Кметът на Мелитопол твърди, че почетния консул на България е бил отвлечен

Сергей Желев е отведен от руските сил
24 апр 2022 07:00, Нели Христова
173
Кметът на Мелитопол твърди, че почетния консул на България е бил отвлечен
Снимка: БГНЕС

Руски военни са отвлекли почетния консул на България в Мелитопол Сергей Желев. Това твърди кметът на окупирания украински град Иван Федоров.

„Повече от 50 мои колеги бяха отвлечени в цялата страна, днес 29 са в затворите на окупаторите. Що се отнася до активисти, бизнесмени, това е непрекъсната практика на окупаторите, те отвличат всеки, който има собствено мнение, патриотични настроения...".

"Преди няколко часа стана известно, че в Мелитопол е отвлечен почетният консул на България", допълва кметът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
5
 
! Отговори
Руското оръжие преди 2 години
Първата дупка беше в текста на решението на Съвета на ЕС за санкции срещу Русия от 2014 г.: ембаргото не се прилагаше за договори, сключени преди нахлуването на Русия в Украйна.Това позволи на производителите на оръжие да получат лицензи за износ и да сключат допълнителни споразумения с Русия към предишни договори.Европейският съвет за износ на конвенционални оръжия изчисли, че между 2015 и 2020 г. десет държави от ЕС са изнесли за Русия оръжия на стойност 346 милиона евро.
96
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им дадат тоновете модерно оръжие дето оставиха в Афганистан. То и без това решиха да го подаряват. Сега да отидат и да си го приберат. А после направо с товарните самолети и в Украйна.
95
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започнаха с номерата. Тия копират всички американски номера, не получиха оръжия от нас и сега, чрез номера ще ги получат.
94
4
 
2
 
! Отговори
Руското оръжие преди 2 години
След окупацията на Крим и част от Донбас през 2014 г. ЕС наложи санкции на Русия и забрани доставката на оръжия и стоки с двойна употреба (оптика, електроника и други резервни части, които могат да се използват във въоръжението).Поради това през 2015 г. договорът за доставка на два хеликоптерни кораба Mistral на стойност 1,3 милиарда долара беше развален в Русия. Франция, под обществен натиск, отказа да сътрудничи на агресора и продаде тези кораби на Египет.Въпреки това, според по-малко изявени позиции, страните от ЕС не спират да доставят оръжия и части на страната-окупатор. За да нап
93
1
 
5
 
! Отговори
Руското оръжие преди 2 години
Сертификат. Опитите за контрабанда на технологични компоненти са обичайна практика в Русия. През 2015 г. жител на Ню Джърси, родом от Москва, призна, че е организирал нелегален износ на електроника за руските военни за 65 милиона долара. През 2019 г. американската прокуратура обвини двама мъже в контрабанда на микрочипове в Русия чрез фиктивни естонски компании.Това в никакъв случай не е пълен списък на западните технологии, които Русия използва във войната с Украйна.
92
2
 
2
 
! Отговори
Руското оръжие преди 2 години
През 2019 г. Държавната дума трябваше да намали програмата на навигационната система поради невъзможността за пускане в серийно производство на спътник от трето поколение ГЛОНАСС-К. Пускането на модернизираната версия на ГЛОНАСС-К2 е отложено от 2017 г.Друга празнина е авиониката и самолетните двигатели.Руснаците имат проблеми с предоставянето на собствените си самолети с подробности. Те многократно са се опитвали да прокарват маршрути от Финландия и Украйна за доставка на вносни резервни части за съвременни бойни самолети.
91
4
 
2
 
! Отговори
Нет времени преди 2 години
тавариши, за 9ти май Путин ще може ли да обяви пълна пабеда в Донбас или ще се отчете само с почти превзетия Мариупол? Аз даже ако съм на негово място бих организарал една пропаганда и ще създам една виртуална победа на всички фронтове. Ще кажа че има пълна победа, че киев е превзет, украинците ликуват и назначават про-руско правителство. Сигурен се че мнозинството ще се вържат след 2-3 сценки по телевизията.
90
1
 
