Трифонов: Партия без нито един депутат взема 637 хил. субсидия - извратено е

"Има такъв народ" отново ще предложи с бюджета тя да е 1 лев
Обновена: 8 яну 2022 18:05 | 8 яну 2022 18:05, Веселина Йорданова
237
Трифонов: Партия без нито един депутат взема 637 хил. субсидия - извратено е
Снимка: БГНЕС

Партията, която получава най-много пари от държавните субсидии към днешна дата, е политическо движение “Социалдемократи” с лидер Елена Нонева. Това заявява лидерът на ИТН Слави Трифонов в пост в социалната мрега и допълва, че то няма нито един депутат в Народното събрание, но като една от трите партии, с чиято регистрация “Продължаваме промяната” се яви на изборите, е получила 637 390 лева за периода от 14 ноември до 31 декември.

Това са 90% от парите, които всички данъкоплатци сме изплатили като партийна субсидия на “Продължаваме промяната”, на база на получените от обединението гласове на последните избори. Загадка е защо анонимните социалдемократи са взели толкова много пари, а останалите две партии-мандатоносителки - “Волт” и “Средна европейска класа” са получили по 35 хиляди лева, коментира Трифонов.

Разбирам, че това е въпрос на предварителна коалиционна уговорка, с която Кирил Петков и Асен Василев са се съгласили. Това си е тяхна работа и не ме интересува. Няма как обаче да не отбележа, че това е поредната глава от сагата с нелогичното, неморално и извратено финансиране на политическите партии у нас, посочва той

Анонимна партия, без нито един депутат, само за 47 дни получава 637 хиляди лева партийна субсидия. Това наистина е нелогично, неморално и извратено.

По думите му пак само за 47 дни ГЕРБ е получила 606 233 лева от парите на данъкоплатците, същевременно продължава да ползва безплатно два етажа от административната сграда на НДК за свои офиси.

Ще продължа нататък - само за 47 дни ДПС е получила 358 751 лв., а БСП - 267 758 лв.
Трите партии в обединението “Демократична България” са получили 175 659 лв., а “Възраждане” “патриотично” е взела 134 209 лв.

Това са солидни финансови инжекции, с които партиите могат да издържат партийни телевизии, да купуват къщи на лидерите си, а като дойдат избори - да купуват гласове.

Сигурно ще попитате за “Има такъв народ”. “Има такъв народ” е единствената българска партия в момента, която изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум, и която взима само 1 лев партийна субсидия на глас. Така за въпросните 47 дни “Има такъв народ” получи 32 843 лева, посочва Трифонов.

Той пресметна, че в момента финансирането на партиите струва 50 хиляди лева на ден, защото субсидията е 8 лева на глас.

“Има такъв народ” безусловно ще продължи да бъде част от управляващата коалиция, за да се решават всички кризи, надвиснали над страната, за да сте спокойни вие, българските граждани, и за да стоят ГЕРБ и ДПС далеч от властта. Въпросът с партийните субсидии обаче най-после трябва да бъде решен. При гласуването на “Бюджет 2022” “Има такъв народ” отново ще застане на ваша страна и ще предложи 1 лев партийна субсидия, заявява лидерът на ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
5
 
16
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Този е човекът на ДЯВОЛЪТ!Нали си е татуирал,че ще ни докара Адът на земята на гърбът си?!Помните ли го като увещаваше жалкия ф,атмак,баджо си,Грипена,че трябвало да се втурне в политиката,че било лесно видите ли?!Щом един пожарникар можел,що един пилот да не можел.И рузкия аватар взе,че му повярва и я докарахме до днес, стотици проценти инфлация на ток,горива,храни и каквото се сетиш!Здравна криза,ум,ирачка!А той сега зел да разсъждавца на глас,да го видим колко е умен и загрижен за мбецилите!!
166
8
 
