8 март далеч от дома: Как отбелязаха празника украинките у нас?

Предупреждават за измами около даренията на бежанците
18

В бежански център в един от кварталите на Бургас, където се приютяват предимно жени с малки деца от Украйна, днес отбелязаха 8 март.

"Животът продължава, пролетта не е отменена. И както цветята цъфтят, така и ние ще продължаваме да живеем", каза Наталия пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"За първи път имам такъв 8 март. Огромна благодарност на всички, които ни помагат. Всички, които проявяват съпричастност към съдбата ни, голямо благодаря. Надявам се, че всичко ще е наред", сподели Александра.

"Това, което ние сме осигурили, е подслон за хората. Във всичките ни бази храненето се осъществява чрез дарения от хора и организации, много дарения постъпват", посочи зам.-кметът по образование в община Бургас Йорданка Ананиева.

От социалния патронаж в Бургас предупреждават и за първите опити за измами с даренията за бежанците.

"Наши възрастни потребители съобщиха, че двама мъже са ги посетили, като са се представили служители на общината. Те са пожелали да съберат помощи под формата на дрехи, храна за нуждаещи се украински граждани", каза управителят на Домашен социален патронаж към община Бургас Валентина Станкова.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
7
 
! Отговори
Какво ни преди 2 години
интересуват тези!??????????????????????????????Как изкараха нашите възрастни майки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! В болници и мизерия!!!!!!!!!!!!!!!Това не ви ли интересува!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекалявате вече!!!
11
1
 
4
 
! Отговори
Айде стига преди 2 години
Айде стига с тия глупави празници простотии на тях е само за празници . Е то БГ жени е друго искат си ресторанта а не работата меркантилност
10
2
 
10
 
! Отговори
Арменец преди 2 години
Браво на достойният български народ!За пореден път проявява милосърдие,както към моите деди преди 100 години.Уважение за България!
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А как отпразнуваха празника българските жени никой не го и интересува!!!
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче Грета Тунберг написа в Туитър, че 8ми Март не трябва да е повод за празнуване, а за протести срещу насилието над жени и повишаване на осведомеността относно подтискането на правата на жените, основаващо се на пола.....мисля, че е права!Всяка война също е насилие, в много по-голяма степен спрямо жените и децата, което те не заслужават.
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сте добре дошли в България украйнски нацисти! Марш обратно!
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, поне ще има общи жени за българина в Бг. А мъжете им в Украйна или ще бъдат убити или ще станат гейове. То там жени не останаха.....
5
8
 
24
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
А как отбелязаха празника жените на Донбас?Моля да ни осведомите,закъснявате вече 8 години.
4
8
 
22
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Краставото куче си ти,отивай да лееш сълзи за укр1те,отваряй си портфейла за тях.За българските деца и болни хора ще събираме капачки и ще пращаме DMS.
3
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Асан Казваш, от границата направо на полето ли да ги пращат.Нещо мн фашистки ми звучиш.
2
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен1А ти българин ли си или руснак?Нали до скоро ви били братски народ, а сега"чавета" имали...Куче краставо...
1
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е тази пропаганда,бе хора? Какво е това възхваляване по украинските бледки ,чаветата и битието им? Вие българи ли сте или украинци? Да не сме в процедура по преименуване на Окрайна? Няма такива родоотстъпници като вас бг мис1рки