Д-р Колев: Да не се заиграваме с идеята за промяна в Конституцията

Промяната следва да бъде желание на народа
20 сеп 2022 22:50, Анисия Иванова
8
Д-р Колев: Да не се заиграваме с идеята за промяна в Конституцията
Снимка: Bulgaria ON AIR

Правосъдното министерство пусна за обсъждане закона "Антикорупция". Какви са предложенията?

"Съхранени са определени принципни положения в новия проект за закон. Положително впечатление ми направи идеята за ротация на председателския пост. Това в много колективни органи е ключов момент за функционирането. Законопроектът има стойностни и качествени положителни страни, които заслужават адмирации. Но има и технически въпроси, които могат да бъдат доизяснени", коментира преподавателят по конституционно право д-р Орлин Колев в "Денят ON AIR".

Той добави, че обществото иска функциониращ орган, но трябва да има и политическа воля. Според него идеите, заложени в законопроекта, са добри. Гостът обърна внимание, че са много препятствията, които трябва да се преодолеят, за да се стигне до обсъждане в парламента.

"Въпросът за промените в Конституцията е изключително важен. Не бива с оглед на политическата обстановка да се заиграваме с идеята за промяна в Конституцията. Промяната в Конституцията следва да бъде желание на народа или на голяма част на народа", каза д-р Колев пред Bulgaria ON AIR.

Посланието му към бъдещите народни представители е да осъзнаят функциите на Народното събрание и да разберат колко е важен българският парламент за държавата, за да не се стигне до конституционна криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се промени Конституцията, ще се спазва ли? Не! Обаче ще стане по-интересно за някой. Пък и може да има нещо от сорта "Да отговорим на съвременните предизвикателства ..." и други дрън-дрън. Пък щом не го изисква "борбата срещу Русия", за какво ни е президентска/полупрезидентска република?
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма лошо да се промени конституцията..............тя, както всяко човешко творение, не е идеална...............не е лоша идеята за президентска или полупрезидентска република!!!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя доктор по право много се е наклал..................тая гуша не е от ядене на домати само!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз така мисля.Народа излезе преди две години с едно искане.Бат Бойко в затвора.Появи се Слави за да отклони .Да създаде друга алтернатива на онова което представляваше Кирил Петков.Промяната.Нито веднъж Слави не спомена Делян Пеевски и Доган.За него Бойко беше бивш министър.И това е .Сега посяга като за последно .Но нито тогава , нито сега за него виновни от предишното правителство няма Какво общо има тука Конституцията.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяна номер 1 е да вкараме Бате Бойко у пандиза.Това ще е знак , че престъпността е закована Че на престъпниците мястото им е в дранголника Как му се размазва физиономията на безкрупулния наглец .Как му става тънък , писклив гласеца.Виждам и поддръжниците му по сайтовете да треперят в страх да не достигне и до тях закона.Треперете га- дини крадливи.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва ли да се променя конституцията за да вкараме Бате Бойко в затвора.Нима и с тази не може Щом с тази не може.То с каква може.Сигурно ще търси е конституцията на Хан Крум за да накаже е крадците.Как са можели тогава .Как са ги съдили .