2021 г.: Бедните обедняха, богатите станаха по-богати

Разслояването в обществото станало по-драстично
188
 2021 г.: Бедните обедняха, богатите станаха по-богати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Голяма част от хората обедняха. Видяхме, че депозитите до 5 хил. лева намаляха. Но, ако погледнем в сегмента на средната и високата класа, ще видим, че забогатяхме. Разслояването в обществото стана по-драстично“, коментира пред БНР икономистът Тихомир Тошев.

Още по темата

Според него винаги през декември харчим повече, отколкото сме планирали, така че при повечето българи има труден януари и февруари.

"Голяма част от българите избраха да празнуват по нашите зимни курорти. Като цяло хората, които напуснаха България, бяха по-малко", посочи Тошев.

"През изминалата година имаме абсолютен рекорд в ипотечното кредитиране. Малко над 5 млрд. са изтеглените ипотечни кредити през 2021-ва. Най-много хора изтеглиха потребителски кредити за ремонти и смяна на обзавеждане в дома", каза той.

"Очакваме тенденцията на ръст на цените на недвижимите имоти през годината да се запази. Имаме превес на купувачите – малко хора искат да продават, а много да купуват", обясни икономистът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
13
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 2 години
ГЕРБ КРАДЯХА ПО 10 МИЛИАРДА НА ГОДИНА? СЕГА КОЙ ГИ КРАДЕ?
3
9
 
3
 
! Отговори
Геноцид като 15 век преди 2 години
Президента да каже защо се изтезат хора с радио честоти, да спре да крие! В България се извършва Геноцид срещу случайно подбрани Българи!
2
6
 
15
 
! Отговори
a преди 2 години
Голяма новина, няма що! Сигурен съм, че ПП заедно с Корнелия ще го коригират за вбъдеще. :)
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В един момент разликата ще стане твърде голяма и бедните ще предизвикат гражданска война - до това ще ни доведе "демокрацията", която започна след 1989-та.