Радев връчи трибагреника на участниците в полярната експедиция

Тази година по време на експедицията ще се построи новата лаборатория
39

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев връчи националния флаг на участниците в полярната експедиция.

Връчването на родния трибагреник днес е още по-вълнуващо, защото за 30-и пореден път наши полярници се отправят към Антарктида. Към онази малка България, която те изграждат с много любов, възрожденски устрем, любознателност към науката и човечеството, заяви Радев.

Президентът открои ролята на страната ни заради дългите години, които нашите учени са посветили на изучаването на Антарктида.

"Вече никой не се съмнява, че наблюденията и научните изследвания на Антарктида са ключ към екологията, борбата с климатичните промени, разгадаването на тайните на нашата планета. България се нареди сред полярните държави и продължава да утвърждава своето авторитетно място на световната карта на научните постижения", допълни Румен Радев.

Когато сме тук и получаваме знамето от президента на България, ние сме горди, че изпълняваме една отговорна национална задача. Това е една авангардна наука, ние правим открития, които се отнасят за цялото човечество, каза водачът на експедицията проф. Христо Пимпирев, цитиран от БГНЕС.

Следващата година нашите полярници ще заминат с български кораб. Пимпирев покани Радев да дойде на ледения континент. Тази година по-време на експедицията ще се построи и новата ни лаборатория, която ще помага на нашите учени да работят в по-модерни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: АнтарктидаРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсионираният военен Радев го въведоха на бял кон в президентството, 4 години лежа по гръб, 1 път размаха юмрук и стана народен любимец...значи повечето от нас го могат - без опит, без подходящо образование, с едната злоба и наглост!!!
30
1
 
6
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Синекурна длъжност.... БГпрезидент!
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33........Стига с тези народни пари Ако ти пукаше за тях, щеше да се възмутиш, че мекотелото Герджиков се напъва да изхарчи народните пари за един предварително загубен избор! От една септична яма сте!
28
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чорапът......На този човек, когото лаjнианните ти уста наричат така про-сташ-ки, всъщност много му пука колко българи *** от коварната болест! Но не е в неговата компетенция да ги лекува, и за разлика от Бойко Методиев, не се прави на специалист! А онзи през май миналата година, когато положението у нас е спокойно , каза: "АЗ победих пандемията!". Или не помниш?
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей не спряхте да му правите реклама на този!С народни пари ще го преизберат!
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Радев не беше връчил знамето, какво щяхте да лаете? Предател, нали! Светозарчо мамин, Пимпирев основа Българската антарктическа станция и вкара страната ни в Антарктическия клуб, до Аржентина, Чили, Британия, Русия, САЩ, Испания, Норвегия.... Десетилетия се труди самоотвержено в тежките условия на Ледения континент! Ти да не искаш да го смениш? Там не е за меки кунки, а и пипе нямаш за научна работа!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пияниците се върнаха да заредят пак дамаджаните
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 24.....За теб е равно на предателство, а да не дръннеш една нота на краварите за нахлувнето им в Чешнегирово е похвален акт! Да гониш руски дипломати за да угодиш на кравешкото гюбре е много патриотично, нали! Да провалиш Южен поток, да провалиш строежа на АЕЦ "Белене" въобще не е национално предателство! Ай сик тир, бе, кьопек!
23
4
 
5
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Абе, тоя Пимпирев несменяем ли е бе ? Той е там от 1998 г. Колко да стои още ? Да е толкоз уникален учен, дето Света не чувал за него, не ми се вярва.
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 месеца след като е стъпил в длъжност ,български сноолбордист Радо Янков печели в Турция и не се пуска българския химн Световна купа .Радев мълчи Борисов също.Извода е за вас .За мен това е недопустимо равно на предателство.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да питам Радев .Един от комитета му Васил Василев откъде е взел хладилниците Мраз и сега е Мраз на братя Василеви .Сино му Слави Василев се явява политолог.Тези комунетааа кви са дссс или д.слуги?Второ Какво прави сириеца Мадж при него Смешно е до български Ген да бъде мюсли изрезка от Сирия.
20
1
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
До 4. Хе-хе, не са ли 200 милиарда? А бе, да ва евва в олигоффрените, така си ги хвърляте тези числа - нито конкретни данни, нито доказателства. *** и кютуците ви. Ами сега нали рундю управлява от половин година, къде са неоткраднатите милиарди? Що теглят заем след заем? Кажи бе, църввул миризлив.
19
4
 
12
 
! Отговори
Чорапът преди 2 години
Изобщо не му пука, че в болниците всеки ден от вируса умират по 3 автобуса с хора. Дай му само да се снима пред медиите за каузи от, които няма никакъв смисъл.
18
1
 
10
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Професорът затова е професор, добре го е измислил. Никой не може да го хване какво изследва там, източва пари за експедиции, порка си на спокойствие - кеф!
17
1
 
7
 
! Отговори
Саксофонов преди 2 години
Там поркат без конкуренция.
16
1
 
7
 
! Отговори
измекяри преди 2 години
Този пияният полярен масон набързо забрави Баце и се поклони пред Румбата.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е да си имаме присъствие там, след 50 години като се затопли и не може да се диша в континентална бг, да можем да се изнесем там на по-хладно
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великият, несравнимият ,неподражаемият Остап Пимпирович бендерев...Поклон! Ами той е измислил тоя бизнес, бизнесът си е негов
13
2
 
13
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Тия алкохолици докога ще трошат парите на данъкоплатеца!?Ченгето Пимпирев да разправя колко души е съсипал с доноси
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пимпир българска фамилия няма сори помако нагаждач