Свидетел на катастрофата с две жертви: Семерджиев не се е опитал да спре

Васил Трифонов така и не е чул спирачки, а само удар
11 юли 2022 08:20, Елка Василева
112
Свидетел на катастрофата с две жертви: Семерджиев не се е опитал да спре
Снимка: архив, БГНЕС

Свидетел на тежката катастрофа, отнела живота на две млади жени, твърди, че шофьорът Георги Семерджиев е карал с над 100 км в час и дори не се е опитал да спре.

В нощта на 5 юли около 23 ч. Васил Трифонов е в дома си, в близост до кръстовището на бул. „Черни връх“ и „Арсеналски“.

Още по темата
„Изведнъж се чу много силен звук от удар, последван от тътен. Понеже там често се случват катастрофи, обикновено те са със силно скърцане на спирачки и след това удар. Тук нямаше. Аз затова и не излязох веднага, защото реших, че нещо много тежко е паднало върху булеварда. След 3-4 минути, когато излязох, видях само таксито с шофьора, който обикаляше около него и започналата суматоха“, разказа той пред bTV.

За няколко минути на мястото пристигат множество полицейски коли и линейки, районът е отцепен, а движението спряно.

Васил казва, че не е чул спирачки, а само удар. Той е категоричен, че в квартала редовно се кара с превишена скорост.

„Това беше въпрос на време да се случи, специално в този район. Вече говорейки като жител на „Лозенец“ и живеейки в съседство с този булевард. Гонките там лятно време са ежедневие, пистови мотори, коли, които форсират по булеварда. И мерките трябва да бъдат много по-сериозни, включително и промени в законодателството“, казва Васил, а решението според него са строгите наказания.

Той смята, че Семерджиев е карал с над 100 км в час. „При ляв завой, излизайки от „Арсеналски“ и включвайки се на „Черни връх“, автомобилът има много път да извърви и пресича няколко платна. Таксиметров шофьор, който е опитен, да не забележи автомобил и то от лявата му страна, това означава, че той е имал 1 секунда реакция. Ако в тази секунда той е погледнал надясно, за да погледне дали платното е чисто от пешеходци, той е имал 1 секунда време, за да види профучаващият автомобил през него, но той просто не е спрял, защото вече е правил маневра, за да завие. Явно нещо го е забавило, за да се случи още по-лоша картина. Просто той е извадил невероятен късмет, че му е отнесена само предницата при такава скорост, но пак ви казвам, нямаше звук или индикация за намаляване на скоростта, това обикновено се чува“, разказа Васил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
21
 
! Отговори
Данка Фъндъкова преди 1 година
Жоро Семерджиев да не се притеснява - аз ще ремонтирам асансьора и оградата с мои лични общински средства. Не искаме да ни плаща обезщетение.
43
0
 
14
 
! Отговори
Мутромилиционер преди 1 година
Таксито е трябвало да го удари с една милимунда по-силно, за да се осуче около спирката като увивен бурен и да стане на пихтия вътре, а Хриси и Хариет да се разминат само с шок и уплах.
42
0
 
9
 
! Отговори
До Димитър преди 1 година
Шофьорът на таксито е оцелял. Жената, която е била в асансьора 30 секунди преди сблъсъка за да слезе в метрото, също. Те са казали каквото имат да казват и вероятно са помолени да бъдат оставени намира. Няма какво журналята да ги припират и публично да изживяват всичко отново.
41
0
 
14
 
! Отговори
кибик преди 1 година
А оназ шапкарка кога ше я трепят с камъни на жълтите павета?
40
0
 
11
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
Всичко опира до възпитанието. Когато си отгледан от пия...ици, ***..репки, тари...кати някая и ти ще станеш като този ур..од. Няма друго решение на проблем освен жестоки наказания, затвор за незпазване на правилата, конфискация на автомобили и др.
39
1
 