2
 
! Отговори
Руското оръжие преди 2 години
Без Армат, навигация и дронове: как санкциите демилитаризират РусияРусия също не знае как да произвежда полупроводници. Това е голям проблем за тяхната навигационна система ГЛОНАСС. Ще се използва за насочване на руски крилати ракети в случай на прекъсване на връзката с американския GPS.За да работи ГЛОНАСС с минимални грешки, трябва да бъдат разработени и изстреляни сателити. Без съвременни чипове от Тайван и Съединените щати сателитите от напреднало поколение няма да работят.Проблемът с липсата на полупроводници за изстрелване на спътници беше актуален преди войната.
89
1
 
2
 
! Отговори
Руското оръжие преди 2 години
Италианците също са продавали пушки, пистолети и боеприпаси на окупаторите няколко месеца преди нахлуването на Русия в Украйна, според разследване на Investigative Europe.За да могат да произвеждат модерни оръжия, руските фабрики използват машини и консумативи от Германия, САЩ и Швейцария. В Русия няма аналози на тези инструменти.
88
1
 
2
 
! Отговори
Руското оръжие преди 2 години
Да, руските моряци поставят термовизори American Flir на малки военни кораби. Компоненти от САЩ има и в безпилотните самолети Форпост, Застава, Граната и Орлан-10, признава руското издание Военно обозрение.Тракторите КАМАЗ-65225 разполагат с американски двигатели Cummins и немски скоростни кутии ZF Friedrichshafen. Тези камиони се използват за транспортиране на ЗРК "Панцир", танкове и артилерийски системи.Руската бронирана кола "Рис" всъщност е италианско Iveco LMV. Според Russia Beyond стотици от тези автомобили са били доставени в Русия поне до 2016 г.
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
103 и кой си ти че ще задължаваш държавата ни да влиза по какъвто и да е начин в тая война? Достатъчно вече се овътрихме. Виж цените на всичко. Виж инфлацията. Виж колко народ сме приютили и го издържаме за сметка на бюджета. Колко още? За нашите възможности, толкова. Като си дадем оръжието и го избамкат за 24 часа от къде ново? Ще си купим от САЩ за още 2 милиарда ли? И от къде тия пари? Не е ли по-добре тия 2 милиарда да са за българите, а не за бюджета на американците?
86
1
 
1
 
! Отговори
Руското оръжие преди 2 години
Според Disclose, Thales е оборудвал и навигационните системи на 60 руски изтребителя Су-30СМ, които са обстрелвали сирийски градове. През март те бяха свалени в небето над Василков и Бровари.Оборудването идва дори от главния враг на Русия САЩ. Въпреки че руснаците официално отричат ​​да купуват американски оръжия, компоненти от Съединените щати често се срещат в руската технология.
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказателства има ли ? Нямаааа. По възможно е азовците да са го направили. Тия се крият зад цивилни, какво оставя за отвличане на консул. Всичко ще направят да настроят българите срещу Русия. Да ама резултат няма да има
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Отиде по далеч в пропагандата за да ти се върже някой, войници никой никога не е искал да праща."___________ Прочети по-надолу в коментарите, пък тогава пиши.
83
4
 
4
 
! Отговори
Руското оръжие преди 2 години
РФ остави в Украйна милиони тонове скрап.177 самолети, 154 въртолети, 854 танка, 2354 БМП, 432 оръдия, 69 ПВО системи, 148 РСЗО, 78 цистерни, 187 дрона, 8 кораба, 1600 камиона, 480 военни автомобила и над 22 000 убити солдати.
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква истина е Путин бе, умопомрачен?
81
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста координирано, браво - пуска се новината (доколко е истина, естествено, не се знае) и веднага е активирана тролската агитка да набива опорките как трябва незабавно да дадем оръжие. Забавно. Ако не беше със страшни последици.
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
95 в Украйна голямата част са католици, само в северно и южно са православни. То за това и се бяха кротнали по католическия Великден. Точно за това и Путин не спира временно нападенията. Защо да го прави? За католиците празника свърши. Но за всички православни Христос Възкръсна! Дано и истината възкръсне в тоя лъжлив и грозен свят!
79
3
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 101 преди 2 години
Отиде по далеч в пропагандата за да ти се върже някой, войници никой никога не е искал да праща.
78
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България задължително,без колебание трябва да изпрати оръжие и боеприпаси на Украина.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Тази инвазия трябва да бъде спряна и никога да не се повтаря с друга държава!