Нарушилият въздушното ни пространство самолет не е представлявал опасност

Заков увери, че е бил следен през цялото време
9 юни 2022 15:23, Йоана Цонева
80
Нарушилият въздушното ни пространство самолет не е представлявал опасност
Снимка: БГНЕС

В нито един момент самолетът, който навлезе във въздушното ни пространство без предупреждение, не беше заплаха за цивилна или военна инфраструктура в България. Това съобщи министърът на отбраната Драгомир Заков.

Той обясни, че самолетът е летял на ниска височина с доста ниска скорост, поради което е бил труден за прихващане от изтребители.

"Но беше следен през цялото време. Локализиран е къде е кацнал на територията на страната и в момента МВР извършва съответните действия за установяване на причините", каза Заков и добави, че мястото на кацане все още е следствена тайна.

Още по темата
По-рано днес стана ясно, че малък самолет е прелетял през въздушното пространство на няколко държави - Словакия, Унгария, Румъния, за малко е бил в Сърбия и след това е навлязъл в българското въздушно пространство, като веднага е засечен от изтребители.

В унгарското въздушно пространство е бил съпровождан от унгарски изтребители, а в Румъния - от румънски и американски F-16. Изтребителите са изпълнявали задачи по охрана на въздушното пространство и през цялото време са съпровождали самолета-нарушител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
5
 
! Отговори
Мене да знаете преди 1 година
Всичко се знае. Няма никаква опасност за страната. Хората са си платили където и колко трябва и са си летели и кацали и зареждали по план. Превозили са когото или каквото трябва и чао. След три дена чудото ще свърши.
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе не...кадърник, кои са пилотите, чий е самолета, как каца в България без да има разрешение от компетентните органи. Скрийсе се и не ръси глу...пости. Интересно как така е изоставена машината на някакво си летище без да е фотографиран този акт. Не...кадърник аме...рикански.
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самолета може да носи товар над 250 кг , а ако този товар е взрив и падне върху АЕЦ Козлодуй. Маршрута от Видин до Търговище минава оттам. Не желая нов Чернобил на наша територия. ВЕДНАГА ОСТАВКА НА ВОЕННИЯ МИНИСТЪР И ВСИЧКИ ОТГОВОРНИ ЗА ТОВА ЧЕ САМОЛЕТА НЕ Е СВАЛЕН!!!!!!
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези са носили, кинти украински или наркотици и тука са се покрили чакани от своите хора - мафията. Всичко е изпълнено по план само нашия министър не знае. ОСТАВКА.
56
0
 
6
 
! Отговори
Км преди 1 година
Министър,опасност представляваш ти,че още не си подал оставката си.
55
1
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Добре само хипотетично да предположим, че един такъв самолет пренася био или химическо оръжие.. Как точно разбрахте, че не е опасен? Има достатъчно психясали с много пари на разположение.. В първия случай съдържанието може да се помести в малка раничка..
54
2
 
5
 
! Отговори
1987г... преди 1 година
...18 годишният Матиас Руст от Федерална Германия се приземява на Червения площад пред Кремъл, Москва. Самолетчето му е Чесна 172,а той е любител пилот. Идва от Хелзинки, а полета посвещава за "дружба и мир". След година пребиваване в СССР го пускат, той става звезда и автографите му безценни. Не всичко е конспирация. Най-големият и силен немски крайцер "Бисмарк" загива в бой с англ. флота благодарение на фризьорката на жената на висш морски офицер. Който иска да вярва, лекомислието е за всички.
53
0
 
7
 
! Отговори
Чудо преди 1 година
Самолета следен, но кацнал не обезспокояван във Видин да зареди, после пак следен, но не обезпокояван каца и първо начално не се знае къде и пасажерите си тръгват не обезспокоявани. Чудно следене и пазене на небето ни.
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас е съпроводен от щъркели и лястовици със снимки на F16 в човките.
51
1
 
2
 
! Отговори
Матиас преди 1 година
летял е като ошашавен от рашките байрактар ...
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 60.. Минал е през 6 европейски държави... Ако носеше 2 ядрени глави, щеше да стане весело. А може и някой да пробва доколко я бива пво на нато..
49
1
 
11
 
! Отговори
Bp преди 1 година
Летището не е изоставено, а **частно**??
48
0
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
АБСОЛЮТЕН ЛЪЖЕЦ! ВЕЧЕ ОБЯВИХА, ЧЕ СА ГО ОТКРИЛИ СЛУЧАЙНО НА НЯКАКВО ИЗОСТАВЕНО ЛЕТИЩЕ НАПРАВО ПОЛОВИН ДЕН СЛЕД ТОВА!
47
0
 
9
 
! Отговори
Случайно прочетох преди 1 година
Този самолет братzки ли е бил? Питам, защото никой, нищо, не пише.
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Прелетял през пет държави, съпроводен от изтребители и си кацнал спокойно в Буховци и довиждане и до нови срещи" ________________________________________ Предполагам, че ако променя глагола "съпроводен" с охраняван, няма да имате нищо против?
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАРАТ БЕЛО ЗА ПАРЛАМЕНТА!!!
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заков уверил, че е бил следен през цялото време. Що тогава се наложи да локализирате мястото на неговото приземяване много часове наред? Самолетът не бил заплаха за цивилна или военна инфраструктура в България. Как го установи това? Нали пилотите мълчаха като риби. Локализиран бил къде е кацнал на територията на страната и в момента МВР извършва съответните действия за установяване на майка си и баща си. Пилотите арестувани лиса? Товарът къде е, какъв е? Сигурно следствена тайна? Оставка!
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркос
42
0
 
11
 
! Отговори
мин и стър за ков преди 1 година
Нарушилият въздушното ни пространство самолет не е представлявал опасност" - аз го знам, той прекарва моя стока, така че няма опасност :):):):)
41
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже кацнал във Видин презаредил и литнал отново ! Представете си уважаеми зрители !