В коалицията липсва йерархия, не е добре за правителството и страната

Експерти: Петков не е израснал у нас, за него РСМ не е емоционален въпрос
2 юни 2022 11:00, Анисия Иванова
15

Сред обществото се появяват все повече коментари, че управляващата коалиция няма ясен план за действие как да се справи с кризите.

"В настоящата коалиция липсват структура и йерархия. Няма силови центрове, които да управляват и да упражняват контрол в коалицията", посочи политологът Любомир Стефанов в студиото на "България сутрин".

Социологът Кольо Колев се съгласи, че се наблюдава липса на йерархия при вземането на решение, което от своя страна не е добре нито за правителството, нито за страната.

Още по темата

Относно мерките на правителството за справяне с кризата, той уточни, че са антикризисни, тъй като целта им е да оберат удара от инфлацията.

"Мерките не са лоши, обхватът им е сбъркан. Оказа се, че в един момент трябва да спасяваме цялата държава. Изведнъж излезе, че цялото общество и всички бизнеси се нуждаят от социално подпомагане. А смисълът на социалното подпомагане е да се помогне на наистина най-нуждаещите се", отбеляза Стефанов.

Събеседниците коментираха и конфликта в Народното събрание вчера между Искрен Митев от "Продължаваме промяната" и лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. И двамата изразиха мнение, че подобни сцени са абсолютно недопустими, особено пред погледите на деца.

Страстите в коалицията нажежава и темата за Северна Македония.

"Петков очевидно се опита да склони президента, като го заведе във Франция и го постави пред свършен факт. Нашият президент обаче не е особено добре посрещан от европейските си колеги и поради тази причина усети какво му готвят. Аргументът му бе добър - не е работа на френското председателство да налага решения на България, нито на която и да е друга държава. Ние си имаме структура на властта", изтъкна Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

Колев подчерта, че е очевидно, че Петков е поел ангажимент пред международни институции и политици в тази посока - да вкара Северна Македония в преговорния процес и България да се откаже от ветото си.

"На този човек му личи, че не е израснал в България. Той не е част от българското усещане за история, ценности. За него Северна Македония не е емоционален въпрос", смята социологът.

За приемането на еврото у нас Колев заяви, че има хора, за които това ще бъде добре, но и такива, за които ще бъде много опасно. И двамата гости в студиото са на мнение, че в момента ситуацията, предвид инфлацията и войната в Украйна, е много опасна за смяна на валутата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един политолог би трябвало да знае, че в коалиция по дефиниция не би трабвало да има йерархия. Затова се нарича коалиция, от латинското coalescere, "единство в растежа". На него, предполагам, му се иска да има йерархия, но това е отражение на неофашистките въжделения на Киро Простото, не е необходимост само по себе си.
8
0
 
5
 
! Отговори
Пу преди 2 години
Eйййй и със сирените за Ботев клекнахте бе лъжци.Уж 2 минути а то 20 секунди и то намалени на 20 процента.Все едно аларма на кола се чуваше.Клякайте още, наведете се още и се намажете.
7
1
 
3
 
! Отговори
съм за гъмза преди 2 години
В коалиция няма място за иерархия!Тя работи с консенсус!А центровете на властта са в правителството!Наричат се министерства!Още малoyмни изказвания?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаем се що за стока сме от време оно.Днес е деня на Ботев.Да си спомним, че жената на Стефан Стамболов е осигурена със 7200лв годишна пенсия,а месечната пенсия на Венета и Иванка Ботеви е...зо лв.Когато някой поискал увеличение,прецедателя на НС Геошко Жеков,пръв преател на Стамболов викнал,че няма да стане,защото знае "какъв вагабонтин е бил Ботев.."Без думи.Сега всички знаят за Ботев и никой за некакъв си Жекоф.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как да нЕма йерархия нашите пудели са изпълнители правят това което им наредят.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото когато на върха на йерархията беше Буци,бяхме много "щастливи".Аман от платени медии.Слава богу,че все по-малко им се връзват на лакардиите.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йерархията е ясна - на върха е Херо Мустафа. Тя спуска инструктажи на главния си ратай - Кирчо Канадеца, чито миньони като Елена, Лорер, жената на лорер, ония надрудан *** дето отговаря за културата и другите ПП калинки повтарят, а останалите от коалицията си седат тихо и се кефят, че са във властта, осъзнавайки че на предсрочните могат да не влязат в парламента.
2
4
 
6
 
! Отговори
само да попитам преди 2 години
Още ли има наивници които вярват на Кирчо, Кокорчо и цялата пасмина наречена правителство??? ?
1
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Така е ,и по трите точки