Спецов се закани на Левски, обясни за ресторанта и за "бонус срещу донос"

Затварянето на заведението не било политическа поръчка
Обновена: 8 юни 2022 09:52 | 8 юни 2022 09:50, Александър Попов
70
Спецов се закани на Левски, обясни за ресторанта и за "бонус срещу донос"
Снимка: БГНЕС

Шефът на НАП Румен Спецов дръпна леко завесата относно задълженията на Левски към приходната агенция, след като наскоро и фенове на ЦСКА-София поискаха вечния враг го призоваха за това.

"Има разлика при издаването на лиценз на един клуб от футболния съюз и неговите изисквания за липсата или наличието на задължения и това, което НАП администрира като задължения. Това са две различни неща. При нас има план, по който "Левски" плаща своите задължения. Така, както много други компании и фирми. Има срок, по който трябва да го платят. И ако в този срок, който е сложен, те не си платят задълженията, вече няма да има футболен клуб "Левски" в този си формат", категоричен е Спецов.

В края на май изпълнителният директор на "сините" Иво Ивков разкри, че клубът не покрива редовно задълженията си към Националната агенция по приходите в последните месеци, но все пак получава документ.

Той взе отношение и към запечатания от данъчните столичен ресторант, в което някои видяха политическа атака.

"Политическа атака би било ако има някакви нарочни действия, ако заведението или който и да е друг обект няма никакви нарушения и се предприемат някакви действия. В случая имаме конкретно нарушение, установено по конкретен способ. Там е отишъл екип, направена е покупка, случайна консумация, издадена е касова бележка, проверен е касовият бон и той не е отчетен в НАП. Тук къде има влияние политическо?", коментира шефът на НАП.

По думите му проверката е част от лятната кампания на НАП и много подобни инспекции предстоят, затова е препоръчително търговците да проверят изправността на апаратите си и дали са свързани коректно с данъчните.

Още по темата
"По документи запечатаното заведение в "Дианабад" няма нищо общо с Александър Сталийски, въпреки че така се говори в общественото пространство", каза шефът на НАП.

НАП ще има административна и контролна роля в процеса по въвеждане на отстъпката от 25 стотинки, която държавата ще дава на всички, които зареждат горива по бензиностанциите като антикризисна мярка. Днес трябва да бъде готов финалния вариант на последователности на стъпки - какво трябва да направи клиентът, какво трябва да направи съответния търговски обект, бензиностанция и след това как и по какъв начин НАП да администрира този процес.

Спецов взе отношение и по предложението да се дават бонуси за информация, която разкрива данъчни злоупотреби.

"В държавата ще влязат милиони левове, ако се въведе паричен бонус, ако разкриваш данъчни престъпления. Бонус срещу донос. Но тази информация да съдържа конкретни данни, които да доведат до разкриването на данъчни злоупотреби", каза Спецов по повод идеята на ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спецов, не се захващай с Левски, много голяма хапка е за теб!
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МИСТЪР МУСКУЛ ПЛАТИ ЛИ 1 500 000ЛВ ДАНЪК КЪМ НАП НА ФИРМА РЕГИСТРИРАНА НА АДРЕСА НА РУИНА И ПРОДАДЕНА НА КЛОШАР- ТОВА Е ДАНЪЧНА ИЗМАМА- А ЗА НЕГО ЩЕ СВЪРШИ ЛИ РАБОТА МОЯ ДОНОС, НЕ МУ ЩА БОНУСА
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опитвате се с 500 к от Шиши и 8888 и палмите на Домусчиев. Кой лъжеш? Себе си ли?
48
6
 
9
 
! Отговори
бла,бла преди 1 година
Стоев, кой е на издръжка, като стадионът ни е взет и е построен националния на негово място, на тази земя? Отделно, ние дължим много към НАП, които нямаше как да се обслужват поради "бизнесмени", които ни завлякоха през годините, но все пак се опитваме и ще продължаваме да опитваме да си платим всичко на държавата. Със собствени пари. И без да се заяждам, вие не си платихте към НАП, а прекръстихте ЦСКА на фк Лупи и преместихте Литекс в София и ги припознахте. Само факти са това.
47
8
 
8
 
! Отговори
хС преди 1 година
Спецов внимавай
46
10
 
11
 
! Отговори
Софиянски преди 1 година
Върнете Бойко, спасете Левски!
45
12
 
22
 
! Отговори
Стоев преди 1 година
Наглите подуенци са свикнали цял живот да са на издръжка на държавата - стадиона им подарък, ток, вода и такса смет им ги плаща държавата, данъци не плащат...Закривай!
44
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
заплашваш с фалит някой ,който си плаща ,а като го фалираш ти ли ще платиш остатъка на държавата или ще прехвърлим фирмата на клошар?
43
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ БИЛЕ ТАКИВА ОНАКИВА- А Я ГИ ВИЖТЕ ТИЯ ЮНАЦИ, КОЙ ОТ КОЙ ПО ПО НАЙ, НО ГЕРБ БИЛЕ ВИНОВНИ- ТИЯ СА ОТБОР КРАДЦИ, ИЗМАМНИЦИ И ЛЪЖЦИ- СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА И ДОПУСНАХА НАЙ ВИСОКА ИНФЛАЦИЯ В ЕС- ПАК БИЛЕ ВИНОВНИ ГЕРБ- В ЕС ИНФЛАЦИЯ 7% В ДЪРЖАВАТА НА ИЗМАМАТА- 14.4%
42
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А собственика на ЦСКА до кога ще продава без фактури и ще краде ДДС?Или него не го разследвате?
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне си плащат. Ако ги фалира никой нищо няма да плати.
40
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя юнак дали плати задълженията на фирмата ,дето я прехвърли на клошаря?
39
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спецов,Черепа ли ти поръча Левски?
38
5
 
8
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
До Един българин. След 44та комунистите контролират всичко. Партията е бил част от всички отбори, не само от ЦСКА. Защо не каза нещо за нещата които написах за Левски и комунистите от прехода? Нещо за агент Тара-Тодор Батков? Или не е удобно. Знаеме само мантрата за комунистите, но ако се видите в огледалото на челото ви пише сърп и чук
37
1
 
14
 
! Отговори
Туск преди 1 година
Тваа с бонус срещу донос е добре дошло за работниците. Сега вече имаме чудесна бухалка да си го връщаме на тъ*** шефчета. Ем ще ми стове кеф че го гърчат ем некой лев да изкарам покрай шоуто. А и кой знае може би с времето ще стана редовен доносник на нап
36
10
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До ЦСКАр Винаги ми е било неприятно, когато битката е извън терена, но щом сте я започнали ше си понесете истината. Цска е създадена от комунистите по аналогия с московката си сестра. Комунистите ви дават терен, защото нямате на разформированият отбор на ракетни войски (най-добрият в България тогава). Цска престава да съществува на паметната дата 9.IX. В момента ЦСКА 1948 е много по-близо до ЦСКА отколкото отборът от Микре. Да и Левски има руски влияния, но винаги сме били отборът на народа.
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-собпе да каже какво става със задърженията на фирмата дето я прехвърли на клошара
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
tova e diskriminacionna politika na bogatite srestu bednite.
33
3
 
14
 
! Отговори
101 преди 1 година
Така замислен на Асенчо за задните части бленува
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре дошли в държавата на крадците и доносниците, защото за данъчен донос трябва да има и данъчен крадец! Това и при комунистите го нямаше, доносниците бяха все политически! Не ме разбирайте погрешно, но има някакъв проблем във възпитанието, културата, а и в образованието където се вормират тези качества! Лош матрял - беше казал един едновремешен политик!