Здравни работници готови за протест, искат скок на заплатите

Изчакаме 10 дни, за да получат отговор от Министерството на здравеопазването
Обновена: 23 фев 2022 19:13 | 23 фев 2022 19:10, Камелия Цветанова
59
Здравни работници готови за протест, искат скок на заплатите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Синдикат „Защита“ остава в протестна готовност. Това каза пред журналисти Красимир Митов, председател на синдиката, след среща със заместник-министъра на здравеопазването Георги Йорданов, съощи БТА.

Следващата седмица ще съберем Националния съвет на синдиката, за да го информираме за днешната среща, ще изчакаме 10 дни, за да получим евентуално отговор от Министерството на здравеопазването (МЗ) на поставените от нас въпроси и ще имаме готовност за протести, допълни Митов. По думите му предстои следваща среща в МЗ, тъй като въпросите, които от синдиката са поставили през лятото, не са получили отговор - нивото на увеличение на заплатите за работещите в центровете за спешна помощ, повишаването на цените на клиничните пътеки и др.  Митов изрази притеснение за допълнителните 1000 лв., които се плащат на работещите на „първа линия“ по време на обявената извънредна епидемична обстановка, както и за добавките към възнагражденията на лекарите, медицинските сестри и санитарите в болниците. Ако тези допълнителни средства бъдат премахнати, заплащането в здравеопазването ще е най-ниското от всички сектори в страната, каза още той.

Търсим отговор къде отиват всяка година 500 милиона лева, с които се увеличават средствата за здравеопазване, настояваме за повишаване на възнагражденията на работещите в спешната помощ, искаме да се увеличат цените на клиничните пътеки, както и да се отстрани ръководството на болницата във Видин заради различни нередности, добави той.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: протест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз искам 1000 лева бонус, че съм блоговолил да си върша работата.
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След видеата дето цял свят ги гледа от Видин и Враца не ви е срам бе крадци недокл..тени? На минимална трябва да сте, за толкова работа свършихте докато си бъркате кафетата!
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За чий после при най-малкото повишение на заразаните да ни затварят с фашистки мерки ли?
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко ли лапаха кинти за първа линия заради ковида? С тези медицински специалисти ударихме 1 място по смъртност и от ковид,и въобще от всички заболявания. Дори трябва да им се намалят кинтите,да се следи дали има ефект работата им. Съд,затвор,и отнемане на правата при убийство на пациент,а не на убийството да му викат лекарска глрешка.
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едни и същи през 1 година искат увеличания и това са белите касапи, ушевите и майките от системата ни убива(ама все си остават живи). Останалите в частния сектор да опъват коиша.
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАГЛИ, НЕКАДЪРНИ, АЛЧНИ, БЕЗОЧЛИВИ! ЗАЩО СА ЗАБРАНЕНИ АК?!
4
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова ли лекарите в Пловдив купуват имоти на килограм, защото им са ниски заплатите? Спрете им допълнителните 1000 лв. за първа линия, вече има ваксини и те затова са лекари да лекуват. За какво им давате по 1000 лв. допълнително и още искат не ги е срам.
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия от милионери искат да станат мултимилонери на фона на масовото народно обедняване!
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези още ли получават добавка по 1000 лв. за "първа линия"? Какво още искат?
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ваксинират в молове и метростанция .Няма какво да се говоре ,освен че вече няма нужда от тях .Вече много хора не им вярват и какви пари ще искат тези?