В Старозагорските бани: Хубави стаи, ресторант, басейн и интернет за бежанците

Най-добрият вариант е да си отидат по родните места, убеден е кметът
3 юни 2022 09:30, Анисия Иванова
696

Центърът в Елхово затваря, а бежанците се извозват с автобуси към хотели и почивни бази във вътрешността на страната. Те пътуват към Пампорово, Боровец и Старозагорски бани.

"От два дни имаме настанени бежанци в почивна станция на "Мини Марица-изток". Общо са 85 човека - 43 жени, останалите са деца. Базата разполага със 150 легла. Стаите са хубави, големи, с по две легла. Има голям ресторант, там ще бъдат изхранвани. Има хубав басейн и двор. В целия комплекс има WI-FI и ще имат връзка със своите близки", каза кметът на Старозагорски бани Станчо Станев в "България сутрин".

Още по темата
Той посочи, че няма аптека в населеното място, но се работи за достъпа на бежанците до медицинска грижа. Те ще имат достъп с транспорт и до болницата в Стара Загора.

"Има санаториална детска градина със свободни места. Най-добрият вариант за тях е час по-скоро тази война да свърши и да си отидат по родните места. Там ще им е най-приятно и удобно. Следващата седмица ще се водят разговори, ако има някой желаещ да започне работа", каза още Станев пред Bulgaria ON AIR.

Кметът сподели, че не е бил информиран за пристигането на украинските бежанци, но местните власти бързо са успели да създадат необходимата организация.

Ще бъде изготвен правилник за вътрешния ред, тъй като почивната станция е предвидена за рехабилитация на миньорите от "Мини Марица-изток", стана ясно още от думите на Станчо Станев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


696
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
24
 
! Отговори
Куранян преди 2 години
Отиде на бат Бойко мазнинката...
16
1
 
38
 
! Отговори
Сталин Димов преди 2 години
Не ви трябват минерални басейни и масажи бре . Мажете се с Диклак и се радвайте на движението с по дванайсет часови смени на норма.
15
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като изтече уж програмата на 31 август след 6 месечен курорт каквоще тръгнат да си търсят работа.не пак ще продължим програмата..Една безкрайна ваканция от нашия джоб.Тези нагли и претенциозни хора ограбват нашето бъдеще и на нашите деца
14
5
 
75
 
! Отговори
кали преди 2 години
Чиста гавра си правите с българския гражданин
13
3
 
53
 
! Отговори
Любезния лос преди 2 години
Стегайте се бачкаторите. Както обясняват, че войната в Украйна ще пръдържи десетина години тия, като почнат и да се множат, може да минат и лилявите...
12
1
 
32
 
! Отговори
Мндаа преди 2 години
Всичко се плаща. Надценките на всичко къде отиват? За оръжие ембарго гювечи и масажи
11
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега 3 месеца ще ги обгрижваме с минерална вода:( Колко български болни дечица и възрастни с хронични заболявания заведе държавата по курорти за месеци ?
10
2
 
73
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Това е някакво тотално безумие.
9
2
 
66
 
! Отговори
Ергенът преди 2 години
Много нагло.
8
2
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези всичките е Парламента са Национални предатели! Сега като се разчуе ,че Ол инклузива продължава ще пристигнат и нови.А ние ще работим и ще плащаме
7
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано стане една война тук, да видим къде ще настанят лицемерните Ганчовци, които защитават тази напаст
6
2
 
37
 
! Отговори
Данъконаривател преди 2 години
И тая година пропускам да си лекувам Ишиаса там.
5
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такава подигравка не съм виждал досега. Но за *** народ какво друго да е...
4
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А джакузи кога ще им монтирате да могат да се хидромасажират за сметка на българите, които нищо от тези български благинки не са видели? Пращайте ги в киев. Там воина няма
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Банско? Те и там имат имоти понеже.
2
2
 
67
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Преди 7г цената за двойна стая на Старозагорски беше към 100 лв , ще им хареса , е няма аптека, но има басейн. Време е за курорт.
1
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаех си, че трябва да уча руски, че сега да се набутам безплатно на Пампорово, а не да се чудя как да изкарам и за техните джобни, и за моята ваканция