Добавки за пенсионерите: Ще стигне ли агнешкото до тяхната трапеза?

Днес започна изплащането на добавките за Великден
15 апр 2022 23:10, Красимир Ангелов
75

Днес започна изплащането на добавките на пенсионерите за Великден. Допълнителната добавка, която ще получат пенсионерите, като подкрепа за Великден, е в размер на 70 лева. Тази сума не зависи от размера на получаваната пенсия и ще достигне до над 2 милиона пенсионери.

Няколко часа след като получи добавката от 70 лева, екипът на Bulgaria ON AIR влезе в столичен магазина с Рени Димчева.

Още по темата
"Предпочитам да купувам неща, които по рядко използвам в нашето домакинство, например, сладките картофи, въпреки че са скъпи. Ще ги добавя към месото, а след това трябва да взема някаква салата - домати, краставици и пресен лук, за да стане празничната пролетна салата", сподели тя.

След зеленчуците - задължително на масата трябва да има козунаци и яйца. С добавката от 70 лв. кошницата не е много пълна. Рени успя да вземе козунаци, яйца, салати и гарнитура към агнешкото, за което  остават само 22 лева.

"За 20 лева, които остават, може да вземем по-малко от килограм агнешко, а това за 5 човека няма как да стигне, а едно пиле може да се приготви по приличен начин със същите продукти. Така че агнешкото засега е една мечта", допълни Рени.

Със 70 лева бюджет и без агнешко, на касата става ясно, че сметката е 64 лева.

Освен Рени, и Гинка от русенското село Тетово също очаква с нетърпение великденските празници. За себе си днес купува хляб и кисело мляко, но проверява цените и на другите стоки за празника.

"Цените са високи, няма да пазаруваме, както другите години", коментира Гинка Стоева.

Спомня си и как е пазарувала преди години.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, не се правете на луди! Купихте над 8 кг храна и се чудите дали са достатъчни за един пенсионер. Искам да го видя този пенсионер, който ще изяде 8 кг храна и ще остане гладен.
58
4
 
5
 
! Отговори
Чуки преди 2 години
Агнешко за родните ни пенсионери за Великден,с добавката от 70 лева,за съжаление,няма да има!За украинците ще има и много други неща на трапезата!
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом кувертите по ресторантите са за по-малко, значи 70 лв. напълно стигат за един човек. Стига сте ни заблуждавали! Да не правя реклама, но ми попадна оферта на хотел, който за 72 лв предлага нощувка, закуска, празничен обяд, басейн, сауна и т.н. Друг ресторант, само празничен обяд на 39 лв. на човек. Ако вкъщи ви излиза скъпо, идете на заведение!
56
3
 
9
 
! Отговори
То всички... преди 2 години
...баби приказват едно и също--добавката е малка, а челядта на масата голяма, да са живи и здрави. Ама правите манипулации, първо, че дядото и той взема добавка, и второ, мисля, че е справедливо и младите да помогнат масрафа. Току що купих от Лидл агнешко Х 25 лв, две кила и триста, пиенето и салатата ще си поделим с младите, а за десерт италиански калони, за внуците кой каквото иска. Трябва да сме благодарни, Ганев тая заран правилно каза, инфлацията е следствие на многото пари от световенмащаб
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обръщам внимание на бабата и на мисирката, че добавката от 70 лв е за един пенсионер. Който мисли да прави софри за 5 души, значи не е беден пенсионер. Аз от много години каня майка си на празниците у дома, а не й ходя аз на гости да й харча пенсията. Така, че тази баба я съжалявам от друга гледна точка.
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде, стига лъжи и манипулации. Я, си вижте сметката! За какво са му на един пенсионер 20 бр. Яйца? Ако са двама, не забравяйте, че са получили 140 лв. добавки, нали! Вместо пластмасови домати и краставици за 16-17 лв, да си купят 2 марули по 1 лв и репички за 1,50. 2,2 кг сладки картофи сте се оляли. Първо, за бедните и обикновени картофи са достатъчно добри, второ, един човек да изяде 2,2 кг, на кого ги разправяте. Щом са отделили 13 лв. за пилешко, значи има и за агнешко, но за един човек.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До к'во му плащаш 58 А защо трябва да е печено? Който е беден, да си го сготви сам. Още малко ще започнете да смятате и хайверът колко е.
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо, 70 лв. е добавката на човек, а тук се споменават 5 души за агнешкото. Въпрос: останалите 4 души защо разчитат на пенсионера да им купи агнешко? Не вярвам да са непълнолетните му деца. Второ, пролетната салата е маруля, репички, зелен лук, а не - домати и краставици. Не обичам да ме манипулират. 70 лв са достатъчни за един човек. Аз няма да изхарча повече. Макар, че не ям месо, се осведомих, че другата седмица в лидл агнешкото ще е на 20 лв. за кг, не знам колко човека могат да изядат цял
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добавките няма да стигнат на пенсионерите
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо и Асенчо теглят по 500 милиона заеми всяка седмица. За последния месец са изтеглили милиард и половина.
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МАХНЕТЕ ПРАГОВЕТЕ ...Не всяко българско дете трябва да му се дават по 1200 лева, както дават на украинските деца. На украинка с две деца Кирчо дава 3600 лева на месец за да живеят на хотел и да ги хранят на шведска маса.
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България вече пристигнали 80 хиляди украинци по 1200 лева на месец, това са 96 милиона. Кирчо има да дава по 100 милиона на месец за украинците , а няма да плати на българските строители и пътищата са станали като швейцарско сирене. От една година никакви ремонти не се правят.
47
1
 
6
 
! Отговори
к'во му плащаш преди 2 години
Печено агнешко бутче във Фантастоко е на цена от 69 лева за килограм.Колко ли се купят, след като бутчето е около 1.5кг?
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция не дават по 600 евро на украинците, но дават на гръцките пенсионери по 200 евро за Великден и 13 и 14 пенсия
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ленчето на Кирчо с 13 хиляди лева заплата за да разтяга локуми като него, дали стигат за агнешко
44
2
 
11
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Рантутниците и индийците ще ядат агнешко а обикновените ще ядем спанак!Така сеедностатистически цялото население ще яде агнешко със спанак!
43
1
 
9
 
! Отговори
ъхъъъъ преди 2 години
С добавката от 35.79 ОЙРО, може да си закупят само агнешки чревца и дреболийки.Месцето е за големите от Парламента.............
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има агнешко, свинско и телешко, ако се запишат като украински пенсионери, тогава вместо по 70 лева , ще има дават по 1200
41
0
 
11
 
! Отговори
IVo_1 преди 2 години
Защо обвързвате всички празници само с ядене и пазаруване. Б***си да не сме само портфейли и търбуси? Смисъла на празника е съвсем различен. и Да пари за пенсионерите и децата трябва да има повече. С години обясняваха как няма пари, додоха украинците и за тях веднага се намериха едни милиони за хотели и дневни(покрай украинците намазаха и ония *** от Афган дето са пънат да стават европейци, ама са долна пасмина ***)
40
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добавки трябва да има всеки месец до прага на бедността. Защо 1500 лв пенсия ще получава 70 лв за Великден?! За да гласува?