МВР извади списък със 116 случая без "движение"

Прокуратурата ги определи като атака
59
МВР извади списък със 116 случая без "движение"
Снимка: БГНЕС

МВР извади справка, съдържаща данни за приключени в ГДНП и ГДБОП преписки и проверки, които са предадени на прокуратурата по компетентност и към момента няма никаква информация за произнасяне по тях.

Справката засяга 116 случаи, сред които такива за публични лица, заемащи ръководни длъжности в държавните и общински администрации, корупция, здравеопазване и др. Тя обхваща периода от 01.01.2021 г. до 25.03.2022 г.

От прокуратурата веднага отговориха, че няма да коментират изброените в т.нар. „справка с данни“, по голяма част от които текат активни действия по разследването, назначени са множество експертизи и други процесуални действия.

"Свидетели сме на поредната едностранна атака от страна на изпълнителната срещу съдебната власт. Прокуратурата няма да позволи да бъде въвлечена в неконструктивен „диалог“, който погазва конституционно заложения принцип за разделение на властите. Против интереса на българските граждани е прокуратурата да възприеме подхода, налаган от лица, временно ръководещи институции на изпълнителната власт, за нарушаване устоите на правовата държава", заявиха от ПРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червен, НАП е тази, която проверява данъчните декларации с имотите, образовай се червен каскет!
13
3
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Само евреина Лорер, от "нулевата корупция" го бие с 29 :))))
12
3
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 19 апартамента === Не са 19, 22 са :)))
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19 апартамента 9 Гербав, защо не питате каскета си :) Повече от година рови за тези 19 СОС, не са апартаменти всичките, но така е опорката :) и нищо не може да намери :), а му се иска :)
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз имам достатъчно доказателства за хора които са облечени в съдебна власт злоупотребили със служебното си положение като магистрсти.При заинтересованост мога да изпратя писмени доказателства,чрез който да се докаже,че има срастване на престъпници със съдебната власт в групи за документни имотни измами за стотици хиляди лева.Дайте адрес,за да получите преписи заверени с личен подпис.Може и да са от медия,адвокат,полицейски инспектор или следователи към Прокуратурата,ако разбира се им стиска.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кристиян ТаковТака е организираната отвстъпнист винаги се оплаква от тормоз, когато я застопорят на тясно.Вие стигнахте дотам да сте лични адвокати на Васил Божков, което пък не е голяма изненада като се има предвид, че той ви финансираше всички протести.
8
4
 
11
 
! Отговори
19 апартамента преди 2 години
Рашков, кажи за случая с Румен Спецов, шефът на НАП, който трябваше да провери произхода на парите за твоите 19 апартамента.Там има ли движение?
7
1
 
9
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
Не беше ли прокуратурата, която скоро развяваше данни по дело публично? За да опровергае точно Рашков? Сега нямали право да дават информация....
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ко?!
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик 2 Дайте пример! Защото Иван Тодоров лежа 7 месеца в ареста, без никакво обвинение до днес от страна на прокуратурата. Даже лично каскетът беше медийна "звезда" по случая, развяваше чатове по медиите.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С превода на материалите от испанската прокуратура какво става :) Този век ще стане ли :) Между другото, горките атакувани, испанската прокуратура е била сигнализирана по същия начин, както и вие. Защо тя започна разследване и ви предоставя материали за наши граждани, а вие само ревете, че някой ви натискал, а нищо не вършите.
3
4
 
15
 
! Отговори
Кристиян Таков преди 2 години
Ето как вреди прокуратурата:Те включват повдигането на неоснователни обвинения и тормоз над тормоз над сума народ по този начин. Вторият начин е чрез внасянето на некадърни обвинителни актове, за да се оправдае обвиняемият. Пример за това бил случаят с Христо Бисеров. Това струва ужасно много пари на този, който е оневинен, но той така или иначе ги е откраднал. Бог дал, прокуратура взела, обясни Таков.Третият начин, по думите му, е като прокуратурата бездейства там, където трябва да действа
2
8
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Дамаджан иска да е като по времето на соца. Нещо го дразниш кварталния, идва, прибира те и те пребиват от бой в ареста и после даже може и в затвора или в Белене да те пратят без съд и присъда....щото нещо не го кефиш :)))
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи да искаме да си вършите работата, било атака :)