Броят на заразените учители и ученици расте, какво следва?

Юлиян Петров: Има училища в страната с над 20% отсъстващи учители
Обновена: 17 яну 2022 22:19 | 17 яну 2022 22:18, Веселина Йорданова
46

Ще затворят ли отново училищата? Приближаваме се към нещо подобно, повишава се броят на заразени учители и ученици, но най-опасното в тази ситуация е, че много се повиши броят на отсъстващите учители. Някои от тях са болни, други са под карантина, трети са си сложили ваксина. И когато в едно училище те са над 5%, вече се появява проблем. А сега получихме информация, че има училища в страната, където има над 20% отсъстващи учители", каза председателят на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" д-р Юлиян Петров в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че в такова училище организацията на работа става изключително трудна.

"Не мога да кажа, че новият План на правителството за справяне с пандемията е по-добър от стария, защото ние от 2 години останахме с усещането, че предлагаме на Министерството на здравеопазването да се прилага диференциран подход, а в момента мерим състоянието в съответния град, район, какво е състоянието на здравната система и пак тя рефлектира върху образователните институции - нещо, което не мисля, че е най-правилното нещо. Децата си остават най-потърпевши и при една влошена ситуация отново ще бъдат в онлайн обучение, което не е най-доброто решение", допълни д-р Петров.

Той смята, че трябва да погледнем какво се случва в Европа и като крайна мярка вече да се затварят училищата.

Попитан дали е вариант тестване два пъти с щадящи тестове, д-р Юлиян Петров отговори: "Ако това ще ги спаси от затваряне - да, вариант е. Много коментирахме тези тестове, тяхната ефективност. Но нека и здравният министър да помисли върху това тези тестове да се правят вкъщи. Много страни го правят. Продължаваме да тиражираме, че нямаме доверие на родителите."

Вижте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Юлиян Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
15
 
8
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Аууууу, че страшно! Сякаш, че друг път дечицата не са кашляли и не са вдигали температурка! Ще им обършем носленцата, ще им дадем сиропче и ще им мине. Айде без повече истерии.
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво спиране на децата от училище! Като ми виснат вкъщи, аз как ще ходя по МОЛ-овете! Ааааааа.... Капризи. Локдауни и други такива простотии. Едвам си изкарах сертификат, те ще ми ги връщат вкъщи.
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да затворят училищата преди учителите да излязат в болнични. Болни ли са, няма шанс за дистанционно обучение, за никакво обучение. Както и децата - ако са болни, какво правим? Луда работа. Че не пазим хората, е повече от очевидно.
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следва ПП Пълно Прецакване да се признаят за неадекватни.
15
5
 
4
 
! Отговори
Транс антиваксър преди 2 години
До до Транс антиваксърНе е вярно! Ние дето бяхме на протеста повечето от там се познаваме. Нищо не махат, а слагат още чипове!
14
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре ваксина и бустер, отколкото да го карам пак. Не, мерси.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой от родителите работещи при олигарсите няма да признае за положителен тест на детето си.Когато в началото на пандемията се заговори за тестове, работодателите казваха, че ако някой затвори цеха заради болничен с положителен тест-ще трябва да си приготви и трудовата книжка.Не можели да си позволят камионите са чакат продукция и да се плащат неустойки.Така хората си правеха само скенер и не ги карантинираха понеже не влизаха в статистиката. От страх за работното място се укриваха заразените.
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен8 Точно така! До пълното измиране на антиваксърите!
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен9: А тия, дето се споминават по 100-200 на ден как ли са го карали? Ами ако те потрети и свършиш като тях?
10
9
 
5
 
! Отговори
Транс антиваксър преди 2 години
Това означава, че няма такъв вирус и не е опасен, нищо, че го няма. Ваксините са само предтекст да ви чипират с наночипа ECC81! Това е извънредно опасен чип, който се върти в кръвоносната система и така не може после да бъде засечен!
9
6
 
7
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Тия, дето сега са се заразили, ще оздравеят до другия понеделник, а тогава други ще се заразят и така щафетно ще избутаме епидемията, както всяка друга година. Айде стига вече с тоя ковид! Аман!
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Италия публикува голямо проучване за преболедувалите. 50% от пациентите след боледуване нямат никакъв имунитет 3 месеца по-късно. Нула.
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те родителите се крият за де не ги карантинират, ти искаш честно тестове да правят. Абсурд! Това работи в цивилизацията. Не и в бг.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма смисъл от никакви карантини и тестове ,и ваксини.Ноември 20г.изкарах ковид-не леко ,на домашно лечение ,сега съм отново с ковид.Много по-леко преминава сега.Докато чаках за теста имаше всякакви случаи на заразили се:преболедувал+ ваксина-заразен,непреболедувал-заразен,васкиниран-заразен и т.н.И какъв е смисълът от ограничения след като вече се убедих всеки ще го изкара и то не само веднъж.Дори си мисля,че е по-добре даже да преминеш през ковид ,а не да си в постоянен стрес от него.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следват още протести, замерване с камъни, саморазправи, бой и линч.
4
0
 
12
 
! Отговори
Зрителите преди 2 години
Особено ромите честно ще си казват, когато са положителни, ако могат да прочетат указанията на теста....
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даскалята да се препаратизират с химикали срещу кихавица,да са здрави като Кунчев и безсмъртни като Маклауд, Дънкан Маклауд. Не да ми скимтят за ваканции и лежане пред камерата .
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следва да делите с медиците от първа линия 50:50.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следва грипна ваканция, както беше преди две години всяка зима по два пъти - веднъж след НГ и втория февруари.