11
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Славчо , не ставаш за четник чадо , непрекъснато предаваш четата си!Издигаше Кунева , тя предаде атомната ни енергетика , закри 4 блока ,сдуши се с Бойко Борисов , той пък ни окраде и създаде мафиотската държава в България!Сега се включи в подкрепата на харвардското правителство , но от немай къде!Дали ще устискаш или пак ще се издъниш?
165
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диван войводо на вас Кой ви плаща масрафа
164
4
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРЕСТЪПНИКА СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ НЕ Е ИЗПЪЛНИЛ НИТО ЕДНО СВОЕ ОБЕЩАНИЕ! НИТО ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ , МАШИННО ГЛАСУВАНЕ НЕ Е ЕЛЕКТРОННО! НИТО СУБСИДИЯ 1 ЛЕВ, НИТО МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ! НИЩО!!!
163
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
нали искахте 120 а не 240 депутата какво стана ?
162
4
 
15
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
Копейкин си търси имение в троянския балкан. имало някакви имоти до имението на братя Бобокови. На пътя нагоре от Ново Село към Севлиево декари с гледка към Ботев и Марагидик. Там ше почива Копейкин.
161
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
завидя Славчо делят кинтите без него
160
4
 
13
 
! Отговори
- преди 2 години
ИТН то БЕЗ субсидия! И без това при следващи избори сте аут! Ортака на Доган и Тиквата щял да прави промяната - ай сик....р бе!
159
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като партията на Слави е взела само 37000 лева, моля да обяснят, кой ги финансира? Стига са пълнили главите на *** избиратели, че субсидиите са проблем. Проблем са приоритетите ви в народното събрание и мижавите левчета, които след големите лозунги подхвърлихте на пенсионерите. Проблем са всички подмени на ръководни постове и бордове, всички лъжи, Корнела също е проблем. Затова, не се правете, че мислите за народа, моля, а кажете, кой спонсорира целия преврат?
158
0
 
7
 
! Отговори
Възхитен преди 2 години
Славчо, ко праим сега?
157
0
 
21
 
! Отговори
Чалгар преди 2 години
Вожде, Така ще е при "промяната". Свиквай. Я кажи какво сега да го правим македонския космонавт?
156
0
 
24
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Жалко славчо който уж бе борец против статутковото пръв се сдуши с тях и си заформиха клалициикаКолко хора подведоха тоя и кирчо канадеца
155
2
 
30
 
! Отговори
Соня преди 2 години
Мутро, писна ми от лицемерието ти.Освен депутатите ти да лапат големите пачки от нашите пари и да лъжат като тебе, нищо друго не правите.Едно полезно нещо не сте направили за България от 9 месеца.Про..сти , некадърници, най ви бива в плюв...ните само ,че с плюв...ни не се управлява, а с акъл дето вие го нямате.Безспамник нагъл
154
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабин ден е! фнимафтайте Бойко се е пременил като родилна Бабуля да не бръкне из чекмеджеата за кюлчета и зимбюлчета, а? Мъ гуем майстор е . еднаж каже че бил дедо, после дедото па каже че Бойко ич не го е бил а само малко и са аде смяна- Баба бил. та видиме иутре и Пиерекоф на женското колко бабаи че се кланят че ги Бойко ич начи таковат утепал шо не казали дека са смотали пендарето и евраретата
153
2
 
21
 
! Отговори
На тия новите преди 2 години
Депутати и министри не само субсидиите но и заплатите трябва да им се спрат. Тия доведоха народа до просешка тояга за няколко месеца само!
152
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един маке отишел на луната със Слави двамата се ***
151
1
 
18
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
А бе, къде се изгуби Тошко африкански министъео на Халтурата ве?Това ли му беше зора?
150
2
 
11
 
! Отговори
Двама от север преди 2 години
Другаря Си дава купичка с ориз на всеки севернокореец, да живее другаря Си!
149
1
 
25
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
СлаФчу изчагъртвача иска хем да е власт хем да е опзиция! Само не разбрах сега ще пращаме ли северномакедоски космонаФт или не?
148
0
 
24
 
! Отговори
Sk преди 2 години
Като си представя, че хора, които СРИЧАТ в Парламента,вземат такива огромни заплати, направо побеснявам . А образованите хора ги държат с мин заплата, направо побеснявам.