Спор в НС кое е по-важно - бюджетът или позиция за войната в Украйна

ДПС: В Комшията гори, имаме проблем, само нашето НС няма позиция
84
Спор в НС кое е по-важно - бюджетът или позиция за войната в Украйна

Управляващи и опозиция влязоха в спор дали да прекъснат дебатите по държавния бюджет или да започнат работа по обща декларация за военната намеса на Русия в Украйна.

„В комшията гори. Ние имаме проблем и не можем да се правим, че нищо не се случва и не може да се занимаваме с точки и запетаи. Ситуацията е сериозна и може би сме единственият парламент в Европа, който все още няма позиции“, каза лидерът на ДПС Мутстафа Карадайъ.

Още по темата
„В тази ситуация нито властта, нито коалицията са по-важни от държавата. Нека да имаме държавническо поведение и отношение и да се вземем насериозно в тази сериозна ситуация. Всичко друго, което правим, е неотчитане на сериозността на ситуацията, в която се намираме“, призова Карадайъ.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова също призова парламентът да преосмисли дневния си ред и да започне да се движи по дневния ред, който е важен за българските граждани, Европа и света.

„Пет часа няма съгласие между ПГ за една обща декларация. Преди дни нашата ПГ предложи текст на декларация, тя все още не разгледана“, припомни тя.

Атанасова поиска закрито заседание от 16 ч. днес, на което да бъдат поканени шефовете на службите.

Председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров обаче направи обратно предложение.

„Намираме се в много сложна ситуация и заради това би било безотговорно да оставим държавата без бюджет в тази ситуация. В момента текат активни консултации с институциите в държавата и заради това предлагам да продължим с бюджета и да проведем закрито заседание утре, на което да поканим премиера и службите и да получим информация, която да е актуална и подробна“, каза той.

Йордан Цонев от ДПС му отговори, че депутатите няма да оставят страната без бюджет.

„Ако трябва ще работим цяла нощ, но да оставим до утре парламента без позиция, това е знак към Украйна и партньорите. Не ни трябва позиция само на правителство и само на президента, трябва ни на НС. Тук е представен целият български народ, цяла Европа и целият свят ни гледат. Не можем да чакаме някой да се върне от Брюксел, ако премиерът трябва да отиде, да отиде, ще направим заседание с останалите и тук не става въпрос за актуална информация, която ще съберат службите, а да покажем позиция на българската държавност в българския парламент“, каза той.

В крайна сметка депутатите прекъснаха дебата по бюджета, за да обсъдят общата позиция за войната в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: НСУкрайнабюджетРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нали трябва да си покажем Мурафетите-какви отявлени евроатлантици сме а всъщност сме едни популисти,така или иначе България е избрала своят път още 2004 година с приемането ни в НАТО,така че приемането на Бюджета е по належащо от приемането на една декларация с която само можем да осъдим на книга засега действията на Русия!
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-важно от бюджета няма шайката и фе.овете си намериха повод да тупат топката.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39 Ти си от тия дето все чака някой да ги оправи защото сам себе си не можеш да се оправиш. Инвеститора щял да ни оправи. Да бе.
38
0
 
16
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Стига с тая Турция,бе!По твоята логика и ние може да поискаме да си върнем България на три морета.Ай стига с тия глупости.
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо да си гледаме вътрешните дела, това е най-важно за нас. Външните ако остане време. Друг е въпроса че трябваше да са подготвени вече.
36
2
 
17
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Можем да им предоставим военна помощ- скици и картинки на Ф 16
35
11
 
5
 
! Отговори
Тия преди 2 години
от Възраждане да бъдат изгонени с камъни от Парламента с техните страхове. Много смели, ама само на приказка. Подписвайте би, мекерета!
34
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До зАзпо какво разбра, че инванзията ще свърши скоро? Путин може да продължи с Литва, Латвия, ЕСтония, Грузия, Полша, Германия....
33
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Декларацията показва къде си ти спрямо международното положение. Това показва стабилонст води инвесттори и след време ти съживява икономиката. Обартното е да демонстрираш хаос. Една декларация може да се сътвори за 10-15 минути и да се гласува за половин час, ако има желание. Не е проблем декларацията и бюджета да минат.
32
1
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
И лично ТИ какво може да направиш ? Живеем ТУК сега и виждам че тези промени не са в полза на хората -за украйна нямат капацитет за да се изказват дори и НИЩО не зависи от тях
31
0
 
9
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 2 години
Ми то е края на февруари вече, какво значение има още 1 ден или още 1 месец за бюджета. Пък и нали ще го актуализираме след 3 месеца, хич да не си давате зор с бюджета!
30
3
 
11
 
! Отговори
зАз преди 2 години
Бюджетът, разбира се! Скоро "инвазията" ще свърши и Ук ще се освободи от бандерлюгите, останалото е проблем на Запада..., в краткосрочен план, щото ситуацията в свободна от нац.фашистите Ук ще се нормализира! Поредният провал на Англосаксонците след Афганистан. -)))))))))))
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бюджета вече не е актуален. Трябва нов бюджет. Има нови цени на газа, нови цени на хранителните магазини и пр. нищо не е съобразено с войната.
28
5
 
8
 
! Отговори
Ей преди 2 години
много умен народ тука. При война всеки бюджет бързо става неактуален. Да приемат все пак някакъв бюджет и после всеки ден да си го актуализират според ситуацията, но преди това да подпишат декларацията, че всички страни вече ни се смеят, независимо от коя страна на линията са.
27
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и как се демилитаризира чужда държава? като посягаш на суверенитета й? Ако сега няма декларация утре може Турция да пожелае да си "отчупи" Кърджали и Сърбия -Югозапада
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички,които плямпат за неутралитет са големи про Фани.Не можем да проявим неутралитет,след като сме член на НАТО!Само една необвързана страна може да има неутралитет.Това са фактите,колкото и да не ни харесват.
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целите на Русия са демилитаризация и денацификация на Украйна. Ние за нацистите ли сме или сме против?
24
6
 
5
 
! Отговори
В като вендета преди 2 години
Когато американците трепеха сърбите, конфликта не бе толкова глобален и вероятността да бъдем засегнати бе по-малка. Освен това не бяхме членове на НАТО.
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държава с декларации не се управлява.
22
8
 
10
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Къв бюджет, които 5 лева те гонят,А?! Ти наясноли си,че тази инвазия ще съсипе енергетиката икономиката и ще се получи срив. Аман от некомпетентни драскотина.