11
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
Добре де, аз едно се питам. Всеки ден пише за случая и така и трябва, но НИКЪДЕ не прочетох нещо за шофьора на таксито... Той, ще има информация от първа ръка, но никой не го търси и никой не казва нищо за него...
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуснете я таз друсана лепиларка да видите що е то съд. Пързо много несправедливо, но за сметка на това експедитивно и качествено. Без шанс за обжалвания, подкупи и заобикалки.
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Камери има, ама фуражките крият записите, щот цицат от там подкупи. Станали са като свински черва навързани.
36
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана с убиеца на Милен Цветков? Паметта на избирателния електорат е малко по дълга от тази на май мун ите т.е. след 6-7 месеца всичко е забравено и всичко е ново! На бас! Ще го разкарват малко като животно по съда, ще се забравят нещата и хоп свободен! На бас! След като произшетвието е вече разчистено без вещо лице, всичко е ясно, като бял ден! Питайте някой свестен адвокат как се печели дело без улики и свидетели?
35
0
 
15
 
! Отговори
КАКВО преди 1 година
ще направи държавата по въпроса??? Всяка седмица става някаква брутална катастрофа с жертви ,понеже някой к...леш се е помислил за господ. Колко невинни измряха и колко още ще измрът? Как ще спрат джигитите?
34
0
 
14
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Най - плашещо е безхаберието и безидейността на институциите. Слушам сега пак се оправдават с липсата на средства за още камери. Дори на всяко дърво, на всеки стълб, на всяко колче, на всяка тераса да закачим по 2-3-5 камери, ефекта от тях ще е нулев, докато институциите не започнат да си вършат работата без да служат на определени хора и да изпълняват определени поръчки.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В този почти ежедневен случай -в съдебното дело ще бъде доста трудно да се докаже напълно по неуспорим и безспорен начин отговорността на наркомана ухо на милиция и прокуратура -Освен ако няма самопризнание и сделка за смешна минимална присъда след 7,8 г дела...Материалните доказателства са негодни заради неправилна обработка и съхранение,няма очевидци да потвърдят - кой е управлявал кой е бил в джипа и т.н ...ще твърди че не знае..не помни..не е управлявал той ,и се е надрусал в къщи..
32
0
 
23
 
! Отговори
ТОВА Е преди 1 година
предумишлено убийство. В момента на убийството е карал в пъти над ограничението, надрусан до козирката, бяга и се опитва да се укрие. Това не е ''инцидент'' това е УБИЙСТВО.
31
4
 
7
 
! Отговори
до ник преди 1 година
да не би рашков да го е дрогирал и да го е пуснал навън, или съда и прокуратурата ги пуска?
30
0
 
20
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Винаги ни е липсвало едно нещо което се практикува в Африка и латинска Америка - улично правосъдие. Убил две момичета, защото се е надрусал като c-в-и-н-я? Веднага му се нанизват 3-4 автомобилни гуми, полива се с бензин и му драсваме клечката. Още на следващия ден служителите на КАТ ще са безработни, никой няма да има желание да кара с превишена скорост и да се превръща във факла.
29
4
 
7
 
! Отговори
Ник преди 1 година
Еврейската агенццияя на Лорер явно е активирала троловете.. Да напомним МВР е в ръцете на рашков от година.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо няма камери на това ключово кръстовище в центъра?!? И не само там.. евтино решение, което ще предотврати много подобни тежки случаи.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превенцията е важна,а за нея никой не говори. Мерки се вземат,но като няма цялостна визия как да направим цялостен работен механизъм-всичко е приказки. Като първо щом някой е хванат да шофира под въздействие на наркотици-отнемане на книжка до живот,защото е ясно,че той наркотиците няма да ги спре т.е. премахваме възможността да направи катастрофа. Още по-ефективно може да бъде да се започват шофьорски курсове с направен тест за наркотици,който е положителен....без курс.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако свидетелите са като този - не чух спирачки, значи не видях - но съм свидетел, ще го пуснат. Няма съдебна система по света вярваща на слепи, които не са чули и за това са свидетели. Това е подготовката, свидетели в кавички! Ще установят несъответствие между случило се и свидетели и човека е свободен с лека глоба! Тука нещата стоят много по-добре за новия убиец отколкото при убиеца на Милен. Лъжат ви с такива свидетели за да замажат нещата! Следите са заличени, защото са разчистили мястото пре
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички мидии в България преписват, като папагали.Това не е журналистика.Този не е свидетел.Двидетел е лице, което е видяло всимко от началото до края.Този е спал у тях , чул шум и излязъл на терасата да гледа сеир.Сега се прави на звезда.