Христо Мутафчиев: Оценката ми за проф. Минеков е -1

Хората ще гледат под лупа случващото се в правителството, смята той
14 дек 2021 11:17, Ния Христова
209
Новият министър на културата - 31-годишният Атанас Атанасов, е завършил театрално изкуство в САЩ, а досега е бил продуцент на документално кино.
 
Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев съобщи, че не познава новия културен министър.
 
"На добър час на новото управление, няма да им е никак лесно. Очакванията са много големи, заявките са още по-големи. Хората ще гледат под лупа случващото се в правителството", каза Мутафчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той оцени с минус 1 бившият министър на културата проф. Велислав Минеков.
 
"Бих посъветвал това младо момче (бел. ред. - Атанас Атанасов) да внимава с какви съветници се заобикаля. Пълно е с политически хамелеони и пиявици, които се лепват за всеки нов управляващ, започват да дават съвети, объркват самия човек и ситуацията. Новоуправляващите имат голям проблем - не контактуват с браншовете и с отделните сектори. Няма диалог с хората долу", подчерта Мутафчиев. 
 
"Кирил Петков вчера заяви, че културата ще бъде приоритет. Аз Кирил Петков не съм го виждал в театър. Ще настояваме да се запази баланса в сферата на изкуствата по отношение на държавни структури и независим сектор. Ако са решили да правят реформи, тези промени не могат да се случат без съгласието на синдикалните и творческите организации. Да не се опитват да ги прескачат, защото ще берат много ядове", каза още председателят на Съюза на артистите.
 
И добави, че след като в парламента не се изисква "зелен сертификат", ще настоява това да е в сила и за театрите. 
 
"Публиката не влиза спокойно в залите. Настояваме за увеличаване на субсидиите. В близките 1-2 години няма как публиката да се върне рязко, което да захрани бюджетите на театрите. Държавата трябва да се погрижи с компенсации", убеден е Мутафчиев.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
7
 
7
 
! Отговори
toti преди 2 години
Много си голям,но сега от детската градина ще ти е началника.....имаш думата??
142
14
 
59
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
слаб като артист и противен като чиляк е Ицето
141
12
 
58
 
! Отговори
Пффф преди 2 години
Жалък човек е този мутафчиев....Нито се е смирил, нито е станал човек...Гледа си софрата и далаверата и джоба.И после се търсят будители?Баш тоя не е никакъв
140
27
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя защо си мисли, че някой му е длъжен да посещава театралните постановки? Точно напротив - аз призовавам за пълен бойкот на всички театри докато председател на Съюза на артистите е тази гербаджийска ***.
139
4
 
23
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
До Анонимен A "Пачо" е за освидетелстване! С него не може да се разговаря разумно.
138
15
 
58
 
! Отговори
Озъбен преди 2 години
Тоя стана известен с наградата за конската си усмивка в евтина реклама!....Някои помнят....
137
16
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Maйнaтa им на 100-те милиарда, които са ограбили ГЕРБ за тези 12 години. Най-тежкото поражение от тези 12 години е повсемесното опpocтачване и тоталната личностна деградация.
136
12
 
57
 
! Отговори
Карачапаков преди 2 години
Спря тежките софри на пишман актьора и те така.
135
17
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек (Мутафчиев) е луд! Как министърът да пита лидерите на двата сидикати, като и двамата - Пачо Димитров и Д.Манолов ,особено Пачо, са върли гербаджии! Две водни оръдия на ларгото и когато синдикалистите минават покрай тях пускане на ледени струи за понижаване нивото на революционно настроение на протестиращите. По същия начин "водене на разговор" с прокурорите като основен метод на общуване с червенодрешковците. Нито сме ги избирали, нито ни трябват. Да си ги взема мин.Йорданова
134
11
 
62
 
! Отговори
Pro- staka преди 2 години
Амфети,кока и алкохол познайте какво се получава , хеморагичен инсулт (мозъчен кръвоизлив) разбира се . Ама "шефа" го превози с държавния Фалкон от Бургас до София и му намериха най- добрите специалисти да го оперират в МБАЛ "Св. Иван Рилски" при гербера шеф на болницата Дечо Дечев .Обикновенните хора не ги водят в София с правителствен самолет "Фалкон 2000 " ,те трябва да умират пред стълбите като кучета. Здравеопазване , заплати , пенсии за всеки гербер - лекар ,учител , ктьор , музикант полицай. За останалите много поздрави на майките им и да гласуват заГЕРБ за да имат по 20лв за децат
133
12
 
55
 
! Отговори
Очаквано преди 2 години
Ачо циг.ането от "Дунав мост" стана председател на гилдията на артистите и не спира с ци.а.анските работи.
132
11
 
45
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Тъжно е...Качи го Оня на хеликоптер, тоя се разциври...пореден ***,...но артист, че и председател някакъв
131
33
 
18
 
! Отговори
хахо преди 2 години
защо когато някои каже истината за новите лаинолизци на сащ се давите от злоба и омраза , вие сте по зле от гестапо и кгб взети заедно *** демократите , *** злобни
130
13
 
63
 
! Отговори
културтрегер преди 2 години
Евала Ристьо,отново с малко думи много глупости!Не си виждал Кире в театъра?За кой театър говориш?Като изтрезнеш от шльоковицата отговори на едно въпросче-КОГА СИ ВИЖДАЛ СЛЪНЦЕТО ОТ БАНКЯ ЗА 15г.НА ТЕАТРАЛНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ?ЕДИНСВЕНАТА МУ "КУЛТУРНА ПРОЯВА БЕ ДА ПРИЕМЕ В МС ВДОВИЦАТА НА ВОЕНОПРЕСТЪПНИКА АРКАН ПОВЕХНАЛАТА ЦЕЦА!наздраве ристьо!
129
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 144 - Хаха .... Нехаресалите веднага ;)
128
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Аз не знам как може да съществува "професионален актьор" с такова наднормено тегло и тежка форма на затлъстяване!" - Може. Когато работата ти е сигурна и навсакъде трябва да се държат с теб, все едно си някакво величие, иначе "гилдията" и политическтиет ти връзки започват да ги притискат, е лесно. Лесно е, да се помислищ за голямата работа и да спреш да полагаш усилия. А и все пак живееш в Б-я. Радев направи 50 лицеви на спортно събиране пред децата и го овниха, че само лицеви правил ...
127
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хората ще гелдат под лупа ..." - Както във всякко правителство досега.
126
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Да не се опитват да ги прескачат, защото ще берат много ядове" - Настръхнах .... защото докато се смеех истерично на изкзването, се съборих чаша студена вода върху краката си и се наомкрих. Мнго беше студена. Ох ... закайте, че още се треса ... от смях.
125
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам Netflix. Поне са забавни и ако ми псине, не ме гледат лошо, като стана и си тръгна в пурвите 10 минути. А и ... за месец излиа по-евтино .
124
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Аз Кирил Петков не съм го виждал в театър." - По физиономия ли разпознаваш всички псоетители? Толквоа ли са малко?