Бежанците от Паничище: Няма аптека, магазин, катерушки за децата

Не можем отникъде да купим вода, оплакват се украинците
30 май 2022 20:43, Анисия Иванова
593

Късно снощи на гарата в София пристигна влакът от Бургас с 57 украинци, които отпътуваха за базата в Паничище. Първоначално без претенции и с желанието да получат подслон.

"Нищо не знаем, но ни е все едно. Не можем да се върнем у дома, все ни е едно какви ще бъдат условията", каза Олга.

Стигайки до Паничище обаче, украинците масово започват да се оплакват от условията в почивната база.

"Няма аптека, няма никакви магазини наблизо, ние нямаме никакъв достъп до нужните ни лекарства и препарати. А постоянно имаме нужда от такива неща. Дори елементарното – ние не можем отникъде да си купим вода. Автобуси дотук не идват, тук нищо не работи", каза настанен в хотела.

Друг споделя, че не успял да се изкъпе, имал нужда от лечение, а нямало къде. Сред близо 60-те украинци има и около 20 деца. За тях също мястото не било подходящо.

"Дори няма детски площадки, някакви елементарни. На нас са ни необходими, не говорим за някакви големи съоръжения, но все пак да има къде да играят. Тук по никакъв начин мястото не е обезопасено", каза една от майките пред Bulgaria ON AIR.

Според собствениците на базата всичко необходимо за украинските бежанци е подсигурено. Предоставят им три хранения, които ще бъдат приготвяни от готвач на място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
?????? Хей???? Моля??????
14
3
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе и аз искам за 15 лева на море,ама за Българи няма такива цени! Апропо,сега виждаме колко де факто струва нощувка с три пъти на ден ядене! И пак печелят! А нас ни скубят от 100 нагоре!
13
4
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укри....обратно в украинската степ! 90% то вас само са мечтали за условия като в Паничище. И за ваша информация - водата от чешмата във всяко кътче на България е годна за пиене....Дъртата украинка как се изказа, все едно няма ток и вода в базата....не можела да се изкъпе. Най-вероятно има предвид, че няма вана в стаята й.
12
1
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските курортисти нямаме оплакване от Паничище.
11
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бяха русначета щяхте да псувате нашето правителство. *** мъpшави.
10
2
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига вече лигавщини.....нямало детски площадки....в Мариупол и Николаев може и да има! *** и мухльовците.....Като няма в Паничище в София има и ресторанти, и магазини и бол детски площадки! Хващат се на работа, плащат си и получават! Никой не им е обещавал безоблачен живот, те са бежанци, не туристи......айде в Елхово в контейнерите.....Мръсни наглеци! И съм абсолютно сигурен, че имат на разположение мед. обслужване 24/7 в базата. В някои села чакаш селския доктор със седмици
9
2
 
51
 
! Отговори
Турчин преди 2 години
Да отидат в Турция. Там наистина е по добре. Украинките пък са красиви. България е малка и много бедна. България не може да осигури подобни "екстри" за своите граждани. В Турция украинците от женски пол ще имат думата. Мъжете не. Децата също ще бъдат гледани добре.
8
1
 
44
 
! Отговори
До6 преди 2 години
Ами тогава приюти една дузина навлеци и после чакай парЕ от ЕС!Кво се блещиш?
7
4
 
107
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямало катерушки. Нали уж от война бягате, в мазето по-добре ли е? По-нагли твари не бях виждала през живота си. Айде марш към палатките в Германия.
6
92
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ние влагаме пари"-абре царул всичко се плаща от ЕС, ти да си изкарал от джоба си. Е такива многознайковци с мотика да ги млатиш.
5
6
 
88
 
! Отговори
Спасов преди 2 години
Да си ходят в Украйна където е рогът на изобилието. И детски площадки
4
4
 
88
 
! Отговори
Нашло па зашло преди 2 години
И мол няма, и плажаре стига вече, може да отидете и в Полша на палатки. Луксозни!
3
6
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои от тях се връщат на мен ретро , ще си търсят квартира , явно имат пари , а ние от февруари влагаме милиони в тяхните 'почивки ' . Сега са с претенции .Най-богатите в Европа сме .
2
8
 
100
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нормално. Те са в европейска България, не в доскоро руска Украйна. Какви аптеки, какви магазини? Сигурно и полицейски участък и болница ще поискат, наглеците му ниедни! Вие сте в евроатлантизма бе, абдали, добре дошли!
1
4
 
108
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Харманли,Бусманци,Елхово и Любимец има всичко НЕОБХОДИМО!