БДЖ спира да превозва украинските бежанци безплатно

Променят се условията за превоз с влак на украинските граждани
23 юли 2022 07:45, Красимир Ангелов
50
БДЖ спира да превозва украинските бежанци безплатно
Снимка: БГНЕС

От 00:00 ч. на 26 юли украинските граждани вече няма да могат да пътуват безплатно с влак на територията на България, стана ясно от съобщение на държавните железници.

От началото на месец март БДЖ като национален железопътен превозвач предостави възможност за осигуряване на безплатен превоз с влак за всички нуждаещите се граждани на Украйна, които преминават границата с България и желаят да достигнат конкретна дестинация на територията на страната.

Издадените предварително билети преди 00:00 ч. на 26.07.2022 г. ще бъдат валидни до приключване на пътуването, отчитат от БДЖ.

До момента чрез билетите "HELP UKRAINE" между териториите на България и Румъния са превозени над 10 000 граждани на Украйна. Междувременно от началото на месец март от БДЖ са издадени близо 30 000 безплатни билета за пътуване с влак на украински граждани на територията на страната, отчитат от държавната железница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е било безплатно ние плащахме, т.е. ВЕЧЕ НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ ЗА БЕЗПЛАТНО ВОЗЕНЕ НА УКРАИНЦИТЕ
17
2
 
28
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Незнам какво е в БДЖ,но на Кулата в посока Гърция има една колона само за Украинските коли и беше лудница вчера сутринта от коли и бусове и рейсове е украинци.Свърши морето в България и газ на Халкидики.
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега остава да намерят начин да спрат да возят безплатно и индийските "бежанци"... Всеизвестен факт е че те се качват без билети и кондукторите не смеят да ги свалят от влака
15
2
 
20
 
! Отговори
счетоводител преди 1 година
Елементарна сметка показва, че в момента теглим от 3 изкуствено създадени беди - Зелената сделка, Украйна и Ковид. И трите да се четат в кавички, с бележка под линия Депопулация.
14
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време беше!
13
2
 
32
 
! Отговори
Roller coaster преди 1 година
И здравните им осигуровки са "безплатни", т.е. платени от вас
12
4
 
31
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
На тези лъскави возила с украинска регистрация, които хвърчат из София собствениците са явно заможни хора. Дали пък бедна България да не им тресне един данък "Помощ за бедните украинци"? Така де, всички "обичат" Украйна!!!
11
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умрел е некой да ви пътува в железниците... То такава мизерия като в България няма никъде. Вагоните са от времето на комунизма. Релсите са от преди Освобождението от османско владичество...
10
3
 
21
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Крайно време е дошлите тука укри да разберат, че няма безплатен обед! На този свят се плаща за всичко! Само три неща са безплатни: морската вода, слънцето и въздухът.
9
2
 
35
 
! Отговори
пътуващ във времето преди 1 година
А защо ги е превозвала до сега БЕЗПЛАТНО?!
8
3
 
33
 
! Отговори
Да им подарим ли преди 1 година
по една заплата или по един апартамент и нова кола? За да не се чувстват чужди и неинтегрирани? М? А като домашни любимци да ги отглеждаме? Полудяхте съвсем!!!
7
6
 
50
 
! Отговори
Лена Веждата преди 1 година
Българи, идете на нашето море да пръснете спестяванията си за нощувки по 200 лв и замразени бок--ци на космически цени, за да подпомогнете безплатния курорт на братята укри! Бъдете хора. И нещо повече, бъдете евроатлантици! Ако нямате спестявания, теглете кредит!
6
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САША я има 2-3 хиляди укри я няма.
5
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никог неса превозвани безплатно(такова животноо няма) ние сме плащали масфара на укрите.
4
49
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всички коментиращи със злоба искам да напомня, че има Господ да гледа какво пишат. Дано да се осъзнаят преди на тях лично да им се наложи да търсят някъде подслон, защото са изгубили дома си и бягат от война. Срамно е за БДЖ и за цялата държава да отказват тази помощ на хора в беда, които наистина имат нужда от нея. Това са 7500 билета месечно дори по 20 лв на билет са едва 150 000 лева месечно за държавата, което е абсолютно нищожен разход, но толкова необходим за хората в нужда.
3
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам да осигурим охолен и безплатен транспорт на укритие за наша сметка (в товарни вагони).
2
3
 
37
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Това е недемократично само бьлгарите трябва да плащат превоза и почивката на летовниците
1
4
 
40
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
сащ и ес им налива милиони ние ще ги превозваме безплатно и кученцата имда се връщат и да си оправят родината боевете са в донбас останалата част есвободна