От 1 октомври няма кой да ремонтира пътищата заради протест

Дори щетите от катастрофите няма да бъдат отстранявани
51
От 1 октомври няма кой да ремонтира пътищата заради протест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пътни строители започват от утре безсрочна стачка заради неизплатени средства.

Протести ще има всеки ден пред НС и около 20 ключови пътни отсечки в цялата страна.
Председателят на Камарата на строителите, обяви пред БНТ, че около 720 млн. лева не са изплатени за извършени дейности на около 80 фирми.

Председателят на Парламентарната комисия по регионална политика Настимир Ананиев заяви, че ще свика извънредни заседания на комисията, за да се търси решение на проблема.

"Неразплащането на дължимите суми е само един от проблемите и до този момент, ако решението от 20 април не бъде променено в спешен проряздък, на 30 септември допълнителните споразумения изтичат и никой след това не може да подпише последващо удължаване", заяви Стефан Чайков - председател на УС на Браншова камара"Пътища".

На 1 октомври няма да има кой да отстрани щетите дори от едно ПТП, заплашено е и зимното поддържане на пътищата, каза още Стефан Чайков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: протестпътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
9
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе анонимници вие на кой свят живеете? Не виждате ло че за 6 месеца изтеглиха 20 млд лв заеми които незнайно къде и за какво отидоха! За пътища 0 лв , правят се доноси до ЕС за "Струмс" и тунела под Шипка , вследствие на което ще загубим 2,4 млд ? от ЕС , "Хемус" не се строи , не Бойко а новите си пълнят сметките! Така че осъзнайте се , наследниците на комунистите от ПП нищо не правят!
24
6
 
3
 
! Отговори
някой преди 1 година
Не ми цъкайте минусчета а ми отговорете на въпроса защо фирми на ГЕРБ получават пак обществени поръчки и работят без да протестират?В София започват ремонти а никой не протестира - всички бачкат като пчелички както се изразяваше Баце!Правителството отпусна пари за строителните фирми (знам го със сигурност), обаче те изчезнаха като в черна дупка! Отговорете, преди да плюете по правителството в оставка, за БСП не коментирам даже!
23
7
 
3
 
! Отговори
някой преди 1 година
До: номер 19 (БСП ДРУГАРЕТЕ) Я ми кажи, на "БСП ДРУГАРЕТЕ" ли са фирмите на мутри които прибраха паричките от АПИ и те потънаха в тях??? И защо протестиращите ще протестират пред Народното Събрание? Що не ходят в Банкя да протестират, срещу Боса, оня дето го арестуваха неуспешно?!Аааа, вярно бе! Пред Народното Събрание се вихри ремонт! Опа! Ама той е на общината? Ами общината е на Фандъкова? Ами Фандъкова е на ГЕРБ? А защо фирмичките на Фандъкова няма да протестират, а бачкат?!
22
7
 
6
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Ще си извикаме работници от Германия ,на Боко. И на Пеевски фирмите да си стачкуват и да си стоят гладни *** И БЕЗ ТОВА НИКАКВО КАЧЕСТВО ОТ ВАС САМО КРАДЕНЕ.
21
2
 
9
 
! Отговори
.. преди 1 година
то сега никой нищо. от 2 години държавата е на много неефкетивен автопилот. пътищата са трагедия, а да не говорим, че няма една мантинела подновена или поправена. до бургас все едно през полето караш- мантинели няма. ужас е положението. никога повече ПП/БКП никога винаги криза липса на пътища и мизерия. направо 2001 година ни върнаха
20
5
 
4
 
! Отговори
dsadasdsa преди 1 година
Няма проблем! Нали БоКо(й) ни построи пътища като за 100 години....Още 98 няма да го мислим
19
7
 
1
 
! Отговори
Ваш Киро преди 1 година
Нека не ремонтират, мен не ме е страх щото летя със самолет а и е ясно че протестират срещу Промяната.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как няма кой да ремонтира? Той ремонта на ремонта на ремонта вече стана за ремонт.
17
3
 
17
 
! Отговори
БСП ДРУГАРЕТЕ преди 1 година
Ремонтирахме по документи.....ГУШНАХМЕ пачките. Работниците да го д....
16
3
 
9
 
! Отговори
БСП МИЛИАРДЕРИТЕ преди 1 година
Правителството сви парите...що да работим....
15
1
 
10
 
! Отговори
БСП КОМУНДЕ преди 1 година
Свихме парите за ремонти...надайте се българи.....
14
0
 
7
 
! Отговори
ОТ БАНКЯ преди 1 година
Лежа си в хамака..Мата Хари ми прави разхлабителен масаж....гледам по БСТВ изоставени пътни строежи, спрени ремонти, стачкуващи работници....и заседание на БСП.....как да си запазят властта....
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нервно ми е. Искам да си крадна малко. Ей така, колкото да се поуспокоя. Не съм свикнал нищо да не правя. Сега ще видя кого да излъжа да ми поолекне.
12
5
 
10
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Така е. То без фирмите на Баце и на Пеевски ще погинем. Кой ще краде сега? Кой ще слага по една коричка асфалт, за да се развали след 2 месеца и да се поправя пак?
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама то от поне година насам някой подържал ли е пътищата? Странно, когато пътувам, пътищата са цъфнали навсякъде с дупки или са пропаднали, храсти и дървета са навън в платното и нищо не се прави. Да не говорим за купищата отсечки с ремонти, които са замразени отдавна и колите са отбивани в една лента... Единствено на Петрохан оправиха след потопа, като на едното място водата още си тече в най-сухото време по пътя, т.е. толкова е оправено. Някой да е видал подържан път наскоро?
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те защото много ремонтират до сега .Откакто Продължихме Промяната , спряха ремонтите направо не ми се мисли какви ще са пътищата след зимата
9
1
 
6
 
! Отговори
ОТ БАНКЯ преди 1 година
Жега. Мата Хари ми сервира мелба. Гледам по БСТВ протести на пътни строители.......да ви е честито управлението с БСП другарите.
8
5
 
1
 
! Отговори
БОЙКО преди 1 година
Тия без теб нема да са управата никога.....
7
0
 
8
 
! Отговори
БСП КОМУНДЕ преди 1 година
Всичко упрайхме, стигнахме и до пътищата.....
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-малко да пият. Това са пиянски работници