Лекари от Александровска болница планират гладна стачка

Анестезиолози и реаниматори твърдят, че са подложени на репресии
Обновена: 9 дек 2021 19:05 | 9 дек 2021 08:30, Ния Христова
71
Лекари от Александровска болница планират гладна стачка
Снимка: БГНЕС
Лекари от клиниката по анестезиология и интензивно лечение на Александровска болница обмислят да обявят гладна стачка, съобщи Нова тв. 
 
Работещи там твърдят, че от месеци са подложени на репресии от страна на началника й проф. Темелков. Те са категорични в решението си, ако отношението към тях не се промени.
 
"Нашата работа е свързана с лечението на най-тежките пациенти в болницата – тези в интензивно отделение и тези, които са влошени в максимална степен от COVID инфекцията. Работата ни е изключително интензивна, сложна и изисква от персонала да е максимално подготвен и в добра кондиция, за да може да бъде адекватен и полезен за пациентите. Нашият ръководител отдавна провежда едно авторитарно ръководство – разделя колегите по различни дискриминационни принципи, унижава част от колегите, обиждайки ги публично пред колектива. Обиди, заплахи, изказани неистини, които, за жалост, не остават в рамките на болницата ", сподели доц. Дочка Цонева, която работи в клиниката над 14 години.
 
Думите й бяха потвърдени от други нейни колеги. Те посочиха още, че месечният график е неравномерно разпределен и нямат време за почивка. Искани са им писмени обяснения, по техните думи се търсело и повод за дисциплинарни наказание.
 
"За мен е недопустимо в тази битка с пандемията да затъпяваме острието на копието с лични проблеми и с проблеми, настанали на работното място",  заяви д-р Симеонов – председател на синдикат „Защита” в сектор здравеопазване.
 
От ръководството на болницата коментираха казуса в писмено становище, в което те твърдят, че спорът не е нито от трудово-правен, нито от административен характер, а ставало въпрос за личностни отношения между началника и част от неговите служители, които засягали начина на работа, разпределението на задачите и йерархията в клиниката. 
 
Проф. Темелков категорично отрича твърденията на медиците.
 
Още от исканията на медиците вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
2
 
! Отговори
Лекар от Германия преди 2 години
Ама, моля ви се - лекувайте се където пожелаете! С удоволствие ще ви препоръчам колеги от психиатрията!
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез повече от 3 часа не могат да гладуват. Да си планират..
61
1
 
4
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Сърбаме си попарата , защо ? Защото в България , герб ПОЛИТИЗИРА всички институции , КАДЪРЕН -НЕКАДЪРЕН / в повечето случаи / , важното е че е от нашТА партия . Стигна се и до там , да има ПОЛИТИЧЕСКИ КВОТИ и в СЪДЕБНАТА СИСТЕМА , посегнаха и на тая най-важна институция ...
60
2
 
3
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 2 години
До Димитър..възможно ли е да си лекар , завършил със Среден-3 , на релси ???В България , да може !
59
1
 
5
 
! Отговори
пак ли ? преди 2 години
Пак ли да пиша?В държави с 10 пъти по-голямо население от България,има САМО 93 болници !По времето на СОЦА,в България имаше 438 болници !За сравнение,СЕГА в България имаме,над 1 500 болници, а трябва да са само 9.3 /девет цяло и три /. Всички те са повечето ЧАСТНИ , някои болници се управляват от люде които НЯМАТ хабер понятие от медицина , даже бройката е над 2 болници.По-страшното е че повечето частни са с ДОГОВОРИ към държавните-резулатат:Частните са на печалби с милиони , загубите са за държ
58
4
 
10
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Хора лрекарския труд не може да се сравнява с другите професии по интензивност и напрежение,отговорност.Вие учили недоучили едва хванали средно това не можете да го разберете,камо ли да преценявате.Вие сте озлобени и бедни защото сте и некадърни за нищо.Тези си имат вътрешни разпри но иначе всички са спасили стотици животи.Вие какво сте направили за малко пари или с извънреден труд.Нищо.лекарите специалисти стават все по- малко и когато го разберете ще е късно.
57
2
 
4
 
! Отговори
Лекар от Германия преди 2 години
До СТО.Напълно съгласен колега! Хората трябва да погледнат истината. Пръстовият отпечатък бе спрян именно за да се краде мощно на всички нива! В Германия над 90% от болниците са частнти и има само шепа държавни в големите градове. За разлика от България, обаче тече специализация дори в частните клиники и младите лекари има къде да вземат специалност. Има какво да се промени, но като чета някои коментари ми става тъжно...
56
1
 
