ЕС може да се справи с миграционната криза, ако е единен

Президентът Румен Радев разговаря с полския си колега Анджей Дуда
60
ЕС може да се справи с миграционната криза, ако е единен
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз може да се справи с миграционната криза, само ако е единен и солидарен. Това бе общата позиция на президентите на България и Полша Румен Радев и Анджей Дуда, които проведоха днес телефонен разговор по инициатива на полския държавен глава. 

Средата на сигурност в съседните на Европейския съюз региони, както и миграционният натиск по външните европейски граници в Източна Европа, бяха във фокуса на разговора, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Двамата президенти бяха единодушни, че охраната на европейските външни граници в дългосрочен план изисква готовност на Европейския съюз за своевременна реакция при извънредни ситуации, недопускането на пробиви в сигурността и хуманитарни кризи.

Полският държавен глава поздрави Румен Радев за преизбирането му за втори мандат като президент на Република България. Радев подчерта, че през следващите пет години утвърдените традиции в двустранните отношения и приятелството между България и Полша ще продължат да бъдат надграждани, принос за което има и отличният диалог на най-високо равнище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
9.....не е руски ,а е западен.
12
1
 
1
 
! Отговори
ЗА 10 преди 2 години
До House M.D.Навлеците като теб ще ги оставим да гният в затвора.
11
4
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Другарю Радев,ЕС се управлява от евреи,което е добре изразено чрез символът на дванадесетте звезди,отпечатани върху синьото(ислямският цвят) знаме. Турци,Израелтяни,Арменци,Руснаци,Грузинци,Северноамериканци,Араби,Германци управляват нашите съдби,вещаейки ни смърт. Направете непременно връзката между наследниците на Троя- България,Франция,Италия,Сърбия,Румъния,Полша,Италия,Белгия,Френска. Швейцария,Ирландия,Шотландия,Уелс,Квебек. Посочените са наследници на Велика Тракия. Заедно с Велик Китай!
10
5
 
5
 
! Отговори
за 8 преди 2 години
До Ямболски цървулМИ ЗАЩО РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЯ СЛЕД КАТО РЕШЕНИЯТА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СЕ ВЗЕМАТ ОТ РУСКОТО ПОСОЛСТВО?????
9
4
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Неуважаеми другарю Румка, миграционна криза се разрешава, когато разстрелваш навлеците още на браздата и оставяш труповете им да си гният там.
8
0
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
ЕС? Ами да от думите му се разбира,че Република България не взима решения .Той(ТЕ) мислят от името на ЕС!
7
6
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Миграционната криза я правят руските ти господари и техния слуга лукашенко. Добре че Борисов е приятел с Турция за да спаси България от натиска.
6
3
 
2
 
! Отговори
Жертва преди 2 години
В Перник мутри изтезават хора но според местните полицаите това е хубаво нещо!
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВ МАРШ ПРИ НОРА АНАНИЕВА И ДРУГИТЕ УМРЕЛИ ФАШИСТИ
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС трябва да разчекне зурлата на това руско псе.
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МРЪСЕН РУСКИ РОБ, АНТИБЪЛГАРИН!
2
3
 
1
 
! Отговори
В Перник убиват преди 2 години
Чиновниците работят за Организираната Престъпност- Пашата,Маджо,Киро Японеца в ДАНС и МВР е леш -тотална корупция!В Перник убиват и какво от това,нали така бе МВР Перник!?
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРЕДАТЕЛ