внушения!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
относно нивото на образования- ще ме хванете за деедовия, че в Дания е по- високо! Я вижте матем. олимпиади!
2
4
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
Значи сега като почна пандемията и нали направиха така, че е задължително деца над 4г възраст да посещават задължително детска градина! И аз викам абе не ща моето да рискувам да го пращам на детска градина! И възпитателката ми казва да ама то ще ви накажат ще имате проблеми ако има отсъствия! И аз викам как ще ме накажат ами ще ви спрат детските надбавки! Викам, че то аз и за двете си деца не съм вземал и не вземам детски надбавки те са само за ромите в БГ! И тя си замълча!!!
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И най-висок процент НЕваксинирани.Дали е случайност ???