В Слънчев бряг готови да настанят бежанци от Украйна

Хотелиери обаче настояват и държавата да помогне
26 фев 2022 11:28, Александър Попов
97
В Слънчев бряг готови да настанят бежанци от Украйна
Вeселин Налбантов. Снимка: БГНЕС

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация са готови да отворят част от хотелите в Слънчев бряг за бежанци от Украйна. Предложение беше направено и от Министерството на туризма.

Хотелиерите обаче поставят условие държавата да поеме разходите по настаняването и изхранването на хората, защото в момента хотелите са затворени и трябва да се назначи персонал. Вече са проведени разговори с част от хотелиерите в курорта, като те са изпратили писмо до ресорното министерство с предложение да се определи една цена за всички хотели. На този етап могат да бъдат осигурени 10 000 легла.

„На срещата се чу "Дайте да се надиграваме, да предлагаме"! Казах, че това е неразумно, защото някой ще даде ниска цена и ще ги храни бежанците с вафли и филийка мас, не става така! Трябва да бъде точно определен регламента с какво ще ги храним тези хора, това не е подигравка. Опасявам се също да не стане това, което стана с Ковид-хотелите. Добра е идеята, но това трябва да стане незабавно, защото докато се туткаме, тя войната ще свърши”, заяви за БГНЕС Вeселин Налбантов, зам.-председател на БХРА.

Хотелиерите в Слънчев бряг са готови също да назначат на работа хора от Украйна.

„Знаете, че в страната ни има липса на кадри във всички отрасли, най-вече в нашия, в туризма. Аз работя с украинци и с българи от Украйна и съм много доволен от тях вече няколко години”, заяви Налбантов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
Запада винаги е бил добър в две неща пред Изтока. Първото е инженеринговите науки. Изтока трудно догонваме. Второто е умението да накраш другия да ти вади горещите кестени от огъня. През годините беше направено страшно МНОГО за оглупяването на Европа и в частност България. Бяха напазарувани "интелектуалци", съдиии (Съюза на Съдиите е на грант, шефа му освободи Джоката), либералните идеии се набиват с 200 .. и дървото връзва и плоди. Особено в нации на натурални егоисти, като българската. :))))))
28
0
 
14
 
! Отговори
333 преди 2 години
Наглост! Две години слушаме как фалирате, искате помощи от държавата, намалиха ви данъците, вие крадете от всеки турист и сега ще приемаме украинци но държавата да плаща, т.е аз с моите данъци да се чудя как да си платя сметките, а вие да си пълните гушите. На бежанците от Украйна трябва да се помага, но не и по този начин
27
5
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
Сега да ва светна ... понеже всички сте русофоби нали... коьорав турист нема видите от Русия. И понеже нали - вие лично нямате хотел си казвате - ама мен не ме касае. Типично по ****овски. Е да де-ама мутрите-хотелиери да не се вдигнат на бунт - ще им пратиме укрини-летовници. За ВАЩА сметка. И сега да ви питам - все още ли НЕ ВИ КАСАЕ? А ? Ония дето протестират пред руското посолство са на грант, те са на работа. Ама вие ахмаците що протестирахте? ха агхагхах хахаха ахаахаахах аа ахх хооооооооо
26
3
 
0
 
! Отговори
Човека е прав преди 2 години
Трябва да има някакъв регламент. Така е. По колко семейства максимално в стая и каква храната да бъде давана е важно да се регламентира, иначе може да се получи както с безплатните закуски на децата в училище. Добра идея, но докато се осъществи както беше планувано имаше много недоразумения. Осъществи се едва когато имаше ясен регламент.
25
0
 
2
 
! Отговори
Морския преди 2 години
До нарко амфет Да този го зная , имаше същата фамилия като интервюираният господин Налбантов се казва !!!!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то друг няма да стъпи там. Люлин на морето - Долна туристическа слуга, хотели на 10км навотре в сушата, ама се водят на 5 Мин. От плажа. Барем успеят да настанят украинци, Та да се вдигне и качеството на обслужване. В Албена българите сервитьори кисели и сърдити, а украинците хвърчат с Усмивка на лице.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то като няма да има руски туристи това ще им са гостите.....ковида не ги уби ама Киро *** ще го направи......Турция и Гърция са малко по елементарни не забраняват руски полети
22
2
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
Демек с вашите пари ще пратим укринките на море... му хаха ахахахаха ах аха ахахаахахаха ааха ха ах ахахахаахах Айде - всички СМЕ украина ....
21
1
 
9
 
! Отговори
От Слънчака преди 2 години
Налбантов пак гледа да изкяри от цялата работа. Ще иска от държавата 100 лв за стая .Пък неговите разходи ще са 7-8 лв храноден и още 15 лв мак нощувката
20
3
 
5
 
! Отговори
нарко амфет преди 2 години
А знаете ли че съпругът на една депутатака от партия ИЗВАЖДАНЕ дълго време продаваше амфетамини из слънчака ???? Уж имаше студио за Татуировки .....
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе държавата сега ви гали с перце от ковид, още пари искат. То е ясно на кой са хотелите
18
1
 
12
 
! Отговори
ЛЕШОЯДИ преди 2 години
Всички Хотели в България са на Мафията ГЕРБ и Плевнелиев - Бъдете Сигурни - Ще откъснат пари от Данъците ни за да изкарват Пари - По време на Война се краде най-много .Държавата трябва да се намеси за Бежанци , ако ги има - Няма Украинец който да иска да се настани в България .
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Слънчев бряг, порциони с качествена храна....пишете ме украинска бежанка веднага!
16
0
 
14
 
! Отговори
преди 2 години
да бе на слънчака и диджей сигурно ше трябва да се плаща?
15
8
 
7
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Добра е идеята. Нека помогнем с каквото можем. Турция помогна на много Сирийци. Защо да не помогнем и ние. Има шанс и част от тези хора да останат да живеят и работят в България. Това е добре за бизнеса ни. Кризата за кадри е голяма.
14
2
 
14
 
! Отговори
Перничанин преди 2 години
Короната минава, не очаквайте повече туристи по нашето черноморие. И как не ви е срам от това да изкарвате пари, докато хората бягат от войната?
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сезона много украйци ,повече студенти работят по хотелите ,и се цепят като не въждали с алкохол от баровете на хотелите ,а женичките много обичат мукаря )
12
0
 
7
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
А Илин Димитров от комисията по туризъм в парламента по-принцип вкарва украинци да работят по-хотелите от няколко години!Замириса ли на конфликт на интереси и мангизи?
11
0
 
18
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ЩЕ СИ ХВЪРЛЯ ДОКУМЕНТИТЕ И ЩЕ ИДА ТОВА ЛЯТО КАТО БЕЖАНЕЦ НА СЛЪНЧАКА НА ДЪРЖАВНА СМЕТКА
10
0
 
13
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
Да зада ви работят като роби ли,ви я първо дайте достойно заплащане на Българите...