Какво ще правят украинските бежанци след спирането на парите за хотелиерите?

Само по Южното Черноморие чужденците са над 40 000
110

Какво ще се случи с украинските бежанци, настанени по морето, след като в края на май държавата спре да плаща на хотелиерите за тяхното настаняване? Само по Южното Черноморие бягащите от войната са над 40 000.

Оказва се, че държавните бази по морето все още не са готови. Обмисля се също вариант те да бъдат прехвърлени във вече празните хотели в зимните курорти.

Украинските бежанци, настанени в Китен и Приморско, вече са повече от местното население - 6 600 души при малко над 5000 жители на двете морски градчета. Повече от тях са настанени в частни хотели.

След 31 май държавата обаче спира да плаща по 40 лв. за тяхната издръжка и те трябва да напуснат базите. Хотелиери настояват да се удължи програмата.

"Ако тази програма спре, има желаещи, които са доволни, искат да останат и имат възможност да плащат, но са малко от тях. Те знаят, че трябва да напуснат и питат какво ще се случва, но ние не можем конкретно да дадем отговор, защото и за нас не е ясно", коментира хотелиерът от Китен Михаил Динев.

По морето вече се готвят за сезона.

"Голяма част от тях имат резервации от 1 юни, няма да е добре жени с деца, настанени в хотелските бази, да им кажеш в един момент: "Излизайте и заминавайте." Къде? Чухме преди време, че държавата подготвя държавните бази. Има някакво разпореждане за подготовка, но те не са подготвени към настоящия момент", подчерта кметът на община Приморско Димитър Германов.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
8
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА СЕ МАХАТ, МРЪСНО ПЛЕМЕ. НАГЛЕЦИ. КИРО И КОМПАНИЯ СА ПРЕДАТЕЛИ.
42
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие като ги пишете такива, говорихте ли с някои от тях? Видяхте ли ги? Уверихте ли се дали е така?
41
4
 
100
 
! Отговори
Майна преди 2 години
НЯМА КАК КОИТО И ДА Е БЕЖАНЦИ ДА ПОЛУЧАВАТ ПОВЕЧЕ ОТ 1 БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕР, РАБОТИЛ З7 ГОДИНИ И С 380 ЛВ ПЕНСИЯ!!!
40
3
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече и в Зап.Европа се чудят какво да ги правят. Гледах клипчета, в лагер в Германия (там, интересна работа, не ги настаняват в 3 и 4 звездни хотели) им дали час и половина да си съберат багажа и да напуснат, всички. Една украинка беше постнала клипче как седят с куфарите и децата на "плаца" и коментират от сорта "ква я мислехме, пък тя ква стана".
39
85
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво ще правят селата и селските градове по Черноморието, ако ги няма украинците? Извън сезона там има само ! Украинците са бели и православни, наша кръв! А ние от състрадателен народ сега се отвърнахме в алчни, самовлюбени печалбари! Затова Украйна ще победи, а ние ще сме роби!
38
3
 
68
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Тези хора НЕ са бедни! Да, бягат от война, добре дошли, но ТЕ НЕ СА БЕЗПАРИЧНИ!!! БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА НИКЪДЕ, НИТО ЗА НАС, НИТО ЗА КОГОТО И ДА Е!!!
37
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как какво? Ще идат на курорт в планината. На прохладно и спокойно.
36
13
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей по Странджа Сакар, пък и из цялата страна, що изоставени села има. Да заповядат.
35
40
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно, че само богати украинци са бежанци по морето! Ог личен контакт го казвам. Много от тях са съвсем обикновени хора. Работещи и разполагащи с някакви средства, но не и да спят на хотел. Когато говориш с тях, усещаш че те наистина са благодарни. Освен това местните са доволни. Украинците вкарват пари по морските курорти, които са умрели останалите 9 месеца в годината.
34
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Урсула къщата не е ли достатъчно голяма да ги приюти? Ако не - няколко хиляди евро-чиновника в Брюксел като взимат по 2-3 семейства и проблемът ще се разреши. А пък ние ще направим още един жест - ще им купим самолетни билети до Брюксел.
33
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29------Не ги ща и там! Да се махат, младите дезертьори да ходят да се бият!
32
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ще правят украинците, когато джиповете не са им последен модел? Държавата трябва да им купи.
31
5
 
91
 
! Отговори
100% истина! преди 2 години
Тези дни в грамадния Лидл в Поморие един от тези *** наблъскал с връх количка с деликатеси и отказал да плати, бил бежанец! Не го пуснали. Тогава се обадил в Червен кръст, дошла служителка на БЧК, извадила бутилките с пиячката и заплатила останалото! А аз, глупакът, пращах десетки СМС-и на 1466 за бедстващите украинци! Никакво доверие на БЧК! В същото време сирийци, иракчани, афганци мизерствуват! Ние сме държава на тоталното лицемерие!
30
5
 
105
 
! Отговори
Украйна преди 2 години
Вие не разбрахте ли, че само украинците с добри финансови възможности са избягалите. Бедните са си в Украйна. Затова да им спират помощите, те не им трябват.И друго, всичките мъже украинци над 18, които са тук са дезертьори, за тях, не че не трябва помощ, а трябва да плащат такса!
29
6
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбрахте ли защо теглим милиарди кредити? Да може да пращаме безплатно оръжие на оpккраинците и да им плащаме безплатния престой по нашето черноморие... както и да купуваме руска газ чрез посредници на завишени цени. Чш, направо Господ слиза да си ги прибира тия, а?
28
8
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достатъчно стари бунгала има в Китен,Примарско, Ахтопол. Да си ги почистят и да отиват там.
27
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво ши правят ли,ще продават джиповете,или да ги палят обратно към украйна,бе те хакани с пари,ко щели да правят.За тези,които нямат има бежански центрове,а останалите да бъркат в касичките,безплатния курорт свърши.
26
5
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пращайте укрите в Литва, Латвия, Естония и Полша - там много обичат укрите. Тука укри нито сме канили, нито ни трябват за нещо.
25
3
 
47
 
! Отговори
777 преди 2 години
Такъв хаос ще натастане!
24
4
 
78
 
! Отговори
питам се преди 2 години
Хотелиерите защо не питат управляващите може ли да приемат за някой ден и пенсионери със същите екстри като бежанците ,и без друго както е тръгнало може и да не доживеят отново да видят море и хотел ,с една дума нещо като за бог да прости .