Случаят с безнаказаността на Семерджиев с отпечатък върху цялата система

Рашков: Чувствам се унижен, че в министерството има такава служителка
9 юли 2022 15:32, Елка Василева
93

Прокурорска проверка трябва да покаже имало ли е чадър над Георги Семерджиев. Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров пред в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR. Той очаква съдът да наложи на Семерджиев най-тежката мярка за неотклонение.

Още по темата
Той каза още, че полицаят Симона Радева е била разпитана в Националната следствена служба, още преди да бъде разпитана от "Вътрешна сигурност".

"Да се започне прокурорска проверка по данните за "опъвания" чадър над Георги Семерджиев, за да се установи кои полицаи с какви свои действия са подпомагали. Да се изследва цялата дейност, която е странична, защото все пак основното дело е за катастрофата, но явно опашката си има и крушка. Имало е причини да се стигне дотук, те трябва да бъдат изследвани и пресечени. Явно има проблем в службите за сигурност", поясни той.

По думите му не е било редно ръководството на МВР да изнася информация по делото, защото може да попречи на разследването.

Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков от своя страна се закани, че ще бъде направена подробна проверка на всички факти около Семерджиев, включително това, че е спиран 70-80 пъти от органите на КАТ за 16 години. И спрямо него нищо не е предприето, въпреки че във всички тези случаи той е карал без книжка.

"Чувствам се унижен, унижен, защото ръководя едно ведомство, в което работи една служителка, за която получавам непрекъснато съобщения. Не съм очаквал служител в МВР да има такъв начин на живот, това не съм дори предполагал", възмути се Рашков.

А според бившия вътрешен министър Валентин Радев случая с безнаказаността на Георги Семерджиев остава отпечатък на цялата система.

"В МВР работят и много качествени хора и на ръководни длъжности. За тях ме боли и те не са виновни, защото има други виновни, но няма да ги покажат и докъде ще стигнат? Защото тези, които ги споменах, които според мен са мнозинството, в тях остава болката", коментира той.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проверката трябва да покаже...или трябва да замаже -както обикновено за наркоманските слуги и шпиони в случая повече от 15г..Това си е "нормална" практика на милицията и прокуратурата за *** тип "наше момче"..
30
3
 
0
 
! Отговори
,spas преди 1 година
Преди 6 месеца започна някаква промяна,но по добре си ни е в ***!!
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31Ако са замесени много техни колеги на честните полицаи, те нищо не могат да направят, най-много да ги изритат от работа, не е лесно както си мислиш :))
28
4
 
19
 
! Отговори
рико преди 1 година
Когато Христо Иванов преди време заговори за съдебна реформа, всички магистрати скочиха като един,-- "Много си ни е хубава системата, не се нуждае от реформа." И ето го резултата от ."работещата" ни система, смърт и разруха.
27
0
 
7
 
! Отговори
Димитров преди 1 година
Глупости. Системата създава такива случаи.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може при такава катастрофа шофьорът да остане невредим, продължават да крият истината. Второ, "честните" полицаи не може да не знаят какви колеги имат, но не са предприели никакви действия, а мишкуват и се правят на мъже само пред дребните нарушители. Оказва се, че освен здравеопазване, нямаме и полиция. Бананова чалгаджийска република.
25
0
 
11
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Не се чувствай "унижен", а веднага си вземай партакешите и се махай от всякакви служби. Лично вие, власт имащите, сте в основата на злото. Поради вашата некадърност и бездействие, големите нарушители-рецидивисти, си правят каквото им хрумне, правят катастрофи, трагедии, загиват невинни хора. Да дойдат млади, образовани можещи и знаещи, оттдадени на работата си хора, да управляват.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миската полицайка вместо да си замълчи, почна да заплашва наляво и надясно, сигурно баща й е някакъв в МВР :))) Шмъркала в джипката на дилъра, сега го обвинява него, смех в залата :)))
23
0
 
9
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Мислех, че най-големия проблем на България е липсата на контрол, но най-големия проблем на България е простото и население, иначе това което си написал е вярно и ние го знаем.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) назначи бившия член на съвета Ясен Тодоров за заместник-директор на Националната следствена служба, съобщи "Дневник" във вторник. Той беше предложен от главния прокурор Иван Гешев. Името му е свързвано със скандала "Яневагейт" от 2017 г. Тогава сайтът "Биволь" публикува записи на разговори, разкриващи задкулисни машинации по върховете на изпълнителната и съдебната власт с участието на тогавашния депутат от ДПС Делян Пеевски и Бойко Борисов.
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия от НСС нищо няма да свършат, по-скоро ще прикрият. Защото Ясен Тодоров е там по предложение на Гешев, негова дясна ръка е. Няма как той сега да намери каквото и да са нередности в работата на прокуратурата. Това е мафията, овладяната държава, всички са като свински черва овързани и се пазят.
20
4
 
27
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Кажете нещо за съпругата на комунистическия милиционер рашкоФ, не изоставайте след събитията, изтече информация че е катастрофирала до метро-станцията на бул."Г.М.Димитров" и лично рашкоФ е отишъл да я ескортира ... проверена ли е за наличие на алкохол и наркотици в кръвта ... ???
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йоско също беше защитен свидетел, уби четирима, надрусан с джип и не лежа в затвора. Усещам същата схема тука.
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата държава е прогнила. Всички инсуции до една
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на охраната му лицето посещава дискотеки и нощни барове, пътува за празници в съседни държави и извършва много други нарушения на правилата за охрана. За всички тези действия служителите на МВР са изготвяли докладни записки, които са докладвани на съответните прокурори. Въпреки това охраната му не е отменена. До 13.04.2022 г. за охраната на това лице МВР е похарчило 397 296 лева. Служебните патрули, охранявали този важен за прокуратурата свидетел, са изразходили 4680 литра гориво.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На същия през годините назад са издавани разрешения за притежаване на огнестрелно оръжие, въпреки богатото му досие. Лицето се използва от прокуратурата за дежурен свидетел по редица дела, повечето от тях не приключили и до момента. Въпросното лице е свидетел по досъдебни производства като побоя на журналист от в. 24 часа, по дело за убийство, по дело за измама и други. Лицето е осъждано 21 пъти за извършени престъпления от общ характер.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на изслушването в парламента изрично беше уточнено от министър Рашков, че има други случаи, в които прокуратурата разпорежда на МВР да охранява свидетели, които са осъждани и с криминално минало. Беше представен пример за такъв случай, при който с поредица от постановления на прокурори от Специализираната прокуратура се охранява свидетел с 21 присъди и с десетки регистрации.
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реформа трябва в прокуратурата, тя е най-важният контролен орган в държавата с монопол върху обвинението.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР Перник е частна собственост на мутри
12
1
 
23
 
! Отговори
Това е война преди 1 година
Хора МВР работят за мутри, или ги махаме или ще мреме!