Нинова пред Радев: Разбираме отговорността, която се очаква от БСП

Президентът смята, че от партията ще имат принос за социалната политика
113
Нинова пред Радев: Разбираме отговорността, която се очаква от БСП
Снимка: БГНЕС

Разбираме отговорността, която се очаква от нас. В момента България се нуждае от работещ парламент и редовно правителство, положихме усилия и в преговорите в експертните групи и в продължаващите разговори между бъдещите коалиционни партньори. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на консултациите при президента.

По думите й във връзка с кризите, които връхлетяха страната, най-важно е да започне веднага работа по приемането на бюджета и хората да не бъдат оставени без подкрепа през зимата. Да гарантираме компенсаторни мерки за увеличените цени, да направим всичко възможно от 1 януари да не се вдига цената на тока за битовите потребители, да се подпомогне икономиката, да се стабилизира здравната система, изброи тя.

БСП винаги е заставала против беззаконието и диктатурата в интерес на огромното мнозинство от хората, а не на малки овластени групи на задкулисието и корупцията и хилядите социалисти го доказаха по време на парламентарните и на президентските избори, каза президентът Румен Радев в началото на срещата.

Той посочи, че назначените от него две служебни правителства са дали възможност за стабилизация и за скъсване с пороците на миналото и изрази надежда това да бъде продължено от ефективно редовно правителство.

Обществото ни е дълбоко разделено социално с растящи неравност и бедност в резултат на порочния управленски модел и се надявам, че ще имате сериозен принос в решаването на тези проблеми. Такива са и очакванията на обществото от БСП и намирам там поле за много работа в новото правителство от страна на БСП, каза Радев.

По думите му изключително важен е и въпросът за законността и справедливостта. Според него проблемът в прокуратурата е и системен, и личностен и попита какво са готови от БСП да предложат за разрешаването му.

За съдебата система Нинова каза, че социалистите са последователни във волята си за промяна. Тя посочи, че проблемът е системен и независимо кой е главен прокурор, би трябвало да се ограничат правомощията му, да се закрият спецсъдът и спецпрокуратурата, да се промени структурата и на КПКОНПИ и др.

Нинова подчерта обаче, че и по редица други въпроси БСП иска да реализира част от дългосрочните си политики през изпълнителната власт, като акцентира на здравеопазването, образованието, социалната политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
4
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Тоя болшевишки театър в Очакване на Годо е възможен само в БГ и върви да бъде разиграван само пред ИТНещастници!Гласувахте за Канада,получихте Масква с целия комплект стари и нови рузки м,урзилки,иб,рици!!Стягайте коланите и търсете шилото да правите нови дупки,че голям глад се е задал на хоризонта!Тея ще надминат и Жан Валжан!!
88
0
 
3
 
! Отговори
Хохо преди 2 години
Изборите са за парлама всичко е измама ,няма да допуснат умни и нови хора до власта ,тия с като секта
87
0
 
3
 
! Отговори
До 80 преди 2 години
Още много не са го разбрали, сма ще го разберат по трудния начин.
86
0
 
1
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
До Беновска пипа и брои Май Вие не може да броите! Мислех, че по-интелигентни хора четат този сайт и ще разберат какво имам предвид!
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Радеффф пред Нинова как се представи?
84
3
 
3
 
! Отговори
Беновска пипа и брои преди 2 години
До Беновска пипа: Пипа, ама не както трябва. И, което е още по-лошо, не може да брои. ПП има министър-председател и най-много министерства, нормално е да бъде така. След последните избори те са първа политическа сила.
83
7
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Диана: Той и бат'ти Бойко е завършил в Харвард милиционерската школа, а е и бивш член на БСП (даже не е сигурно че си е върнал партийната книжка). Защо не си го изберем пак, ама друг път.
82
3
 
9
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
Май БСП спечели тези избори. Те ще имат най-много министри в кабинета. Подмяна!
81
1
 
10
 
! Отговори
Гуню преди 2 години
Абе ти къде се слагаш постоянно м..а. От теб народа очаква да изчезнеш и никога повече да не те видим. Що за н...агла леля си?
80
1
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен75 Не е нужно да си извън системата, за да я промениш! Напротив, само отвътре можеш да знаеш истинското състояние на нещата и да го промениш прецизно, да изрежеш гнилото и помогнеш на живото да оцелее..Но това няма как да стане ако всеки не започне да мисли със собствената си глава,а не с шаблоните, които му набиват там..Трябва да се мисли критично! И..На изборите никой не гледа как си попълваш бюлетината-дружбата си е дружба,службата си е служба,значи..Не е нужно да се обясняваме
79
2
 
5
 
! Отговори
На Корнела преди 2 години
ѝ дават Министерството на техноимпексовете. ВМЗ-то да му мислят, или да се замислят...
78
3
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен77 Защото плановете на Задкулисието не работят по човешката логика, а против нея - докато не ни направят напълно луди няма да се спрат! Трябва да махаме БСП и СИЕ с тяхното задкулисие част по-скоро!Сигурна съм, че има и други българи, завършили много по-успешно Харвард от тези ПП,но са избрали точно тях за участие в тази траги-комедия по специални наследствени принципи, значи..Каква държава сме да ни управляват разни американски негодници,не руснаци /както тук се пъне да ги прикрие
77
2
 
12
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Нинова е МНОГО нагла вече - БСП била заставала винаги против беззаконието и диктатурата в интерес на огромното мнозинство от хора...Пропуска да отбележи само, че и това тяхно правило си има своите изключения, натапяйки това огромно мнозинство от хора в пазарната икономика да се давят...Лошо си е назубрила урока Нинова и сега трябва да си плаща лептата - БСП И СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! Всеки друг би бил по-добър политик от тези виждащи само себе си хора...
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се стабилизирахме, че вече текат ежедневна и ежеседмична емисия за поскъпването на живота, благодарим на г-н Радев който тази година за първи път не дрема цяло лято в Евксиноград, понеже бяха избори.
75
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крушонвската ***, има опит с ограбването на държавни техноимпексни предприятия
74
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май не ще да подава оставка Нинчето, видя възможност да се задържи и дума не обели за напускането си :)))
73
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това е. Да загубиш изборите позорно и накрая да управляваш държавата. Избирателите им не са и сънували такъв развой.
72
3
 
16
 
! Отговори
дядо Шишарко преди 2 години
Ко не, откъдя на къдя, тая крава ша е нещо бря. Краднелийо ***, Крадев с какъв салам ти запуши миризливата уста ***, нали олигарсите от Борисов, дойдоха при Кавуня ***.
71
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяна за момента виждам само в дизайна на Днес.БГ, поздравления за което. Промяна в политиката няма. Скоро няма и да има докато не се появи някой, който не е обременен от системата. Тези уж новите са продукт на системата. Няма как продукта на системата да го смени. Те са много обременени от нея.
70
7
 
17
 
! Отговори
БГ комуняга преди 2 години
Искаме министерски кресла и за доайените Р.Овч. и Р.Петков.