Христова: Пенсиите няма да бъдат намалени, но и няма съвършен метод

Ще бъде трудно ковид добавката да бъде отнета
Обновена: 3 яну 2022 22:12 | 3 яну 2022 22:11, Веселина Йорданова
142

"Трябва да има справедливост в пенсионната система. Таванът на пенсиите също е от несправедливостите, но постепенно идва времето, когато той ще отпадне", каза бившият социален министър Христина Христова пред Bulgaria ON AIR.

Има много притеснени хора, защото не са наясно какво се случва. Няма съвършен метод, който да е напълно справедлив и всички да са доволни, заяви тя в студиото на "Денят ON AIR".

Относно Ковид добавката Христова посочи, че няма да бъдат намалени пенсиите на никого, но ще бъде трудно веднъж получена добавката да бъде отнета.

"Все още нямаме официален механизъм за увеличението за минималната работна заплата. В момента на европейско ниво се подготвя директива за минималната заплата", допълни бившият социален министър.

Според Христина Христова трябва системно да се погледнат проблемите, защото иначе ни засипват криза след криза.

"Няма как да няма увеличение на основните продукти със скачането на цените на газа и тока", допълни тя.

И заключи, че ни очакват тревожни процеси, но се надява на адекватна социална политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днеска Кирил Лигоча се е снимал как се боксира с някакъв примитив в министерството на енергетиката. Инфантилизъм и профанизъм!
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Христина Христова е бивш социален министър на НДСВ, това ли си избрахте, да ви управляват крадливите министри на Царчето и Доган?
95
1
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
измамници с зо лв по малко от декември с 44г. стаж
94
0
 
14
 
! Отговори
Аанонимен преди 2 години
Нинова и тия променажии така метнаха пенсионерите Реалното повишение е между 5 и 6 процента .Тия 60 лева нали са до юни месец. А месеци преди това се скъсаха да тръбят че ще бъдат реално осъвременени ,но в някой друг живот ако устискат на тая инфлация.
93
2
 
9
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Винаги има обективна справедливост! Лошото е, че има много "бебета", които трябва да са недоволни и "пищят", за да заграбят по-голямо парче баница, особено в редиците на БСП и СИЕ, които бяха близо до кацата на бай Тошо..Тези крадци не харесват и таваните на пенсиите и съм сигурна, че и тях ще махнат, но какво ще стане с болните инвалиди и смазаните жертви на прехода? Дали те ще стигнат жизнения минимум или като са почнали да ги давят, ще ги удавят най-после..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
92
0
 
9
 
! Отговори
У нас преди 2 години
няма воля и няма мозъци, които да управляват пенсионната система. Пенсионен фонд тук започна да се създава от няма и 30 години. При соца, такова нещо нямаше и в републиканския бюджет се предвиждаха пари за социални плащания - пенсии, детски, майчинство, болнични. Та от 30 г. насам уж трупаме някакви пари, но на практика не са наши. Държавата, според акъла на минфин, се разпорежда с тези пари по не най-добрия начин. А "титани" на пенсионното осигуряване като Васларката и баба Ристинка са ясни.
91
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 100....Сега като прибавиш 60 вместо 120 лв.- колко ще получваш ?Повече или по-малко? Ха честито!
90
2
 
19
 
! Отговори
Бъдеще преди 2 години
От 1-и януари 2022 г. пенсиите вече само ще намаляват ! Гарантирано от Просто Киро и Зеления чорап !
89
1
 
27
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Драга госпожо, пенсиите няма да бъдат намалени , но няма и да бъдат увеличени !!! Само ще се обезценят додтолкова , че все едно сте ги намалили ! Това е положението - Просто Киро и Кокорчо ще затрият доста от глупавите възрастни !
88
1
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ахахахаха :))) Пенсиите няма да бъдат намалени, но няма и да бъдат увеличени :))) И само да напомня на другарката, че те ВЕЧЕ ГИ НАМАЛИХА, макар и индиректно с безхаберието и некадърността си, като допуснаха супер инфлация и покачване на цените на всичко - ток, вода, топло, газ, бензин, храна...Това което можеше да си купи 1 пенсионер с 300 лева при Борисов, сега при Фигуранта с увеличението от 60 лв, тоест 360 лв може да си купи точно наполовината
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм с пенсия 728 .Вдигната е точно с 47лева.
86
1
 
3
 
! Отговори
Стар преди 2 години
И се казва ХруШчов ,пубере !!Аман от неграмотни и неинформирани голобради неудачници !!!
85
0
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Получих известие за размера пенсията ми след 01.01.1022. Увеличението е около 6%. Предварително обявените 12,5 % средно не се случиха.
84
0
 
2
 
! Отговори
До 82от пенсионер преди 2 години
Явно не си пенсионер и не си в час! Пишеш глупости!!!
83
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсиите няма да бъдат намалени , но няма и да бъдат увеличени и то на хората които съвестно са се осигурявали - това е истината. И най ощетени ще са хората работили 1 и 2 категории труд особенно тези пенсионирали се до 2010 година. Мая и Нинова беха много загрижени за пенсионерите , но сегя ги нема никакви. Едната стана вице премиер, другата у дома.
82
2
 
12
 
! Отговори
Дон Кинг преди 2 години
Кога ще премахете измисленият и позорен " таван " на пенсиите ???? Защо не сложите таван на депутатските и министерски заплати , а ?????
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички влечуги изпълзяха, и тая *** също, за да ни убеждават колко сме добре...как ПП и & ще направят България рай. Да, ама не, нали аз пазарувам и плащам сметките.....
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 91....Обади се на 07.01 като си вземеш "увеличената" пенсия.
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно справедливо ще стане, когато минем на частни партиди и всеки се осигурява само и единствено за своята пенсия. Така няма да има тавани и ще се стимулират хората да спестяват за старините си. Сегашният модел на общия кюп, стимулира единствено кражбите и скатаването от внасяне на осигуровки, защото при него витае чувството за несправедливо разпределение на ресурсите, което се определя от някакви чиновници и политици.
78
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсиите са неправилно разпределени.Не може един учител по Живково време с 35 год.трудов стаж да получава до скоро 210лв а един военен 1400...И единият и другият са осигурявани от Държавата,,,За едни майка,за други мащеха...