Сигнали от HelpBook: Пътищата в страната - разбити, непочистени, опасни

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
Обновена: 30 дек 2021 19:59 | 30 дек 2021 19:30, Анисия Иванова
20
Сигнали от HelpBook: Пътищата в страната - разбити, непочистени, опасни
Снимка: Helpbook

През последните дни зачестиха изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info относно състоянието на пътищата в цялата страна. Избрахме да ви запознаем с един такъв, касаещ участък между села в община Попово. Молбата на автора е за взимане на спешни мерки за коригиране на изключително лошото състояние на настилката, като споделя няколко факта относно проблема: "Вярно е, че пътят е от местно значение, но е вярно също така, че:
- районът е сравнително оживен;
- същият се ползва ежедневно поне два пъти от училищен автобус и автомобили на фирмите - снабдителки на търговските обекти;
- от многото на брой чужденци, заселили се в Паламарца;
- освен едно минимално запълване на няколко дупки през последните години, дори минимален ремонт на пътя през годините на Прехода не е правен.
Основата му е добра, понеже през социализма е водил до селско-стопанско летище, но асфалтовото покритие на места е отнесено;
- най-лошата му част се намира в близост до гробището на с. Паламарца
- същият не беше включен за рехабилитация, когато такава беше направена на пътя, свързващ Попово с центъра на Паламрца през 2007-ма или 2008-ма година.
По мое лично мнение дори известен авариен точков ремонт би решил проблема понастоящем. Такъв вид ремонт едва ли би отнел сериозни средства. Като същевременно с малко разход ще се постигне добър ефект."

Друг наш потребител се обръща чрез нас към Столичен инспекторат с резонни въпроси и приложени снимки относно почистването на тротоар пред хипермаркет в район „Красно село“: „Този тротоар собственост на магазина ли е, или на общината. Ако е на магазина, съставяни ли са протоколи и писани ли са фишове за непочистения тротоар?
Ако е общински, защо фирмата по чистотата не го е почистила? От страна на Столичен инспекторат констатирано ли е това и защо не са взети мерки? Моля, тротоарът да бъде почистен, а в момента е дори опасен за преминаване, тъй като листата са хлъзгави и мокри, а при сняг не се и виждат", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И СЕГА СЛЕД КАТО КОМИТОВА СЕ ИЗЦЕПИ, ЧЕ ГЕРБ СА ЗАПИСВАЛИ ТЕКУЩИ РЕМОНТИ ЗАЩОТО БИЛЕ ПО СКЪПИ А ПРАВЕЛИ ОСНОВНИ ЗАЩОТО СПОРЕД НЕЯ БИЛЕ ПО ЕВТИНИ/ ПОТЪРСИ НАРЕДБА ЗА ТЕКУЩИ И ОСНОВНИ РЕМОНТИ/ ТА КАКВИ РЕМОНТИ ЩЕ ПРАВИ КИРЕ ЯЗОВИРЕ И ПАК ЛИ ЩЕ ХОДИ ДА ИЗПРАЗВА ЯЗОВИРЧЕТАТА ЗА НАПОЯВАНЕ?
17
0
 
1
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Че като подам сигнал, на някого му пука. Те ще се затичат да го оправят, да ама не. От 20 години пътищата са едни и същи, тъй че все тая.
16
3
 
7
 
! Отговори
боко милиардния км преди 2 години
До тука ни докараха "великите" ръководители на тази малка държава, че пътищата са за тотално изриване и започване от нулата. Тотална некадърност, но най-вече алчни не.щ.астни политичета гледащи само келепира и как да крадат.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой ще каже-брей,голям проблем,но според мен подценявана е опастността и от калпавата боя на маркировката(където не е изтрита).Снощи в дъжда пътувах Бургас-Царево,и въпреки че съм от района,познавам пътя,на места карах със 70 км.Като те заслепят отсреща,и ни осева линия виждаш,ни нищо.Просто си караш по пътя,и гледаш да си в средата на черното отпред.
14
0
 
6
 
! Отговори
Realist преди 2 години
Ах , а пътя между гр.Левски и с.Асеновци, Плевенска област дали може да се нарече ПЪТ? И САМО ТАМ ЛИ?
13
3
 
6
 
! Отговори
Бгг преди 2 години
Кирето нищо не каза за пътища, нито за стандарт на живот. Само ваксинация му е в тиквата.
12
6
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
До Marin J. RusebornОще на 10 януари. Вие чакайте Кирчо Радев да ви оправи дупките :)
11
0
 
6
 
! Отговори
Marin J. Ruseborn преди 2 години
До Това не е...Чудиш се? Абе мутри СЪВЕСТ нямат!
10
1
 
6
 
! Отговори
Marin J. Ruseborn преди 2 години
До Ха-хаИзчезвай от България, еничерин долен!
9
8
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Щеше да е новина, ако някъде е почистено и без дупки. Ама нали си избрахме Радев за бог Пък Рашков и Кирчо са неговите пророци ... Дано разцепят морето, че по-бързо да стигнем в Русия :D
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 години ГЕРБ дами и господа!
7
0
 
14
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Някой някъде видял ли равни пътища и тротоари, които да нямат локви при дъжд?
6
1
 
13
 
! Отговори
Това не е... преди 2 години
...най-страшното! Най-страшното е, че ж.у.р.н.а.л.я.т.а. масово и услужливо представяха на пътната карта на РБ две "магистрали" и заблуждаваха чужденците! А всъщност въпросните северна и южна "магистрали" са евтини и обикновени, но затова пък зверски разбити, а и за сметка на това без нощно осветление, с липса на каквото и да било обезопасяване, дори и по стандарт на Конго, междуградски пътища! Аз неразбираем тези хора с каква съвест заспиват нощем?!
5
8
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
До 4 ГЕРБерастинли е*аха родителката ти *** наядено протестърче?
4
11
 
11
 
! Отговори
срамно е преди 2 години
Тук пишат само герберистки мушингери ,които са били на хранилка при тиквата , сега вият от глад !
3
3
 
10
 
! Отговори
ТУЛУП преди 2 години
Интересно ми е защо този сайт липсваше по времето на управлението на Тоя без Джипката
2
2
 
4
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Сигналът от Попово се насочва към протойерей Дирайр Хадавян в Русе, този от София към протопрезвитер Кусан Хадавян.
1
11
 
8
 
! Отговори
Спас преди 2 години
С две думи- Промяната в пълна сила!