Парадокс: "Топлофикация София" за трети път съди русенка за задължения за парно

Жената няма имот в София и никога не е живяла в кв. "Дружба"
20 яну 2022 10:37, Анисия Иванова
51
Парадокс: "Топлофикация София" за трети път съди русенка за задължения за парно
Снимка: БГНЕС

Русенката, която два пъти беше съдена от "Топлофикация София" за задължения, каквито няма, а след това получи извинения за грешката, отново се оказва подсъдима. Дружеството този път очаква от нея да плати 6500 лева заедно с още трима души, с които, според исковата молба, дели един апартамент в кв. "Дружба" в столицата.

Цанка Димитрова е от Русе. Никога не е живяла и не е имала имот в столицата. Въпреки това вече за трети път "Топлофикация София" я съди като длъжница.

Първият път е през 2015 година, когато научава, че дължи 2300 лева. Тогава от дружеството признават, че е станала грешка – на софийския адрес живее съименичката ѝ Цанка Найденова и по неясни причини към нейното име е присъединено ЕГН-то на русенката.

По случая Софийската районна прокуратура се произнася, че има злоупотреба с личните ѝ данни. През октомври миналата година получава запорно съобщение, като сумата вече е скочила на 9350 лева.

Още по темата

След репортаж казусът на Цанка Димитрова се разплете - съдебният изпълнител ѝ върна взетите пари, а от "Топлофикация София" ѝ се извиниха за грешката с обяснението:

"Това е станало в период, когато са разполагали само с имена - базата им данни, и тогава, някак си, и аз не знам, след вече като се появява Имотният регистър, моето ЕГН се появява там", споделя Цанка Димитрова.

Но радостта на Цанка Димитрова била кратка, само до 5 януари, когато научава, че "Топлофикация София" отново я съди. А между документите, които получава, фигурира и компютърна справка от Агенцията по вписванията на списък на живеещите в бл. 62, където срещу името на Цанка Найденова е вписано ЕГН-то на Цанка Димитрова.

"И аз питам – кой ми открадна на мене самоличността? Госпожа Цанка Стефанова Найденова, която реално е живуща на този адрес, "Топлофикация" ли злоупотребява или работите заедно? Чудя се как моето ЕГН стои срещу име, което даже не е моето, аз съм Димитрова, не съм Найденова", заяви Цанка Димитрова.

Екип на БНТ се опитва да открие Цанка Найденова на адреса ѝ в кв. "Дружба", съседи потвърждават, че там живее семейство Найденови.

Междувременно от "Топлофикация София" отговарят, че "повторното завеждане на иск е в резултат на пропуск на съда при връчване на съдебните книжа".

Тоест вместо в София неправилно са изпратени в Русе. И дружеството оттегля исковата си молба, като отново ѝ поднася извинения.

Но от отговора така и не става ясно защо, след като уточнението за грешката е направено на 26 октомври миналата година, два месеца по-късно отново е подсъдима. Цанка Димитрова вече си е наела адвокат и е решена този път да извърви пътя докрай.

"В крайна сметка, ако армията от адвокати на "Топлофикация" докажат, че аз съм Цанка Стефанова Найденова с въпросното ЕГН, да ми предостави нотариален акт, където аз съществувам в този апартамент, тогава с най-голямо удоволствие ще си платя 2-те хиляди лева и ще се сдобия с 2/3 имот в София", каза още Цанка Димитрова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен. преди 2 години
Цяла Южна България е към "ЕВН"-Бургас ,Смолян , Пловдив.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен. преди 2 години
Да ,в Южна България тока е към "ЕВН".И те са големи мошеници.Там в повечето села напрежението на тока е под 220 волта.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен. преди 2 години
Големи мошеници са и Енергото "ЧЕЗ ","Евн" и "Енерго-про ".Така е.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук парадокса е ежедневие, т.е. един нормален ден в задния двор на гейропа
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари, не бива да сме изненадани, това е държава в която на избори досега (дано0 гласуват и мъртъвци.
37
0
 
10
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Значи винаги е така когато се мислиш за богопомазан! А когато няма и никакви последствия за грешките които си направил, то можеш да си грешиш от тук до края на света и пак ше е все тая! Ако бяхме некъде по белите държаваи, таз жена още първия път след запорирани сметки и теглене на пари от тях, щеше да ги осъди за милиони и после евентуално щяха да си свършат работата! Ама сега .. казали и извинявай! Еми така с извинявай мога да обирам и банки и да убивам и ... Абе водим се уж държава ама ....
36
0
 
13
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Тия редовно ми искаха лихва за това , че те ми дължат пари при изравнителните сметки !
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един частен съдебен изпълнител за два дена ще и вземе жилището и вече ще го е продал на негови хора. Те на трети. И после да ходи да се оправя жената. Нищо няма да и върнат.
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще фалира това недоразумение най-после??
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да предложи на топлофикацията да конфискува апартамента и да доплати разликата.
32
1
 
18
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
ПАРЕ --НЕМА ...СЕГА ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯТА ШЕ ТЪРСЯТ ПАРИ И ОТ АРМЕНСКИЯ ПОП.....ХА,ХА,ХАААААА....ЩОТО ФАЛИТА ГИ ГОНИ С МОТОРЕТКА....
31
0
 
21
 
! Отговори
Iv преди 2 години
Изобщо не се изненадвам. Преди седмица и аз получих призовка за дължими 0,65 лв, като нито съм от София, нито имам нещо общо с Топлофикация. Явно им е практика.
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си хване добри адвокати.Да осъди топлофикация.След това да заведе и дело в Страсбург срещу ненор малната ни държава.После може и да живее в София или където си поиска
29
2
 
3
 
! Отговори
Касиерка преди 2 години
А не, яс в такова не влизам, не! Да не сам Айти! Пиша само на хАртия и проверявам само в папка "Дело"! В компютера може да влезне всекой хакер и да си пише какво си иска, в бумагите квот пише - това. Извиняваме се на госпожата ама не е права - дала си е грешни данни, пак добре че сме ТЕЦ, а не наборна комисия.
28
0
 
33
 
! Отговори
Държавата дъно !!! преди 2 години
Аз получавам всяка години , данъци за имот които не притежавам и даже не знам къде е !!! Всяка година ходя и се обеснявам със жалба че не е нормално това , и все пак получавам дължим данък !!!
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, за надвзети и приравнителни сметки, май не я търсят...
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомнете си за Вальо Топлото и не се чудете ...
25
0
 
13
 
! Отговори
Пародия на държава преди 2 години
От гнусната Компирка захапала кокала и се ре ща кръв кво очаквате.
24
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подобен казус, преди години живеех под наем в София и съответно си плащах парното през онлайн банкиране. След време хазяите решиха да продадат апартамента и аз се преместих в Пловдив. Близо две години ми звънят от топлофикация София, да ме заплашват със запор и съд ако не си плащам парното. Колкото и да им обяснявам те си знаят само моят номер за контакт, а на новите собственици нямат номера и не ги тормозят. Това ни е държавата - всеки си прави каквото поиска...
23
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така! Щом ще и дирят пари поне да вземе апартамента в София!