Трифонов: Партия без нито един депутат взема 637 хил. субсидия - извратено е

"Има такъв народ" отново ще предложи с бюджета тя да е 1 лев
Обновена: 8 яну 2022 18:05 | 8 яну 2022 18:05, Веселина Йорданова
237
Трифонов: Партия без нито един депутат взема 637 хил. субсидия - извратено е
Снимка: БГНЕС

Партията, която получава най-много пари от държавните субсидии към днешна дата, е политическо движение “Социалдемократи” с лидер Елена Нонева. Това заявява лидерът на ИТН Слави Трифонов в пост в социалната мрега и допълва, че то няма нито един депутат в Народното събрание, но като една от трите партии, с чиято регистрация “Продължаваме промяната” се яви на изборите, е получила 637 390 лева за периода от 14 ноември до 31 декември.

Това са 90% от парите, които всички данъкоплатци сме изплатили като партийна субсидия на “Продължаваме промяната”, на база на получените от обединението гласове на последните избори. Загадка е защо анонимните социалдемократи са взели толкова много пари, а останалите две партии-мандатоносителки - “Волт” и “Средна европейска класа” са получили по 35 хиляди лева, коментира Трифонов.

Разбирам, че това е въпрос на предварителна коалиционна уговорка, с която Кирил Петков и Асен Василев са се съгласили. Това си е тяхна работа и не ме интересува. Няма как обаче да не отбележа, че това е поредната глава от сагата с нелогичното, неморално и извратено финансиране на политическите партии у нас, посочва той

Анонимна партия, без нито един депутат, само за 47 дни получава 637 хиляди лева партийна субсидия. Това наистина е нелогично, неморално и извратено.

По думите му пак само за 47 дни ГЕРБ е получила 606 233 лева от парите на данъкоплатците, същевременно продължава да ползва безплатно два етажа от административната сграда на НДК за свои офиси.

Ще продължа нататък - само за 47 дни ДПС е получила 358 751 лв., а БСП - 267 758 лв.
Трите партии в обединението “Демократична България” са получили 175 659 лв., а “Възраждане” “патриотично” е взела 134 209 лв.

Това са солидни финансови инжекции, с които партиите могат да издържат партийни телевизии, да купуват къщи на лидерите си, а като дойдат избори - да купуват гласове.

Сигурно ще попитате за “Има такъв народ”. “Има такъв народ” е единствената българска партия в момента, която изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум, и която взима само 1 лев партийна субсидия на глас. Така за въпросните 47 дни “Има такъв народ” получи 32 843 лева, посочва Трифонов.

Той пресметна, че в момента финансирането на партиите струва 50 хиляди лева на ден, защото субсидията е 8 лева на глас.

“Има такъв народ” безусловно ще продължи да бъде част от управляващата коалиция, за да се решават всички кризи, надвиснали над страната, за да сте спокойни вие, българските граждани, и за да стоят ГЕРБ и ДПС далеч от властта. Въпросът с партийните субсидии обаче най-после трябва да бъде решен. При гласуването на “Бюджет 2022” “Има такъв народ” отново ще застане на ваша страна и ще предложи 1 лев партийна субсидия, заявява лидерът на ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига рива чалгар,удари си една злобарка и ще ти мине,то и без туй няма кво друго да правиш.
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Автомобили, шофьори, съветници, секлецарки, пари в плик, безплатен паркинг на централният площад, автоматично актуализиране на заплатите поне два пъти годишно и то със закон, все въпроси, които нито един избирател не задава: Да имат ли народните избраници тези привилегии, защото явно въпреки безспирното говорене никой не се отказва от тях, даже ги надграждат?
65
0
 
