Петков: На прага на петата вълна сме, ваксинирайте се без страх!

Премиерът подчертава, че това не е задължително, но е отговорно
Обновена: 8 яну 2022 16:28 | 8 яну 2022 16:19, Веселина Йорданова
1120
Петков: На прага на петата вълна сме, ваксинирайте се без страх!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вече има над 2 милиона напълно ваксинирани българи и ако успеем да достигнем 75% на ваксиниране, заедно ще избегнем затваряне на икономиката и училищата.

Това заявява министър-председарелят Кирил Петков във видеообръщение, което е публикувано на страницата на "Продължаваме промяната".

Още по темата
Петков уверява отново, че няма да има задължителна ваксинация, докато е премиер.

Всички ние искаме да няма ограничения заради Covid - 19 и да няма лични ограничения като зеления сертификат. Изборът на всеки един от нас е свободен, но и всеки един от нас носи своята отговорност дали ще се справим като държава, посочва премиерът.

По думите му за последните 3 дни 100 хиляди души избраха да се ваксинират. Не трябва да ни е страх от ваксинацията, попитайте и личния си лекар, призовава той.

Във видеото Петков казва още, че сме на прага на петата вълна.

Да, изборът е на всеки един от нас и този избор трябва да остане свободен, но този избор има ефект не само върху личното здраве, но и върху цялото общество. Само заедно може да преодолеем тази поредна вълна. Разчитам на вас, казва още министър-председателят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
800
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДианаПо-добре си трай и не се обаждай неподготвена!
799
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дианче, Душко. сложи си ако искаш и 10 бустера от страх. Но ако след година-две здравето ти започне да дава фира, недей да търсиш вина в БСП, здравната система или антиваксърите. Само ти ще си си виновна и си носи последствията.
798
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ! НЯМА ДА СЕ "ВАКСИНИРАМ"!!! ПРЕПАРАТИТЕ СА ОТРОВНИ И НЕМОРАЛНИ! НЕ НА ФАШИЗМА! НЕ НА ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ!!!
797
2
 
26
 
! Отговори
хаха преди 2 години
200 изтрити коментара. Все против ваксините. И пробутват Нас.рана. Само нея не я трият.
796
3
 
27
 
! Отговори
Балон преди 2 години
Ако това бяха наистина ваксини, щеше ли да се стигне до пета, и както се очертава, до ента вълна в целия свят?
795
28
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен892 И кое точно е грешното на "моята кауза", моля? Аз говоря с факти, не разсъждавам с празни приказки! Ваксините са важни в борбата с този вирус - когато ги нямаше хората умираха като мухи! Явно е, че някой трябва да си отвори очите, но това не съм аз...Самата БСП, която пусна този антиваксърски "вирус" у нас, сега се измята в противоположната посока, а вие продължавайте да мислите с галошите си..успех!
794
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бау, Диана, Професор, Германец... защитаваш грешна кауза. Отвори си очите.
793
27
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До хаха Да, умряха хора след ваксиниране, но това се дължи на инжектирането, не на ваксината, по последни данни! Неправилното инжектиране е довело до смърт хората, но това е много рядко! Иначе и с други лекарства в инжекцията може да се случи същия ефект - аз лично знам, че ако ти инжектират въздух във вената умираш...
792
5
 
15
 
! Отговори
Камикадзе преди 2 години
Ако премахнат сертификата ще спрат парите от хранилката ЕЦБ и държавата ще фалира. Бъдете патриоти и се набодете със сертификат!
791
22
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До До Диана Клетката няма никакъв алгоритъм, сме.шко! Това е жива материя с доста особености, значи..Не си никак оригинален и е жалко, че дори се опитваш да мародерстваш над такава материя като животоспасението...И пак повтарям, вирусът няма никакво отношение към раждането на деца, особено пък ваксините! - това са измишльотици на болни мозъци..Ваксинирайте се докато можете да не съжалявате после.../разбира се, ако сте над 18г.! - иначе мама и татко решават, значи/
790
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я кажи на целият български народ,господаря,,ти''с каква ваксина се е ваксинирал и кога,и дали е ваксиниран въобще?Защото той няма смелост да каже и да си признае,че не е ваксиниран
789
0
 
19
 
! Отговори
цитат3 преди 2 години
ситуацията в Малта е класифицирана като много тревожна с оценка девет от 10. Само Франция и Естония отбелязват по-висок резултат от Малта, като и двете страни достигнаха 9,3 от 10." !?!?!?!?!
788
0
 
19
 
! Отговори
цитат2 преди 2 години
Единственото което стана е че островната държава Малта стана на стадо. Процентът на ваксиниране в Малта е над 90%, един от най-високите в Европа, и може би над 1/3 са вече с "бустер". И какъв е резултата днес? Ами да прочетем вестниците:"Влошаващата се ситуация с COVID-19 в Малта е сред най-тревожните в Европа в края на годината ... Според седмичния преглед на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC), който обхваща последната седмица на 2021 г., ситуацията в Малта е
787
0
 
15
 
! Отговори
цитат преди 2 години
Издания като "Forbes", "Reuters", пр., биха фанфари на уникалната новина от 24 май, 2021, че:"Островната държава Малта е постигнала стаден имунитет срещу Covid-19. Малта е ваксинирала 70% от възрастното си население ставайки първата държава от Европейския съюз, постигнала така наречения стаден имунитет, заяви министърът на здравеопазването Крис Фърн в понеделник, 24 май, 2021".Какви маски, каква дистанция, какви ваксини?
786
0
 
18
 
! Отговори
До Ужас преди 2 години
Точно така е...............първата игла е безплатна............след това си плащаш..............веднъж на хорото, цял живот на хорото..............по зле от наркоманите, спасение няма!!!Ако не искаш да си платиш...............се разболяваш............това е рай за докторите и фармацевтите!!!Ще го разберете, по трудния начин!!!
785
0
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Стига с тия игли.....1ва,2ра,3та,4та,5та,6та и така до безброй.Станахме като наркоманите,само да се боцкаме.
784
0
 
16
 
! Отговори
До Диана преди 2 години
Ти си сложи и 10 дози................ако искаш..................дано вече имаш деца, че ако нямаш, след ваксината.............шансовете ти клонят към нулата!!!
783
1
 
11
 
! Отговори
До Диана преди 2 години
Ваксините променят алгоритъма, по който работи клетката..............това е сложна материя за теб..............не е като да сготвиш една манджа!!!!
782
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя няма да искара много като премиер.
781
0
 
14
 
! Отговори
До 903 преди 2 години
За съжаление си прав...........шансовете за спасение намаляват всеки ден..................така е, или умираш, или оцеляваш............хората живеят в матрицата и са по-прости от овцете на село..........изгубили са инстинкт за самосъхранение, доброволно отиват към болести, заколение и смърт!!