Съпруги на моряците от "Царевна": Сами са се евакуирали

Българската държава не била участвала в изтеглянето им
139
Съпруги на моряците от "Царевна": Сами са се евакуирали

Евакуираните български моряци от кораба "Царевна" са в безопасност. Това потвърди началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов. По информация на съпругите на двама от екипажа, българите се намират на територията на Донецка народна република (ДНР).

Българската държава не е участвала в изтеглянето на 14-имата българи и украинския им колега от кораба "Царевна", заявиха Катерина Димова и Севделина Стоянова – съпруги на двама от моряците. В телефонен разговор те са споделили, че сами са предприели действия по евакуацията си.

"На тях им е писнало да чакат. Събрали са си куфарите и са слезли от кораба. Намерили са милициите на Донецката народна република, които владеят пристанището, и са помолили да бъдат евакуирани", посочи Севдалина.

"Няколко членове на екипажа сами са слезли от кораба. Явно са били в непосредствена близост частите на Донецката армия и са отишли при тях, и са им казали, че са поискали да се евакуират", добави Катерина.

По думите им - в момента евакуираните се намират в хотел в самопровъзгласилата се Донецка народна република и са в добро здравословно състояние. По-рано и началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов потвърди, че моряците са в безопасност, но не даде подпобности за тяхното местоположение.

"На безопасно място са, но повече подробности не мога да дам", лаконичен бе адм. Ефтимов.

Темата присъства и в Народното събрание. От "Възраждане" обвиниха правителството, че съзнателно не коментира кой е помогнал на моряците.

"Тъй като липсваше благодарност от страна на българското правителство към Донецката република, ние решихме да компенсираме. Затова ние направихме две писма до Донецката република, кратко изразяваме благодарност. Не прави чест на нашия МС, че не намериха и една думичка благодаря да кажат", заяви Костадин Костадинов.

Все още не е ясно по какъв маршрут ще се приберат у нас моряците от "Царевна".  По собствено желание на борда на кораба във водите край Мариупол остават трима българи, сред които капитанът, както и двама украинци.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: моряциЦаревна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
5
 
20
 
! Отговори
D преди 2 години
помогнали руската и донецката армия, сами да се евакуират, ама друг път! да се каже истинатa.
89
3
 
42
 
! Отговори
. преди 2 години
Ако съм на мястото на тези хора ще кандидатствам за гражданство в Донецката република и ще си преместя семейството там! P.S. Тази новина много бързо изчезна от първа страница, защо ли.. :D
88
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо истината ще излезе на яве и тогава ще изглежда като глупаво мaгapе?
87
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, Кирчо като лъже не му ли минава през ум, че истината ще излезе на яве и тогава ще изглежда като глупаво мaгapе?
86
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ако не бяха помогнали руската и донецка армия, щяха " сами" да се евакуират, ама друг път! Толкова ли е страшно да се каже истината? По*логи.
85
2
 
32
 
! Отговори
от село преди 2 години
И за спасяването на моряците Киро пак нещо кръшавели ,тайното евакуиране до ден два ще покаже кой лъже.
84
6
 
22
 
! Отговори
А Борисов мълчи преди 2 години
А Бацоне оглушитено мълчи. Той е толкова виновен,колкото този който съъвори съпунения мвхур по неговото задържане. Баце крадецо и Киро простото са американски марионетки. Скоро ще ви го докажа!
83
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Овърссийз Меринджей ООД .. басии и Гугъла променя ми думите автоматично.. тоя Гугъл е на Киро сигурно хахахаха sorry
82
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по телевизиите Киро е спасител по същия начин спасяваше и Боян Петров
81
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Овърссийз Мериндей ООД са оставили морячетата като заложници с пълното съзнание да получат международните застраховки. Да оставиш екипажа си с цел да изкяриш застраховки е геноцид. Оставка на продажното правителство!!!
80
0
 
37
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Аз вярвам на съпругите на моряците , но защо тогава толкова се бият в гърдите Киро и Президенто /чак от Португалия / ,че едва ли не те са ги освободили , е . е е , ако това не е както викат комшиите гьон сурат , здраве му кажи !! Така се грижиме за гражданите на БГ ! Всеки да се спасява кой как може !! Промяна !!!
79
0
 
40
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Още преди 2 дни писах в една статия,че 47 моряци от няколко кораба са евакуирани от руската и донецка армия. Нашите медии и най-вече правителство мълчат като девица след първа брачна нощ без доказателства,че е девица.
78
1
 
30
 
! Отговори
Afera forever преди 2 години
Както е известно Просто/то Киро изпорти групата за спец.операции, която пратил да спасява българските моряци, прати ни в Гугъл ърт, и сега пищят кое бил Fейк, и кое не е.Е, сега се оказа и че ПП връзката е и във фирмата менажирала екипажа на кораба Царевна. Как ги спасява досега е видно пълна трагедия.
77
3
 
30
 
! Отговори
ВъZраждане преди 2 години
Киро премиера, няма ли да звънне сега на Путин му да благодари за спасените български моряци от Руските войници? Или не му дреме за тях?
76
1
 
36
 
! Отговори
Въпросче преди 2 години
Киртаче,Македония ли е по важна или бъгарските момчета? Ти на България ли служиш или на Америка? Както писа един твой фен ,,Снегът на Шика се разтопи,а отдоло павета"!
75
1
 
36
 
! Отговори
Дуле Савич преди 2 години
Колкото помогна за спасяването/издирването на Боян Петров (Бог да го прости!), толкова помогна и за спасяването на нашите моряци. Абсолютна харвардска безполезна мижитурка. Много искам някой в парламента публично да те попита за тези неща, за да чуе цялата публичност какво имаш да кажеш в своя защита.
74
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е Николай Стефанов собственик и управител на Овърссийз Меритайм ООД? Николай Стефанов е областен координатор на Продължаваме промяната във Варна. Той е и координатор и на Бежанския център във Варна за бежанци от Украйна.Николай Стефанов е и бивш зет на Благомир Коцев, който пък премиерът Кирил Петков направи областен управител на Варна. Николай Стефанов има дете от сестрата на Благомир Коцев.
73
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ква стана тя? Руските войници спасиха българските моряци от Азов, докато българите реват с пълно гърло: Слава Украйна от дивана в хола..
72
1
 
28
 
! Отговори
ДО 84 преди 2 години
Така е. България е отвлечена държава.
71
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже фирмата, менажираща кораба "Царевна" с българските моряци в Украйна на координатор на ПП, който кадрува с Лорер във Варна - Николай Стефанов, който е и съдружник собственик на фирмата. Не са евакуирали моряците защото са очаквали огромни международни застраховки. Срам! Срам ! Срам! КИРО, ОСТАВКА!