3
 
! Отговори
Когато е електронно преди 2 години
Искам да се сложи опция дали да се вижда гласувал ли съм или не,като го направят електронно и аз да мога да виждам това.Освен това искам да се сложи и опция дали да се вижда за кого съм гласувал.Аз решавам дали да им показвам или не!
64
3
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ ЛЕГИТИМИРА ФАЛШИФИЦИРАНИТЕ ИЗБОРИ ОТ РУМЕН РАДЕВ И СЪУЧАСТНИКА МУ ВАСИЛ БОЖКОВ КУПИЛ МАШИНИТЕ ЗА ДА ПОДМЕНЯТ ПРАВИЛНО КРАДЯЩИТЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ! СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ Е СЪУЧАСТНИК НА БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛЯ ФАЛШИФИКАТОР РУМЕН РАДЕВ И Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЪЛ И ДОЛЕН И ТОЧНО ТОЙ ВАЛИДИРА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА КОЯТО РЕАЛНО НЯМА И 4% ПОЛУЧЕНИ НА ИЗБОРИТЕ И ТОВА Е С 50 ХИЛЯДИ ГЛАСА ОТ ОТКАЗАЛАТА СЕ БОЖКОВА ПАРТИЯ БЪЛГАРСКОТО ЛЯТО!
63
1
 
3
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Ами ти като не рачи, наложи се банковата сметка да бъде променена !
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като го направят електонно,да го направят и явно ,за да се знае кой е гласувал и кой не.Така няма как да ме подписват,защото ще видя дали са гласували вместо мен!После вече може и да гласувам,ако има за кой!!!!От кого се пази гласуващият за да гласува тайно?И кой по дяволите реши да е тайно ако някой не иска да е таен гласът му?!!
61
0
 
4
 
! Отговори
баджанака Шуро преди 2 години
Тя Ленчето е наш човек, символ на Промяната !
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е затова спрех да гласувам!От мен няма да вземат!!!!!!
59
4
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Всички крадат, а тези дето не са в парламента източват субсидията за всеки глас. Затова не гласувам. Дали ще е една партия в парламента или извън него, тя е ***. В България всички партии са ***, защото лапат субсидии за всеки глас, без да работят, все едно като началници и шефове. Не давам пари на никой, затова не гласувам. Всеки глас е даване на пари на някоя партия.
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лъжец...и т. н.
57
1
 
3
 
! Отговори
Зелен преди 2 години
Ще ги поддържате да може да ваксинират всички, после защо Възраждане са в парламента.... Айде тичай за бустер....
56
0
 
9
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Ако ти / Чегъртача / , направиш партийната субсидия 1 лв , много хора пак ще те погледнат с добри очи / които ги загуби / , а ако нищо не направиш , продължаваш да си менте като другите партии !!
55
1
 
3
 
! Отговори
Daskala преди 2 години
Ехааа, просто следете движението на парите. Зад тях има още какво да се "копае'.
54
0
 
15
 
! Отговори
ined преди 2 години
Нищо ново под слънцето, навремето имагинерната партия на българските жени прибра немалко милиони като мандатоносител на царя.
53
1
 
21
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
АБЕ, СМОТАН ЧАЛГАР, ПРИЗНАЙ СИ , ЧЕ ТИЯ ПРИКАЗКИ СА САМО, ЗА.... ЖАЛЪК ПИАР... ХАХАХААА
52
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгар долен я припомни на по-младите как се мазнеше на Доган и все го канеше в шоуто,как все комунисти канеше в шоуто си и се мазнеше и на тях,как се биеше в гърдите,че си пръв приятел с тая или оная мутра и после им ревеше на гробовете.Няма друг такъв отвратителен *** като тебе.
51
0
 
15
 
! Отговори
Аналлизаттор преди 2 години
Говориш и подържаш това. С татуировка на чело: Аз с БСП няма коалиция да правя! Даже заедно управлявате сега. И върху референдума си плюю, като ученик в тест! То не остана нищо за котето се бори и да не нарушиш. Властта променя, но предателите са си представяли. Ти от кой си?
50
1
 
19
 
! Отговори
А сега де...Кой ко преди 2 години
Доста неща в БГ са извратени. Славчо -чалгата сега ли го разбра? Той също е извратен....
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извратено е да сте в коалиция с тези, срещу които лаеш! ЕЙ ТОВА е най-изврането! Бие предното извратено нещо да се докопаш на власт САМО да чегъркаш, вместо да градиш!
48
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгар, не те ли е срам изобщо да се изказваш, предвид факта, че едвам влезе в НС?! Цирковете от лятото с педя човек лакът уста забрави ли?!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe