Какво се е случило - Семерджиев от три дни отказва обяснения за катастрофата

Днес в съда ще стане ясно дали е бил дрогиран и пиян на 5 юли, когато уби 2 момичета с джипа си
9 юли 2022 07:30, Елка Василева
160
Какво се е случило - Семерджиев от три дни отказва обяснения за катастрофата
Снимка: БНТ

Георги Семерджиев, който във вторник вечерта уби две момичета на кръстовището на булевардите “Черни връх” и “Арсеналски” в София, от три ден мълчи в ареста и отказва да дава обяснения по катастрофата, пише“24 часа”. Според разследващите има достатъчно косвени доказателства, че точно той е шофирал мощния джип, който премаза младите жени.

Всички събрани данни по разследването ще бъдат представени днес в Софийския градски съд, който ще гледа мярката за неотклонение на Семерджиев.

Още по темата
Дотогава трябва да станат готови и кръвните му изследвания, които да покажат употребил ли е наркотици или алкохол. Пробата му беше взета принудително едва в четвъртък, 24 часа след задържането му, защото той беше отказал и се наложи разрешение от съдия.

Кръвно изследване за наркотици било взето и от спътницата му - полицайката от Първо РПУ в София Симона Радева. Тя беше разпитана в четвъртък вечерта. От твърденията на Симона станало ясно, че не полицаи от Четвърто, а “други хора” са занесли стълбата, с която Семерджиев се покатерил до жилището. Първоначално се твърдеше, че това били нейни колеги, на които тя се обадила.

Според непотвърдена информация полицайката обаче му е казвала къде се намират патрулите по улиците на София, дори го е добавила в един от работните чатове, за да може той да получава бърза информация за всичко, което се случва на територията на столицата.
След жестоката катастрофа Семерджиев се укри. В петък стана ясно, че лично зам.-шефът на националното следствие Ясен Тодоров е открил къде точно се намира беглецът. Тодоров говорил с хора от футболните среди. Той е известен фен на ФК “Левски”, а в момента дори пише доктарантура на тема “История на футбола” в Софийския университет.

Георги Семерджиев е бивш футболист и като юноша е играл в “Левски”.

Докато Семерджиев мълчи в ареста, спътничката му от фаталния инцидент, полицайката Симона Радева, е освободена без обвинения.

Софийската градска прокуратура провежда проверка за това опъвали ли са полицаи чадър над Георги Семерджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
17
 
! Отговори
бай Геро преди 1 година
Докторантура пишел... Ми да го пуснат да си я допише... И тоа доктор на науките ше стане в Софийския университет, а само зарад мyтpaта заслужава 10 години...
44
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямаме правова държава но Бойко и сие от БКП отново ни направиха Правешка държава...........ГЕРБ били децата на Бойко а на другаря Тодор Живков другарката МАРА МАЛЕЕВА му родила тенисистките Мануела Малеева,Екатерина Малеева,Магдалена Малеева...............а оная Берберян била редовия бчлен на ГЕРБ БЕРБЕРЯНТОВ английския третополов футбалер..........ТЕНИС ЛОЛИТКИ ОСМАНСКИ на БКП
43
0
 
17
 
! Отговори
морски преди 1 година
Семерджиичета мнооого виждам ден, а и най-вече нощем по брега. Жалко за България с това оскотяло население!
42
1
 
21
 
! Отговори
Иво преди 1 година
До АнонименНЕ се учудвай, ако утре излезне новина как едва ли не е спасила някой, ама двете момичета не могла. В момента се позанчва извъртането на фактите, така че овцете дружно да заблеят в другата посока. Те имат всичко от катастрофата, много ясно и точно, отпечатъци, коса, кръв, всичко, от всичките участници, просто в момента се започва извъртането на фактите, и чайчетата. Накрая горкият, ще излезне инвалид, че изобщо не могъл да кара, и нямало как да е той. До следващият подобен случай.
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намерили го смъртно дрогиран у тях, сега ли чак ще му правят тест за наркотици :)))
40
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И оная защо е пусната?! Що не я наградите?
39
1
 
18
 
! Отговори
Ирония и абсурд преди 1 година
Пускайте го. Нищо не се е случило. Така се действа в държавата на Радев.Блокиране по всики фронтове.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Случаен минувачВсе пак е ауди, което е от кашкавал, и предвид цената си, е похвално, че веднъж е успяло да спаси на 100% тия вътре. Спасило ги е, че половината кола е отлетяла, а предната част, и асансьорът са поели всичко останало, както и бакшишът, който е бил първият буфер, доколкото разбрах, колата му е била тоталка, а той с наранявания. Освен, че е голяма като габарити, и пълна с възглавници. Но Господ си знае работата, забавя, но не забравя.
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков да обясни тогава. Нали убиецът с "познат" на полицията. То излезе, че е интимен познат чак. Носят му стълба да се прибере вкъщи и да унищожи разни неща.
36
2
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До ИвоНе бе, Иво, вчера ходих до хотел Хемус да видя с очите си. Асансьорът на метростанцията е на кайма. Но има метални решетки, заграждения, на тротоара. И те не са повредени. Не мога да си обясня как е възможно. Прелетял ли джипът над тях? Можеш сам да отидеш да видиш. Да, иначе съм съгласен с тебе, че ще търсят начини да го изведат тихомълком от България.
35
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев каза - мутри вън, и те послушаха шефа си и излезнаха. ЧЕСТИТО БЕ CEЛЯНИ !!!!!
34
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност Семерджиев е извънземен и полицай под прикритие внедрен в българската мафия. Затова има чадър над него. А катастрофа всъщност нямаше.... Други извънземни са го обстрелвали от летящата си чиния докато си е карал спокойно.... Вие филми не гледате ли бе хора ?
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До В.Узунов Сам си е виновен, психиката му е разбита отдавна :)
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да прикриват някой по- голям полицейски ***. Наистина може да не е шофирал татуирания и затова да е цялата тази умишлена обърквация.
31
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата прави всичко възможно да защити отрочето си.
30
5
 
6
 
! Отговори
Иво преди 1 година
До АнонименПука ли ти за тоя лъжец волен?
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицейска палка използвана рационално би му помогнала да проговори.
28
0
 
20
 
! Отговори
Иво преди 1 година
До Случаен минувачТова ли е най-важното, или че вече започнаха да изменят фактите в стил радио ереван? Този ще го самоубият, просто искат малко да се поуталожи "гражданското мрънкане". Или ще го изчезнат, както още много като него. Да си живеят и вилнеят на воля некъде.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се случва с Волен , бил е бит вчера ?
26
11
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Е не мога да си обясня как можеш да катастрофираш със 120 км/ч, и нищо да ти няма! И на тебе, и на любовницата полицайка! Тази катастрофа е пълна загадка! Дори шофьорът на таксито, което е причинило удара, е с леки контузии! При такъв страшен удар всички возещи се трябваше да са на кайма. А вместо тях загиват невинни пешеходки, които са на тротоара. Не мога да си я представя тази катастрофа, колкото и да се напрягам. Може би трябва да я симулират на компютър.