Заков: Победители от войната в Украйна няма да има

Военният министър заяви, че България ще бъде защитена
Обновена: 6 мар 2022 22:10 | 6 мар 2022 22:09, Веселина Йорданова
151
Заков: Победители от войната в Украйна няма да има
Снимка: БГНЕС

Трябва да се вземат бързи решения, свързани със сигурността на България и НАТО, свързани с капацитета на ВВС да изпълнява функциите си. България трябва да продължи да изпълнява функциите си по отношение на въздушното пространство на НАТО. Това заяви пред bTV министърът на отбраната Драгомир Заков.

Решението е първо в наши ръце. Най-напред е на България, оттам нататък в случай на необходимост можем да търсим някакво съдействие от наши съюзници, посочи Заков.

Той каза, че няма информация, че страна членка на НАТО е готова към момента да предоставя самолети.

Няма взето решение за самолети за Украйна. Ако се вземе решение за муниции към Украйна, да, но това не е на дневен ред в момента. Украйна се нуждае от муниции и оръжия, за да защитава целостта си. Но дали България ще предостави, сме в процес на изясняване на такива възможности. Има изисквания по отношение на мунициите, на всичко. Трябва да се преценят исканията спрямо възможностите. Ако Украйна има необходимост в момента, най-вероятно бих го защитил това решение, но то е на Министерски съвет, подчерта Заков.

Плановете на НАТО са ясни, нека българските граждани да са сигурни, че България ще бъде защитена. В рамките на дни можем да получим помощ ако се наложи, посочи Заков. Путин не ни изненада, основният въпрос беше дали ще посмее да направи това, което направи, посочи той.

Войната в Украйна е братоубийствена. Видяхме, че Путин взе ирационалното решение в момента, в който дипломатическата опция беше на масата, добави Заков.

Какъвто и да е изходът от тази война, победители няма да има, категоричен е военният министър.

Нямаме притеснения за бомбоубежищата на наша територия, има липси, които да се запълват. Няма нужда да се ползват в момента, няма нужда да се купуват йодни таблетки и да се пият, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този пишман военен министър, завършил доколкото си спомням , цивилен, а не военен ВУЗ, се изказа. Бил е в службата, поддържаща контакти на БГ с НАТО. Имаме си много такива: преди ББ, завършил Милиционерската школа Симеоново, Бойко Ноев - син на полковник от Златица, бивш активен борец срещу фашизма, а синът - Висш ГОсударствен Институт по МО - Москва. Преди 10 ноември комунист, сетне - отявлен демократ и сега засипва медиите със статии по войната Русия- Украйна.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАбе верно ли ,че Китай ще либерализира анексирания Хавай а Япония ще е пас?
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всякакви решения особено военни които пряко касаят бъдещето на България не трябва ли да бъдат одобрени в Парламента??
14
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом китаеца е казал, че с Русия са САМО... икономически партньори, но не и съюзници, значи Путин се подкрепя единствено от другия диктатор Лукашенко и диктатора на Северна Корея.
13
3
 
16
 
! Отговори
Край преди 2 години
Тази война е най-големия успех на САЩ след втората световна война. Да накараш руснаци и украинци да воюват помежду си американците преди 30 години даже не са го и мечтали.Резултата ще е домонизиране на Русия от западната пропаганда и завинаги скарани руснаци и украинци /даже и руснаците от Украйна/.НИЕ??! само можем да си правим изводи. Ако Русия или Турция иска нещо от България - НАТО няма да си мръдне пръста.
12
2
 
15
 
! Отговори
Честито преди 2 години
За победители не знам, но губещи ще има, и България е от тях.
11
0
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Бруталните санкции не е много сигурно за коя страна ще действат по брутално, за налаганите или за налагащите. И нека не забравяме, че днес цял ден сняг вали.
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сергей Лавров:Трудно ще ни изкарат от равновесие че да покажем цялата си военна мощ!!В момента само с духовия оркестър ще превземат укропитеците!!
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клоун
8
1
 
3
 
! Отговори
Я Пак преди 2 години
Какво ще набара нато я пак
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1Русия има около трилион дългове на САЩ които е прежалила , икономически е притеснително и апокалиптично за ЕС които е и целта на САЩ!
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заков, ти от позицията на висша сила ли говориш. А между прочем мисирките ще споменат ли нещо за американския конвой на свободата? Вече влиза във вашингтон, а тук ни вопъл
5
2
 
9
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Ей така те искам.И повече да не съм чул глупости от сорта ,на военни помощи з акойто и да е.А на всички баш бабаити им препоръчвам да си налягат парцалите,че кат стане напечено,най кресливите,първи бягат.
4
4
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Продължителна война + брутални санкции = сигурна смърт.
3
3
 
17
 
! Отговори
Бенефициент на грант преди 2 години
В рамките на дни можем да получим помощ ако се наложи, посочи Заков, ама нас за един ден може да ни превземе само руския военен оркестър а те имат и всякаква друга войска която е въоръжена до зъби!Къде са гаранциите за опазване на либералната ни демокрация?
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато 'нашата страна' губи се говорят простотии от типа на: 'няма да има победители', 'оказваме решителна съпротива', 'няма да сломят духа ни', 'ще оказваме ожесточена съпротива'... Евтини трикове на пропагандата, но като се замислиш над фразите - показва колко е безнадеждна ситуацията.
1
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще бъде убита икономически... Дълга война + брутални = сигурна смърт...