Румен Радев: В период на тежки изпитания за всички да проявим милосърдие!

Президентът поздрави българите в чест на християнските празници
17 апр 2022 09:15, Петя Славова
80
Румен Радев:  В период на тежки изпитания за всички да проявим милосърдие!
Снимка: БГНЕС

Президентът пожелава на българските граждани здраве, сили и вяра за постигането на мир, справедливост и солидарност по случай честваните днес християнски празници.

Още по темата
17 апр 2022 07:45
16

По повод православния празник Цветница и отбелязвания от католическата и арменската общност християнски празник Възкресение Христово на 17 април 2022 г. държавният глава Румен Радев пожелава на всички български граждани здраве, сили и вяра в осъществяването чрез дела на Христовите истини и добродетели за мир и любов между човеците, за справедливост и солидарност.

В период на тежки изпитания за всички да проявим милосърдие и съпричастност към хората в беда, защото те се нуждаят от нашата протегната за помощ ръка, подчертава президентът в поздравлението си.

Великден е славна победа на живота над смъртта, на светлината над мрака, на истината над неправдата, посочва държавният глава в поздрава си към представителите на католическата и арменската общност у нас. Той отбелязва, че днес православните българи почитат светъл празник в християнския календар – Вход Господен в Йерусалим. Цветница се чества и от хилядите наши сънародници от протестантската общност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господине С ВАС СЪМ Какво направихте НИЩО Вече 5 год осигурени за Вас в охолство ЛУКС и безгрижен и безкрай Честито А ПРЕВЪРНАХТЕ БЪЛГАРИЯ В БОЙНО ПОЛЕ ЗАЩОТО ТРЯБВАШЕ ДА ИЗХВЪРЛИТЕ ЕДНИ И ВАШИТЕ ДА СЕ НАСТАНЯТ НА БАНИЦАТА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е БЛАТО ПРОПАДНАЛА ДОКАЗАНО НАЗНАЧЕНИТЕ СЛУЖЕБНИ ПРЕВРАТАДЖИИ ГРАБЯТ САБОТИРАТ МРАЗЯТ СЕ БЪЛГАРИ СРЕЩУ БЪЛГАРИ ВСЕ ПАК И ЗА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВДЕН
36
2
 
10
 
! Отговори
перко преди 2 години
ПОЗДРВЛЕНИЯ ОТ ЕРЕТИК Е ПРИЕМАМ.ВЪРВИ ЦЕЛУВАЙ РЪКА НА НА ПАТРИАРХ КИРИЛ!
35
0
 
12
 
! Отговори
era преди 2 години
каква нагла напаст сте българските политици. 30+ год. ви даряваме милосърдие, но в замяна получаваме само лъжи и обиди. Дано скоро се изчерпи и си получите заслуженото, ***.
34
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чудо комунист за господа да говори
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милосърдието е привилегия на Бога, не на човек. - Бърнард Корнуел
32
2
 
19
 
! Отговори
Радеф и Йотофа преди 2 години
С вас сме! Ние с 15 - 20 бонна заплати и надържавна ясла,вие с 1 000лв, пенсионери работили цял живот с пенсии 400 - 500лв. СПРВЕДЛИВОСТ И СОЛИДАРНОСТ! Кумунист и вяра!
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентът защо не каже що в цяла европа вдигат лихвите на банките, а само в БГ се теглят нови и неизгодни кредити и помпат инфлацията, за да ги изплащат. Тази политика е геноцид към българите.
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко ли са случаите, когато порока се скрива под маската на милосърдието? - Даниел Дефо
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кремълско, спасявай се набързо заедно с всичките си вчета и яне...вчета, всякакви твои аватари са ГИБЕЛ за ВСЕКИ от нас! ИЗЧЕЗНИ - това е единственото, което можеш да направиш първо за себе си и "приказно - малоумната" си , а след това - и за хората, които те ХРАНТУТЯТ!
28
1
 
1
 
! Отговори
факт преди 2 години
До Анонименсрещу мутрите
27
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, прояви милосърдие-ПОДАЙ ОСТАВКА!
26
0
 
19
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
Сит на гладен не верва...
25
1
 
17
 
! Отговори
Муунчо Радев преди 2 години
Вижте обективно уплашената и глуповата физиономия на Грипен Радеф. Той наистина прилича и говори като Мууунчо. Срича, мънка, мрънка, декламира като тройкаджия, върти страхливо малките си злобни очички и говори с равен и безизразен гласец. Хората безпогрешно усещат нещата и безмилостно измислят точните прякори...
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да вдигаш юмрук в демократичния свят?! Срещу кого вдигаш юмрук, Радев?! Какво символизира?!
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще вдигнеш юмручето срещу протежетата си?
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев кой ще прояви милосърдие за болните , бедните нямащи осигуровки, безработни, пенсионери БЪЛГАРИ ЗА украйнците дето ни покват среден пръст разбрахме
21
7
 
7
 
! Отговори
Победа преди 2 години
На лъжата над истината. Религията е тотална дезинформация и разпространяващите я носят наказателна отговорност. Но вярващият си знае неговото: Credo quia absurdum est.
20
0
 
13
 
! Отговори
стар комунист преди 2 години
,,ДО,,,ЛЕ,,,Н ЛИЦ,,,ЕМЕР!
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единият вика да проявим милосърдие, другият вика да си превъзмогнем егото. Положението е "Хвани единия, удари другия!" :D Ситуацията е в много сложна ситуация.
18
7
 
9
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 2 години
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача Корнелия. Отваряш Корнелия, а от вътре изскача Путин...