6
 
! Отговори
Лекар от Германия преди 2 години
Изтериха ми коментара понеже дадох линк към сайта на болницата в която ръководя отделение с 20 легла. Все ми е тая!Вижте репортажа на Нова в сутрешния блок о ще видите с очите си така наречените,, лекари" дето стачкували били. Не можаха да отговарят на репортера с конкретен пример по какъв начин професор Темелков ги бил тероризирал. Поръчкова статия !
55
0
 
5
 
! Отговори
СТО преди 2 години
До 49,50. Забележете когато дойдат на власт БКП/БСП/ Започват едни чистки, стачки, убийства и т.н..С Вашите ПИСАНИЦИ не помагате за провеждане на здравната реформа.Притъпявате човешкото мислене - това целят и други от статуквото? Единствен д-р Москов се опита да въведе ред / дори с пръстов отпечатък/ и видяхте кои го изчегъртаха! В БЪЛГАРИЯ здравеоп. ще се реформира КОГАТО останат 10-12 университетски "държавни" болници и ВС. други са Частни.Регистрирани по ТЗ.В Германия има ли държавни Б?
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България прекалено много болници, доктори и неефективна система на работа. Дежурства на които лекарите спят, къде го има това? Колко болници има в България. За какво е всичко това?
53
2
 
4
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Щом искаш голяма заплата , ще РАБОТИШ !Как минава един работен ден на една медицинска сестра ???Резултатите ще бъдат ПЛАЧЕВНИ , И за това което получават , с минимални усилия !
52
0
 
6
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Защо ли пък не искат да напускат , някой замисля ли се ?В България политиците научиха работещите ,... ДА НЕ РАБОТЯТ , А САМО ДА РЕВАТ ЗА ЗАПЛАТИ . В МВР болница старши мед. сестри са над 5 000 лева ... Е какво още , на фона на заплати в другите сектори от 800 лева !Имаше едно мото на жожда на герб :РАБОТА , РАБОТА , РАБОТА ,... ама май е РЕВАНЕ , РЕВАНЕ , РЕВАНЕ ,... без работа !
51
1
 
4
 
! Отговори
хората говорят ... преди 2 години
Заплатите на мед. сестрите са над 4 000 лева !За какво пищят тогава , НЕКА ДА СИ ГИ ЗАРАБОТЯТ , но в България се реве за много големи заплати , БЕЗ ДА СЕ РАБОТИ , българинът много отдавна е станал като ромите , за всичко РЕВЕ .Краят симостава за нас , и за вас !
50
3
 
2
 
! Отговори
Франкфурт ам Майн преди 2 години
До до *** отГермани "В Германия нито един лекар не работи извън полагащо се време." В Германия дежурствата на лекарите (особено младшите) са брутални. Това, че са запланувани, не ги прави по-леки. А че господина "от Германия" не е лекар, е ясно и на малките деца.
49
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До от Германия "Обърнете внимание - стачкували били понеже ги бил карал да работят!!!!" Не знам какъв студент си бил (не вярвам и дума от това, че Темелков ти бил преподавател), но явно не можеш да четеш: в текста не пише, че ще стачкуват, защото ги карат да работят. Даже от самото ръководство признават, че проблемите са междуличностни в изявлението си.
48
3
 
4
 
! Отговори
до глупака отГермани преди 2 години
До от ГерманияИ ако недоспал анестезиолог , който работил 24 часа допусне грешка поради преумора и убие твоя близък - така ли ще квичиш? В Германия нито един лекар не работи извън полагащо се време. Самата болница няма да дописне това. Защото работата е прекалено отговорна. А ти като мияч на чинии можещ да работиш и по 36 часа на ден.
47
14
 
13
 
! Отговори
от Германия преди 2 години
Какво безочие и наглост!!! Лично професор Темелков ми е преподавал като студент и няма по-добър от него в областта му! Обърнете внимание - стачкували били понеже ги бил карал да работят!!!! Ами какво искат - да си лежат заплатка да взимат? Тия знаете ли лекарите как бачкат в Германия? Как се обгрижват пациентите? Понякога над 24 часа не спиш ако се налага, ама никой не излиза на гладна стачка. С такива гнили ябълки и чак ме срам да ги нарека лекари е ясно защо има такава смъртност в България!
46
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А отношението ви към болните Държите се със есеки все едно е във затвора.
45
8
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Балтов и ботокси са си най добреПарата ги бие прес рьцете и могат да не ходят на работа изобщо
44
2
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Да ви видим колко ще излезете.Даже Стъки и 50лелки ги няма.