Експерт: Скокът на цената на парното ще е до около 50%

Според Кремен Георгиев това е санитарният минимум за покриване на разходите
Обновена: 27 май 2022 09:45 | 27 май 2022 09:07, Елка Василева
198

Около 50% ще е увеличението на цената на парното у нас, прогнозира председателят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев в студиото на "България сутрин".

И обясни защо се стигна до обявяването на шокиращите числа, които изправиха косите на милиони българи:

Към 31 март всяка година топлофикациите са задължени да подадат заявления, за да бъдат определени цените от 1 юли. Заявленията се подават с данни, които са известни към този момент - 31 март. Независимо, че е само преди два месеца, при тази динамика на пазара това е дълбока древност. Информацията за компенсациите се появи по-късно и нямаше как да влезе в заявленията.

Още по темата
Според него увеличението на цената за крайните потребители ще бъде около, но под 50%. Доста фактори влияят на цената във Велико Търново, за да бъде толкова високо поисканото увеличение, отбеляза Георгиев.

"Не съм убеден, че поисканото от "Топлофикация-София" 30% увеличение е достатъчно добре изчислено. Повече трябваше да бъде, като процент не е адекватно. Заложена е цената на газа към 31 март, а КЕВР започва да работи върху същите модели, като коригира цени и разходи", каза още той пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как при подобна хиперинфлация и предстояща национална катастрофа няма вдигнат юмрук на Радев, нито искания за оставки? 50% скок в цената на тока, но няма проблем. При Борисов за 5% скок в цената на каквото и да е, Радев призоваваше за блокади, насилие, национални протести и какво ли не.
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Топлофикация София пазарно дружество ли е въобще?Как топлинната енергия в София ще е 127 лв, а във Велико Търново 465 лв? Вдигането цената на газа явно е само повод за Топлофикация София, защото е общоизвестно - те газа не си го плащат
99
1
 
8
 
! Отговори
А от Септември преди 2 години
идват и Маските, Ваксините, ЛокДауните, КПП-тата, ПСР-ите! Така, че Налузвайте Маските, Удрайте Бустера, Правете ПСР-а и на Тръстиката, че някой Трябва да Зар0боти Заплатата на Лена в Плантация България!!
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е при Корнелия и Радев. 50% нагоре скок във всичките цени. Един хляб 3 лв. За още комунисти на власт гласувайте.
97
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
евалата Киро съсипа цела държава за нема и година ученото си е учено
96
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А помните ли какво стана като преди няколко години се наложи да увеличат цената на тока с десетина процента. Блокади, камари с камъни, самозапали се някакъв във Варна и какво ли не. А сега спокойно си заявяват и си вдигат с по 50%
95
1
 
18
 
! Отговори
Барба Ганиос преди 2 години
трябва да си Плаща, а Гърция си Платиха в Рубли и сега Кешират, като ПреПродават Руски Газ на България на 6-на цена!
94
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то и в Топлофикация работят хора. И те имат деца. Вие без пари ли искате да работят?
93
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Стига сте ни плашили,бе!Няма да е толкова."...................... Естествено, като дойдат двата кораба с американска газ (трябва само да намерят пътя до пристанище Варна, че нещо са се позалутали край китайските брегове) даже и ще намалее цената на парното. Чакаме. Вярваме.
92
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като неискате да си дарявате заплатата на Зеленски, сега ще я дарявате на топлофикация
91
8
 
8
 
! Отговори
търновец преди 2 години
защо цяла българия трябва да плаща парното на софиянци?Защо е търново парното ще се вдига с 300% а в софия 30%? И без това в търново е мноо по скъпо от софия...
90
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещата не са на добре.Есента и зимата ще тряба да се правят икономии а икономията е майка на мизерията.
89
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърната кметица Фъндъкова,която непрекъснато иска пари,а разполага с 2 милиарда бюджет,да бъде разследвана за разхищение на държавни средства в особено големи размери.
88
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 23 години съм бил дузпата на Топлофикцията, партийна касичка за кражби в особено големи размери. Коя партия управлява последните 16 г. в София?
87
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива нувини много мъ кефят ! Кво е зле за суфиянци е дубре за българее
86
2
 
12
 
! Отговори
Нет Рубля, Нет Газь преди 2 години
без Рубли, трудно се живее вече в Европа! за това Германия обави датата, на която не просто си Плати газа в Рубли, а го предплати за 3 месеца напред, за ОбщоНационален Празник!!
85
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Аз газ спрях да ползвам март месец. Всеки отговорен човек трябва да направи същото. Ние сме общество и трябва да действаме заедно. Срещу всеки агресирал срещу нашата държава."_____________________ Ха така. А сега вземи си спри и тока. Щото урана и всички други входни суровини за АЕЦ-а идват от Русия. Действай!
84
2
 
18
 
! Отговори
коко преди 2 години
Петков:България единственната страна която спря големи потоци пари за Русия ,сменик какви гол.потоци с твоята пропаднала икономика ,руснаците гледам че се гърчат и омирт от глад от сумитеголеми които си спрял А че унищожаваш собственият ти народ не вижаш.Турците за500год не ни унищожиха но политиката на кирчо ще успее най накрая да ни затрие като нация
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошия Путин ви спря газа, нали демократи. Защото 8 години не спряхте да го провокирате
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** о още си мисли че живее в комунизма и и ска да му е евтинко. Сиренето е с пари. В цял свят.