Ще дарим ли по една заплата за Украйна? Българинът масово не желае

Едва 8% са твърдите поддръжници на идеята на Кирил Петков
12 май 2022 17:00, Красимир Ангелов
345
Ще дарим ли по една заплата за Украйна? Българинът масово не желае
Снимка: БГНЕС

Лавина от коментари – къде шеговити, къде сериозни- предизвика призивът на премиера Петков към българите да дарят по една заплата за оръжия за Украйна.

“Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия“, посочва министър-председателят в дните около Великден.

Още по темата
Готов ли е българинът да дари по една заплата за Украйна? Dnes.bg реши да попита своите читатели в традиционната ни анкета, в която гласуваха 4969 души.

Цели 38% от анкетираните отговарят, че категорично нямат никакво намерение да даряват парични средства за Украйна. Други 31% определят идеята на Кирил Петков като глупост и популизъм.

Едва 8% от анкетираните посочват категорично, че трябва да помогнем финансово на Украйна за закупуването на оръжия и боеприпаси.

18% от анкетираните посочват, че биха дарили пари, ако е за спасяване на живот, но не и за закупуване на оръжия. Последните 5% от анкетираните смятат, че това е въпрос, който трябва да се реши на държавно ниво и не е редно премиерът да заема лична позиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
4
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До СМЕХ... е шумкара за кво е измислил слогана "другари, дайте да дадем (да се чете да ядем)". като видни том сойеровци искат да ги дават по телевизията колко са герести, а те да правят гуша докато народа им белосва оградата.
195
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, ама може да дарим един Кирчо на Украйна.
194
0
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
Никой не казва каква част от събираните пари отиват "за разходи". в русия като загина Ангелос, се оказа че некои от приятелите му са задържали максималното по закон - 80 процента от дарените за семейството средства. имали разходи. та и тука, ще дарим, ама повечето пари ще идат за амг-та а по телевизията ще гнясат дитрамби докато ни се доповръща
193
17
 
4
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
НА ВСЕКИ МУ Е ЯСНО ---ЧЕ КОМУНИСТИТЕ НЯМА ДА ДАРЯТ НИЩО НА УКРАИНСКИТЕ ДЕЦА , ЗАЩОТО ТЕ СА СВИКНАЛИ НАСИЛА ДА ИМ СЕ БЪРКА В ДЖОБА....ХА,ХА,ХААААААА.....АЗ ОБАЧЕ ---ЩЕ ДАРЯ , КОЛКОТО МОГА ОТ МОЯТА ИНВАЛИДНА ПЕНСИЯ ЗА ТЯХ ....ЗАЩОТО ГИ ОБИЧАМ И И ИМ ЗАВИЖДАМ ЗА ВОЛЯТА , ДУХА И СИЛАТА ЗА ПОБЕДАТА НАД РУСКИТЕ ГАДОВЕ И АГРЕСОРИ....!!...СЛАВА НА УКРАЙНА!!!!
192
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
минала е давността на новината, тогава каква е целта на тая статия?...
191
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, не се отчайвай. Това че си безгранично тьп и всички с право те осмиват не значи, че не можеш да зарадваш хората като си направиш сепуку.
190
0
 
9
 
! Отговори
али преди 2 години
помощите на бежанците са повече от месечната ми заплата,Кирчо да дарява доживот,ибез това няма разходи за нищо-само харчи
189
2
 
2
 
! Отговори
Тони преди 2 години
К.р за всички украинки
188
1
 
1
 
! Отговори
Сега преди 2 години
Едно х ---е не искате ли .
187
1
 
13
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Аз казвам, всеки пенсионер да внесе поне по една пенсия на месец, за да може да плаща за безплатния курорт на бежанците и да подпомогне бизнеса на хотелиерите. Сега от май ще искат вече по 80 лв, защото не могат да изгонят бежанците.
186
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези украинци няма ли да се разкарат най-накрая...писна ми от тях!Сутрин пропаганда,на обяд пропаганда,вечер пропаганда...а в коментарите към новините платената пропаганда ми идва вече в повече!
185
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забелязал съм че бедните са най стиснани! А на стоп спират хубави коли, когато бях войник! Бедният е oчykaн, завистлив и озлобен към живота! Подкрепям!
184
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 228:Спри да лъжеш!Така те наказа Господ,че си неадекватен и бъркаш на кой номер пишеш!Пиян ли си...дрогиран ли си...не те знам,но не си добър човек!Долен лъжец!Манипулатор!
183
0
 
24
 
! Отговори
мак преди 2 години
Който е измислил това, а всички знаем кой е той, му хлопа дъската. Ще дарим заплата, а с какво ще платим сметките, неуважаеми богат Кириле? Това е наглост да молиш за това нещо да даваш заплата за оръжия, а полза от това ще има Киро, ще гопохвалят от ес. Дарителите ще карат на фотосинтеза. Освен това, има толкова нужди в България, болни деца, остаряла болнична апаратура, недостиг на линейки, а тоя дай цяла заплата на зеления. От..вр..ат.
182
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 226 "Нито стотинка българска за Укрите!" Това не зависи от теб. Можеш да го кажеш само за собствените си стотинки и дотам.
181
9
 
2
 
! Отговори
До 216 преди 2 години
Прочети ми поста - пиша ти за ДОБРОВОЛНО СЪБРАНИ ДАРЕНИЯ ОТ ХОРА - УКРАИНЦИ за фронта за освобождението на България. Парите 500 000 са си били техни ЛИЧНИ и те са ги ДАРИЛИ ! Какво не разбираш? Доброволците също са били ОСНОВНО от Украина - понеже от там е тръгнал духовния подем за освобождението НИ. И животът който те ЖЕРТВАТ за нас си е ТЕХЕН и го правят по СОБСТВЕН избор! Имерията си е изпратила други редовни полкове и нито един елитен.
180
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 224 "В крайна сметка българите избират политиците и нас не ни интересува интереса на украинци, американци, французи, парагонци..." Странно, че в списъка ти липсват руснаците. Знам, че е несъзнателно, но то и несъзнателното казва нещо.
179
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо. България те мрази и ти се подиграва. Не толкова заради невежеството ти, колкото заради безпардонната ти и незаинтересована политика към нуждите на българите. В крайна сметка българите избират политиците и нас не ни интересува интереса на украинци, американци, французи, парагонци...
178
7
 
3
 
! Отговори
ЩЕ ДАМ ПАРИ... преди 2 години
...САМО НА ЧИСТ УКРАИНСКИ ФОНД!!...Не--на никакви наши комунистически представителства../
177
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов "аз НЕ агитирам за нокого" Русофилът лъже сутрин, на обяд, и вечер. А, и докато спи. Изказването ти за Янев само го ПРЕпотвърждава. Слугата на Радев, човека, който не смее да каже, че в Украйна се води ВОЙНА, и използва речника на русНАЦИте, "генерала", които иска да сме "неутрални" бил "проект на Козяк". Смях предизивкан от ТКЗСарски приказки.