КНСБ разпъна палатките, иска увеличение на работната заплата

Според синдиката няма политика по доходите въпреки нарастващата инфлация
23 юни 2022 18:00, Петя Славова
47

Палатки пред Народното събрание разпънаха от КНСБ. Протестът им започна рано тази сутрин с искане за увеличение на заплатите.
Още по темата

Според синдиката няма политика по доходите въпреки нарастващата инфлация. Така хората на минимална заплата понасят най-голямата тежест в кризата, предава Bulgaria ON AIR.

Основното искане на синдикатите е ръст на минималната заплата до 800 лв. от 1 януари. Сред исканията им са и увеличение на заплатите в бюджетната сфера с минимум 15% и ръст на трудовите възнаграждения с 20% за хората работещи на терен. Това са служителите на изпълнителни агенции, читалища, библиотеки и културни институти.

От синдиката разпънаха и палатка пред парламента, която ще остане, докато бъдат изпълнени исканията им.

"Тези хора за 12 месеца не получиха нито едно левче. Народът обеднява. Средната класа и хората с ниски доходи понасят най-голямата тежест на кризата в момента. Много са малко нещата, които ще имат реален ефект върху хората. Ние настояваме на едно по-високо ниво на амбиция. Пари има, приходите са подсигурени", заяви икономистът от КНСБ Любослав Костов.

"Няма как да не подкрепим реакцията на КНСБ. Още февруари месец изразихме нашето недоволство относно проекта за актуализацията на бюджета. Нашите искания са за минимум 20% увеличение на възнагражденията за служителите", посочи президентът на НСПС "Огнеборец" Венцислав Станков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха няма средна класа господа, с вашите простотии средната класа ще напуснв държавата, а пък вие поличавайте каквото ви дават или напускайте работа
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
каквото бойко е обещал, е изпълнил